تریتا نیوز

منو اصلی

  • صفحه اصلی
  • اقتصاد
  • واریته
  • سلامت
  • درباره ما

logo

  • صفحه اصلی
  • اقتصاد
  • واریته
  • سلامت
  • درباره ما
  • امکان صدور اجراییه در ضمانت‌نامه‌های بانکی؛ دستاوردی از شرکت وابسته به بانک آینده

  • بانک آینده با هوش مصنوعی به استقبال آینده می‌رود

  • نحوه فعالیت شعب كشیك بانك صنعت و معدن در روزهای پنجشنبه تا پایان تابستان

  • آمار شكایات بیمه‌ای در فروردین‌ماه ۱۴۰۴ منتشر شد

  • رفع سو اثر چک با واریز مابه‌التفاوت مبلغ چک به حساب جاری

  • نمایش توانمندی های بانک شهر در نمایشگاه بورس، بانک، بیمه و فرصت‌های سرمایه‌گذاری در مشهد

  • پرداخت سود ۱۲۴۹۵ میلیارد ریالی صندوق گنجینه زرین شهر در اردیبهشت ۱۴۰۴

  • حمایت همه‌جانبه شبکه بانکی از صنایع خراسان رضوی در دستور کار قرار گرفت

  • انتشار گواهی سپرده مدت دار ویژه سرمایه گذاری(خاص)شرکت آرتا نمین سبز

  • تأکید مدیرعامل بانک ملی ایران بر ارتقای نقش بانوان در سطوح مدیریتی

سلامت
صفحه اصلی›سلامت›محققان و نظریه‌پردازان با استناد به نتایج تازه‌ترین تحقیقات سناریوهای مختلفی را برای آینده شیوع كووید-۱۹ مطرح می‌كنند /اما و اگرهای آینده كرونا

محققان و نظریه‌پردازان با استناد به نتایج تازه‌ترین تحقیقات سناریوهای مختلفی را برای آینده شیوع كووید-۱۹ مطرح می‌كنند /اما و اگرهای آینده كرونا

