با این خوراکی ها سلامتی تان را بیمه کنید
به گزارش تریتا نیوز ،غزاله اسلامی ، از پنج متخصص تغذیه خواستیم تا لیستی از “خوراکی های فوق العاده” تهیه کنند، باید بگوییم که تنوع این لیست بسیار زیاد بود اما این ده مورد همپوشانی داشتند. هر غذایی تاثیر متفاوتی دارد و تاثیرش بر بدن تان هم متفاوت است. یک غذا ممکن است که غنی از پروتئین یا فیبر باشد اما فاقد ویتامین و مواد معدنی باشند. یک خوراکی عالی دیگر ممکن است که حاوی آنتی اکسیدان زیادی باشد که برای مبارزه با بیماری مفید است اما میزان پروتئینش بسیار کم باشد. خوردن تنوع گسترده غذاهای مقوی بهترین راه برای کسب سلامت مطلوب است.
سعی کنید هر روز از خوراکی هایی که در زیر آمده بخورید و اینگونه میزان سلامتی تان را تا حد زیادی بیمه کنید.
- بلوبری در صدر آنتی اکسیدانها هستند
در تحقیقی درمورد میزان آنتی اکسیدانهای موجود در میوه ها و سبزیجات، بلوبری حاوی بیشترین آنتی اکسیدان نسبت به ۴۰ تا از رقیبانش بود. این تحقیق بلوبری را در صدر لیست دشمنان بیماری هایی مانند سرطان، بیماری قلبی، دمانس، آسیبهای ژنی قرار دارد. بلوبری همچنین برای دفاع علیه عفونت دستگاه ادرار هم به خاطر آنتی اکسیدان کاتچینش بسیار شناخته شده است. کاتچین ها مانع چسبیدن باکتری ها به دیواره مثانه می شود. بلوبری ها همچنین آب بالایی دارند و منبع خوبی برای آب رسانی به پوست و سلولهای بدن هستند. خوردن نصف فنجان بلوبری در روز بسیار توصیه می شود.
- جو غنی از فیبر
جو ،دارای فیبر قابل حل به میزان زیاد هستند و در ارتباط با کاهش فشار خون و کلسترول هستند. جو کربوهیدرات خوب هستند و غنی از بتا-گلوکان هستند. بتا-گلوکان فیبر قابل حل بسیاری دارد که باعث می شود هضم قند کاهش یابد و میزان قند خون را تحت کنترل در آورد. جوها همچنین منبع غنی از پروتئین گیاهی هستند که برای رشد ماهیچه ها و سلامت آنها بسیار مهم است.
مطالعات نشان داده است که مصرف انواع جو باعث کاهش خطر بیماری های قلبی می شود. روز و بدن تان را با یک کاسه جو(جو دوسر) در صبحانه و حتی قبل یا بعد از ورزش ایمن و قوی بسازید.
- آیا با مصرف یک سیب در روز نیازتان به دکتر از بین می رود؟
تحقیقات قطعا این جمله را که ” با مصرف یک سیب در روز نیازتان به دکتر از بین می رود” را تایید می کنند. سیب ها حاوی آنتی اکسیدانهای کاتچین و کورستین هستند، که از سلولهای ما محافظت می کنند و به کاهش خطر ابتلا به سرطان و بیماری های قلبی کمک می کنند. توجه: شما با خوردن پوست آن هم فیبر و مواد مغذی بسیاری کسب می کنید.
سیب و پوست آن نسبت به سایر میوه ها فیبر بالایی دارند که با دادن حالت سیری باعث کاهش وزن می شوند. سیب در کنار خاصیت آنتی اکسیدانی طعم خوب و مطبوعی دارند، حس سیری می دهند و دارای انرژی هستند.
- چای سبز متابولیسم را افزلیش می دهد
چای سبز حاوی مقدار بسیاری آنتی اکسیدان است. ارزش آنتی اکسیدانهای آن بسیار بیشتر از میوه ها و سبزیجات است. چای سبز حاوی میزان بسیاری آنتی اکسیدان کتاچین است که گفته می شود برای محافظت از آسیب دیدن سلولها در بدن بسیار مفید است. کاتچین التهاب بدن را که سهم بسیاری در بیماری ها دارد را کاهش می دهد. این آنتی اکسیدان قوی باعث کاهش فشار خون و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی می شود. چای سبز در بهبود بیماری آلزایمر نقش بسزایی دارد. در کنار این خواص چای سبز باعث افزایش متابولیسم و کاهش وزن می شود.
