اگر در شهری سمی زندگی می کنید، غذاهای آنتی اکسیدانی مصرف کنید!!
تریتا نیوز ، مهناز خدادوست ، آلودگی هوا می تواند تأثیر جدی بر سلامت ما داشته باشد و بر مسائلی از جمله آسم، بیماری های برونش، مشکلات پوستی، مشکلات سلامت روان، سرطان و بیماری های قلبی تأثیر بگذارد. در واقع هر ساله میلیون ها نفر در اثر آلودگی هوا جان خود را از دست می دهند. بنابراین، به غیر از فرار به حومه شهر، چگونه می توانیم از سلامت جسمی و روحی خود در برابر اثرات کیفیت پایین هوا محافظت کنیم؟
به گزارش تریتا نیوز ، خبر خوب این است که تحقیقات ارتباط بین آنچه می خوریم و سطح محافظت ما در برابر آلودگی هوا را نشان داده است، بنابراین می توانیم تغییرات ساده ای در رژیم غذایی خود ایجاد کنیم تا از آسیب محافظت کنیم.
کلید اصلی آنتی اکسیدان ها هستند که در برابر رادیکال های آزاد تولید شده در نتیجه ورود ذرات هوای سمی به بدن ما محافظت می کنند. رادیکال های آزاد مولکول های ناپایداری هستند که می توانند باعث التهاب شوند و باعث ایجاد مشکلاتی از بیماری تا پیری زودرس شوند. آنتی اکسیدان ها این رادیکال های آزاد را خنثی می کنند تا از آسیب رساندن به آنها جلوگیری کنند، بنابراین با اطمینان از اینکه رژیم غذایی شما سرشار از آنتی اکسیدان است، می توانید بدن خود را در برابر آلودگی هوا محافظت کنید.
هوایی که ما تنفس می کنیم به سطوح خطرناک آلودگی رسیده است. کارشناسان به مردم توصیه می کنند که از هر گونه فعالیت بدنی در خارج از خانه خودداری کنند. برای مبارزه با آلودگی هوا، این مواد غذایی را که باید در رژیم غذایی خود بگنجانید، جالب است شما هم امتحان کنید.
در اینجا غذاهایی وجود دارد که می توانند به شما در مبارزه با آلودگی هوا کمک کنند:
رژیم غذایی ضد آلودگی: چه بخوریم
ویتامین C
ویتامین C یکی از قوی ترین آنتی اکسیدان ها است، بنابراین اگر به دنبال مبارزه با اثرات آلودگی هستید، باید در صدر لیست شما قرار گیرد. بدن نمی تواند این ویتامین حیاتی را تولید یا ذخیره کند، بنابراین مهم است که روزانه آن را در رژیم غذایی خود بگنجانید. ویتامین C برای بازیافت ویتامین E و همچنین برای سنتز کلاژن ضروری است.
ویتامین E
بعید است که کمبود ویتامین E داشته باشید، اما اگر به دنبال افزایش محافظت خود در برابر آلودگی هوا هستید، بهتر است از اهمیت آن آگاه باشید. ویتامین E محلول در چربی است، بنابراین خوردن چربی های غذایی با کیفیت خوب از جذب حمایت می کند. منابع روغنی ویتامین E، مانند روغن زیتون، بهتر است به عنوان سس سالاد به جای روغن پخت و پز مصرف شوند، زیرا حرارت دادن روغن به دمای بالا به آنها آسیب می رساند. روغن زیتون، تخمه آفتابگردان، بادام، فندق، آووکادو بهترین گزینه هستند.
امگا ۳
مطالعات نشان می دهند اسیدهای چرب امگا ۳ با کاهش التهاب و اکسیداتیو ناشی از آلودگی هوا ارتباط وجود دارد. آنها همچنین برای سلامت مغز و قلب ضروری هستند، اما بسیاری از ما به اندازه کافی دریافت نمی کنیم، زیرا منابع غذایی محدود است. اگر از رژیم غذایی غنی از امگا ۳ استفاده نمی کنید، ممکن است بخواهید یک مکمل با کیفیت خوب را در نظر بگیرید، به خصوص اگر گیاهخوار یا گیاهخوار هستید.ماهی خال مخالی، ماهی قزل آلا، ساردین، دانه کتان، دانه چیا دارای امگا ۳ می باشد.