توسط مهناز خدادوست
۱۳۹۹-۰۵-۲۹
به گزارش پایگاه خبری تریتا نیوز به نقل از جام جم ، سوار بر ماشین زمان به تابستان سال آینده سفر می‌كنیم، یعنی تابستان ۱۴۰۰؛ زمانی كه حدود یك سال و نیم از آغاز شیوع ویروس منحوس كرونا سپری شده و دیگر به هم‌صحبتی از پشت ماسك عادت كرده‌ایم. زمانی كه شمار مبتلایان به ۲۵۰ میلیون نفر در جهان و آمار فوتی‌ها به یك میلیارد و ۷۵۰ میلیون نفر رسیده است! تا آن زمان، احتمالا واكسن تأییدشده‌ای هم به بازار آمده كه شاید تا شش‌ماه به موجودی ضدكرونا تبدیل‌مان كند. اما به‌دلیل مشكلات ناشی از بروكراسی در دادوستدهای بین‌المللی به‌كندی در حال توزیع جهانی است. این تنها یكی از سناریوهای متعددی است كه تصویری فرضی از آینده نامعلوم كووید-‌۱۹ ترسیم می‌كند. این روزها بسیاری از محققان همه‌گیرشناسی در تلاش هستند تا به تصویر دقیق‌تری از آینده احتمالی كووید-‌۱۹ برسند. پیش‌بینی‌های مطرح‌شده بسیار متفاوت است. اما اغلب نظریه‌پردازان روی دو چیز با یكدیگر هم‌سو به نظر می‌رسند. یكی این‌كه كووید-‌۱۹ فعلا ماندنی است و دیگری این‌كه آینده این مهمان ناخوانده‌ به عوامل نامعلومی بستگی دارد؛ عواملی مانند تصمیم‌های دولت‌ها و رفتار مردم؛ حتی باید دید كه ایمنی به این ویروس تا چه مدت‌زمانی پایدار مانده و تغییر فصل چه تأثیری روی روند شیوع خواهد داشت.
برخی كارشناسان معتقدند آینده كووید-‌۱۹ تا حد زیادی در گرو رفتارهای اجتماعی و میزان پایبندی ما به رعایت پروتكل‌های بهداشتی است. بررسی قرنطینه‌های موفق نشان داده كه تغییر رفتاری اكثریت جامعه، نه لزوما همه مردم، از سرعت گسترش ویروس می‌كاهد. در حال حاضر، شمار مبتلایان ویروس جدید كرونا از مرز ۲۰ میلیون نفر در جهان گذشته و بیش از ۷۰۰ هزار فوتی در سرجمع كشورهای درگیر داشته‌ایم. اما حالا كه محدودیت‌های رفت‌وآمد در بسیاری از كشورها برداشته شده، اغلب مردم به رویه سابق بازگشته و به‌خیال‌شان برداشته‌ شدن قرنطینه یعنی پایان عالمگیری كرونا؛ در حالی‌ كه اصلا این‌طور نیست و حالاحالاها با كووید-‌۱۹ كار داریم!
در آینده نزدیك شاهد چه روندی خواهیم بود؟
تا به الان، الگوی شیوع كرونا در هر جایی متفاوت بوده است. در كشورهایی از قبیل چین، نیوزیلند و رواندا، شمار مبتلایان جدید، پس از دوران قرنطینه كاهش یافت، اما در كشورهایی چون آمریكا و برزیل، شمار مبتلایان جدید پس از آغاز بازگشایی‌ها رو به افزایش رفت. این اتفاق نظریه‌پردازان را به‌شدت نگران كرده است.
در آفریقای جنوبی كه جزو سردمداران شمار مبتلایان به كروناست، مدل‌سازی‌ها نشان داده است این كشور احتمالا در نیمه دوم تابستان ۹۹ با موج دوم بیماری روبه‌رو خواهد بود و به این ترتیب با حدود یك میلیون مورد ابتلای فعال، شمار موارد مشكوك تا اواسط پاییز چه‌بسا به مرز ۱۳ میلیون نفر هم در این كشور برسد.
در این میان، برخی بررسی‌ها حاكی از تغییرات مثبت و امیدواركننده‌ترند. مثلا گفته شده كه گویا تجربه دوران قرنطینه روی تغییرات رفتاری مردم، مانند شستن دست‌ها و زدن ماسك، چندان هم بی‌تأثیر نبوده است. طبق نتایج گزارشی كه در خرداد ۹۹ منتشر شد، گروهی از محققان كالج سلطنتی لندن با واكاوی داده‌های موجود دریافتند كه میزان شیوع در بین ۵۳ كشوری که در حال بازگشایی هستند، از پیش‌بینی‌های اولیه كمتر بوده است. پس نباید اهمیت توجه به رعایت پروتكل‌های بهداشت فردی را دست‌كم بگیریم.
محققان بر این باورند كه در مناطقی با روند نزولی، بهترین راه مهار كووید-‌۱۹ می‌تواند همان تست‌گیری و قرنطینه‌سازی مبتلایان جدید باشد. البته، گفته شده كه ردیابی و پیدا‌كردن افرادی كه با مبتلایان قطعی در ارتباط بوده‌اند هم اقدام مهمی است؛ اقدامی كه به ردیابی تماس معروف شده است. این استراتژی مثلا در هنگ‌كنگ پیاده شد و حالا مقامات هنگ‌كنگی معتقدند همین استراتژی در آینده هم می‌تواند به كمك‌شان بیاید. مگر این‌كه ترافیك هوایی و واردات كرونا با مسافران به افزایش شمار مبتلایان جدید در این كلانشهر آسیایی بینجامد.