- تخم کتان کاهش التهاب
تخم کتان نه تنها منبع غنی فیبر است بلکه حاوی آلفا- اسید لینولنیک است. آلفا- اسید لینولنیک یک اسیدهای چرب ضروری است که التهاب را در بدن کاهش می دهد. تخم کتان همچنین حاوی لیگنانس، یک نوع عنصر گیاهی تحت عنوان پلی فنول است که این ماده متشکله نقش مهمی در کاهش سرطانهای مرتبط با هورمون دارد. سایر ویژگی های ضد التهاب تخم کتان می تواند برای آکنه و آسم هم بسیار مفید باشد. تخم کتان منبع غنی از فیبر است و به حل مشکلات گوارشی کمک می کند. تخم کتان خوراکی بسیار فوق العاده ای است که مملو از مواد معدنی، اسیدهای چرب و پروتئین است.
- ماست
ماست به خاطر خاصیت پروبیوتیکش یا باکتری های مفید زنده اش شناخته شده است. ماست باعث کاهش رشد باکتری های مضر در دستگاه گوارش می شود. همچنین برای حفظ سطح ph بدن بسیار مفید است. مصرف ماست سیستم ایمنی ما را تقویت کی کند و دشمن بیماری های از قبیل سرطان است. پروبیوتیکها به بهبود عفونتهای واژینال، بیماری التهاب روده، زخم معده و دستگاه ادرای بسیار مفید است. ماست منبع غنی از کلسیم و پر.تئین استخوان ساز است.
- کلم بروکلی پادشاه آنتی اکسیدان است
کلم بروکلی کربوهیدراتی است که با خوردن آن قدرتمندترین آنتی اکسیدان را به سبد تغذیه ای تان اضافه کرده اید. بروکلی از بدن تان در برابر سرطان محافظت می کند و در بالای لیست خوراکی های بسیار مفید قرار دارد. برکلی ارزش غذایی بسیار بالایی دارد با کالری بسیار پایین. یکی از مغذی ترین و مفیدترین سبزیجات است.
به علاوه کلم برکلی سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند، سلامت قلب و عروق را تضمین می کند، استخوانها را محکم می کند و دشمن نقایص مادرزادی است.
- روغن زیتون برای سلامت قلب
روغن زیتون ، روغن غذایی سالمی است که خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد. این روغن کلسترول را پایین می آورد و مانع لخته شدن خون می شود. این روغن در ارتباط است با میزان انسولین پایین و کنترل قند خون. و برای افرادی که از دیابت نوع دوم رنج می برند بسیار مفید است. از فواید این روغن این است که آنتی اکسیدان موجود در آن مانع بسته شدن رگهای خونی می شود. پیشنهاد می شود که روزانه یک قاشق غذاخوری برای فوایدی که برای قلب و عروق دارد این روغن مفید مصرف شود.
- لوبیا غذای مغز است
لوبیاها منبع فوق العاده ای فیبر قابل حل است و کربوهیدراتی خوب برای مصرف روزانه می باشد. فیبر قابل حل به قلب کمک می کند که مانع جذب کلسترول به دیواره رگهای خونی شود. بنابراین کلسترول تا حد عملکرد طبیعی بدن کاهش می یابد. تحقیقات نشان می دهد که مصرف فیبرهای محلول باعث کاهش کلسترول بین ۱۰ تا ۱۵ درصد می شود و درنتیجه بیماری های قلبی را کاهش می دهد.
- دارچین ادویه ای درمانگر
مطالعات نشان می دهد که دارچین قند خون را در افراد دیابتی پایین می آورد. به علاوه دارچین غنی از منگنز، آهن، کلسیم و فیبر است و همه فواید را برای بدن دارد. فواید سلامتی این ادویه فوق العاده برای چربی سوزی مثال نزدنی است و بنابراین در طب سنتی بسیار از آن استفاده می شود.