بتاکاروتن
بتاکاروتن رژیمی که در میوهها و سبزیجات قرمز و نارنجی و همچنین سبزیهای برگدار یافت میشود، در بدن به ویتامین A تبدیل میشود که در آن خواص ضد التهابی (و ضد پیری) دارد. ویتامین A همچنین برای سلامت باروری، سلامت چشم و عملکرد سالم سیستم ایمنی کلیدی است.هویج، کلم پیچ، اسفناج، فلفل قرمز و زرد، سیب زمینی شیرین، زردآلو دارای مقادیر زیادی بتاکاروتن می باشد.
اسفناج
اسفناج حاوی بتاکاروتن، زآگزانتین، لوتئین و کلروفیل است که همه اینها مسئول تقویت سیستم ایمنی بدن شما هستند. “رنگ سبز اسفناج به دلیل کلروفیل است که یک آنتی اکسیدان قوی با خواص ضد جهش زایی است. مشخص شده است که خواص ضد سرطانی قوی به ویژه برای ریه ها دارد. ” نه تنها این، اسفناج سرشار از منیزیم است، که ایمنی را برای مبارزه با مه دود و آلودگی ایجاد می کند. اسفناج دوست ریه و فشار ناشی از مه دود را از بین می برند.
کلم بروکلی
بسیاری از متخصصان سلامت و تغذیه توصیه می کنند که کلم بروکلی را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنیم تا با اثرات نامطلوب آلاینده ها مقابله کنیم. طبق مطالعه ای که توسط دانشکده بهداشت عمومی بلومبرگ در دانشگاه جان هاپکینز انجام شد، افرادی که کلم بروکلی مصرف می کردند، سموم مرتبط با آلودگی هوا را دفع کردند. این به این دلیل است که کلم بروکلی از سولفورافان، یک ترکیب ضد سرطان تشکیل شده است. علاوه بر این، مقادیر غنی ویتامین C موجود در بروکلی به تقویت سطح ایمنی ما نیز کمک می کند. یک وعده ۱۰۰ گرمی بروکلی دارای ۸۹ گرم ویتامین C است که بیشتر از مقدار زیادی از مرکبات است. این سبزی همچنین سرشار از بتاکاروتن و مجموعه ای از آنتی اکسیدان ها است.
گوجه فرنگی
گوجه فرنگی سرشار از بتاکاروتن، ویتامین C و لیکوپن است – آنتی اکسیدان هایی که به کاهش التهاب راه های هوایی کمک می کند و شانس ایجاد آسم و سایر مشکلات تنفسی را کاهش می دهد. لیکوپن یکی از ترکیباتی است که مسئول حفظ سلامت شما است. علاوه بر این، سطوح رادیکال های آزاد را در تعادل نگه می دارد و از بدن در برابر بیماری های تنفسی و سایر شرایط بهداشتی محافظت می کند. بتاکاروتن موجود در گوجه فرنگی، پیری ریه را کند می کند. بر اساس مطالعه ای که در مجله تنفسی اروپا منتشر شده است، بزرگسالانی که بیش از دو گوجه فرنگی در روز می خورند، کاهش عملکرد طبیعی ریه کمتری دارند.
بذر کتان
بذر کتان سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ و فیتواستروژن است. اسیدهای چرب امگا ۳ از سیستم قلبی عروقی شما محافظت می کند و به کاهش اثرات مه دود کمک می کند. در حالی که فیتواستروژن ها دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند که به کاهش علائم آسم و سایر واکنش های آلرژیک در ریه ها کمک می کند. شما می توانید دانه کتان را روزانه در سالادها، اسموتی های خود مصرف کنید یا به سادگی آنها را برشته کرده و به عنوان یک میان وعده سالم میل کنید. سایر غذاهایی که میزان اسیدهای چرب امگا ۳ بیشتری دارند گردو، تخم مرغ، ماهی و سویا هستند.