انواع سمعک
ممکن است اودیولوژیست برای بهبود شنوایی تان، چند نمونه سمعک را معرّفی کند و شما به غیر از «قیمت سمعک» هیچ ملاک دیگری برای انتخاب سمعک نداشته باشید.
انواع سمعک
در این قسمت، انواع سمعک را به شما معرّفی می کنیم تا کارکرد متفاوت آن ها را بشناسید و از میان گزینه هایی که اودیولوژیست در اختیار شما قرار می دهد، بهترین را انتخاب نمایید…
مدل های مختلف سمعک
در تقسیم بندی سمعک دو ملاک وجود دارد: توانایی ها و امکانات سمعک و شکل ظاهری سمعک. ابتدا سمعک ها را براساس توانایی ها و کارکردهایشان از قدیمی ترین نوع تا جدیدترین آن معرّفی می کنیم:
انواع سمعک از لحاظ توانایی ها و امکانات
سمعک آنالوگ(Analog)
سمعک های آنالوگ قدیمی ترین نوع سمعک هستند که می توانند تنها با یک برنامه تنظیم شوند. مدت هاست که از سمعک های آنالوگ بسیار کمتر استفاده می شود.
سمعک دیجیتال(Digital)
به طور کلّی هرچه مدارهای پردازشی سمعک و تعداد باندها و کانال های سمعک بیشتر باشد، تنظیم دقیق تری برای سمعک می توان انجام داد. سمعک های دیجیتال، با داشتن مدارها، کانال ها و باندهای بیشتر، امکان تنظیم دقیق تر سمعک و بهبود شنوایی را فراهم می کنند.
لازم به ذکر است که تنظیم سمعک های دیجیتال به وسیله ی کامپیوتر و به کمک چند برنامه ی متفاوت انجام می گیرد.
سمعک هوشمند(Smart)
سمعک های هوشمند، قوی ترین و آخرین ورژن سمعک هستند که قابلیت تنظیم دقیق دارند و صداهای مزاحم اطراف از جمله سروصدای ماشین ها و خیابان را حذف می کنند و در عوض با تشخیص سیگنال های صدای گوینده، شنوایی را بهبود می بخشند.
آخرین نسل سمعک های هوشمند، سمعک های وایرلس و بلوتوث دار هستند که ویژگی بارز آن ها، اتصال به دستگاه های مختلف از جمله تلویزیون های بلوتوث دار، تلفن، لبتاب و… و هم چنین اتصال بین سمعک های دو گوش(اتصال بین دو سمعک، باعث درک بهتر فرد می گردد) است.
انواع سمعک از لحاظ ظاهری
در این قسمت، انواع سمعک از لحاظ ظاهری را دسته بندی می کنیم. لازم به ذکر است که تقسیم بندی زیر، از قدیمی ترین شکل تا جدیدترین آن است:
سمعک های جیبی
سمعک های جیبی قدیمی ترین نوع سمعک ها هستند که میکروفون و تقویت کننده ی صدای سمعک درون بسته ای خاص قرار دارد که درون جیب قرار می گیرد و این قسمت ها، از طریق یک سیم به سمعک وصل می شوند. استفاده از این نوع سمعک ها تقریباً منسوخ شده است.
سمعک های عینکی
سمعک های عینکی هم که از نوع سمعک های قدیمی هستند، درون دسته ی عینک قرار می گیرند و معمولاً کارآمد نیستند.
سمعک های پشت گوشی
این نوع سمعک ها، پشت گوش قرار می گیرند و به وسیله ی قالب به گوش متصل می شوند. سمعک های پشت گوشی دو دسته اند:
سمعک های پشت گوشی معمولی که به قالب های مرسوم متصل می گردند و از لحاظ ظاهری کاملاً مشخص و قابل دید هستند. سمعک های پشت گوشی با رسیور داخل کانال که بسیار ریز و پرقدرتند و با قالبی نازک و ظریف به گوش متصل می شوند. (همانند تصویر سمت چپ در قسمت بالایی عکس زیر)
سمعک های داخل گوشی(نامرئی)
معمولاً کسانی که نمی خواهند سمعک شان قابل دید باشد، ترجیح می دهند از سمعک های داخل گوشی استفاده کنند. این سمعک ها وارد گوش خارجی می شوند و چهار نوع دارند:
کونکا (ITE) این نوع سمعک ها همانند تصویر سمت راست بالا، حفره ی گوش و لاله را پر می کنند.
مجرا(ITC) که داخل کانال گوش خارجی قرار می گیرد و دید کمتری نسبت به نوع ITE دارد. (همانند تصویر سمت چپ قسمت پایین)
سمعک نامرئی(CIC) کاملاً داخل مجرای گوش قرار می گیرد و به دلیل دید بسیار کمی که دارد، سمعک نامرئی نامیده می شود.(همانند تصویر سمت چپ قسمت پایین)
فول نامرئی که همانند تصویر زیر، داخل مجرای گوش و نزدیک به پرده ی گوش قرار می گیرد.