نتایج تحقیقی در زمینه میزان تأثیرگذاری استراتژی ردیابی تماس نشان داده است این اقدام تنها درصورتی تأثیر پیشگیرانه مطلوبی خواهد داشت كه سریع و ضربتی باشد. یعنی بتوان ۸۰ درصد افرادی را كه با فرد مبتلا در تماس نزدیك بودند، در عرض چند‌روز شناسایی كرد. البته شناسایی ۸۰ درصد تماس‌ها در مناطقی كه هفته‌ای هزاران مورد ابتلای جدید به آمارشان اضافه می‌شود، چندان قابل‌اجرا نیست! محققان همچنین در تلاش هستند تا دریابند که افراد مشكوك حداكثر چند روز قادر به تحمل قرنطینه و برقرار نکردن تماس نزدیک با افراد جدید خواهند بود.
درواقع، هدف محققان یافتن راهی است كه هم استراتژی مؤثری در پیشگیری از افزایش شیوع بوده و هم برای عموم مردم، عملی و قابل‌تحمل باشد.
جهان در سال ۲۰۲۱ و بعدتر  چگونه خواهد بود؟
باید ببینیم كه ماجرای واكسن بالاخره به كجا می‌رسد و طول ایمنی ایجادشده براثر ابتلا یا دریافت واكسن، حداكثر چقدر خواهد بود. ایمنی بسیاری از واكسن‌ها مانند واكسن سرخك یا فلج اطفال تا سال‌ها در بدن باقی می‌ماند. اما اثر برخی دیگر از واكسن‌ها مانند واكسن آنفلوآنزا در مدت‌زمان كوتاه‌تری از بین می‌رود. پس باید ببینیم واكسنی كه درنهایت برای مقابله با كووید-‌۱۹ وارد بازار می‌شود، حداكثر چه مدتی دارای اثر محافظت‌كنندگی خواهد بود.
هنوز اطلاعات زیادی از مدت ماندگاری ایمنی كووید-‌۱۹ در دست نیست. بررسی عده‌ای از بیماران بهبودیافته نشان داده آنتی‌بادی‌های خنثی‌كننده تا ۴۰ روز پس از آغاز ابتلا در بدن باقی می‌مانند. در مطالعات دیگری هم دیده شده كه سطح آنتی‌بادی‌ها پس از هفته‌ها یا ماه‌ها رو به كاهش می‌گذارد. اما هنوز به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است. محققان برای تعیین دقیق مدت ماندگاری ایمنی كووید-‌۱۹ باید جمعیت نمونه بزرگی را در طولانی‌مدت تحت نظر بگیرند و به همین دلیل، هنوز باید صبر كنیم.
اگر با ایمنی كوتاه‌مدت روبه‌رو باشیم، پس هركسی در معرض ابتلای مجدد خواهد بود و احتمالا باید خودمان را برای شیوع‌های سالانه آماده كنیم. براساس نتایج گزارشی كه با استناد به روندهای مشاهده‌شده در هشت عالمگیری آنفلوآنزا ارائه شده است، كووید-‌۱۹ حداقل ۱۸ تا ۲۴ ماه آینده دارای فعالیت چشمگیری خواهد بود. اما همه اینها گمانه‌زنی‌هایی بیش نیستند، زیرا روند شیوع كووید-‌۱۹ تاكنون منطبق بر عالمگیر شدن آنفلوآنزا پیش نرفته و می‌تواند روند متفاوتی در‌پیش بگیرد.
فرضیه دیگری هم هست كه می‌گوید شاید ایمنی ایجادشده در برابر كووید-‌۱۹ دائمی باشد. در این صورت، حتی بدون واكسن هم، ممكن است این ویروس پس از شیوع گسترده جهانی، خودبه‌خود تا سال ۲۰۲۱ از بین برود. اما اگر ایمنی ایجادشده در حد متوسط و چیزی حدود دو سال باشد، شاید اولش به نظر برسد كه از شر این ویروس خلاص شده‌ایم، اما سال ۲۰۲۴ باز با شیوع مجدد روبه‌رو خواهیم شد! البته در این فرضیه، حرفی از واكسن مطرح نشده است. این در حالی است كه برخی كارشناسان معتقدند بعید است هرگز به واكسن مؤثری دست پیدا نكنیم.  سازمان جهانی بهداشت اعلام كرده است در حال حاضر، ۲۶ واكسن برای مقابله با كووید-‌۱۹ در مرحله آزمایش انسانی است كه ۱۲ موردشان در فاز دوم آزمایش‌ها و شش موردشان در فاز سوم قرار دارند. در این میان، برخی كارشناسان، گرچه به این نكته واقف هستند كه ساخت و توزیع واكسن می‌تواند ماه‌ها طول بكشد، اما به نظرشان حتی واكسنی با محافظت‌كنندگی ناكامل هم می‌تواند در كمك به كاهش شدت بیماری و جلوگیری از بستری مبتلایان مؤثر باشد.
خلاصه كه نه‌تنها كنترل این ویروس منحوس كار سختی است، پیش‌بینی آینده آن هم خود به موضوعی چالشی تبدیل شده است!

پاییز و زمستان  سخت امسال
اوایل شیوع كرونا، برخی كارشناسان از احتمال كاهش چشمگیر شیوع در گرمای تابستان خبر داده بودند، اما دیدیم كه تابستان هم بر كووید-‌۱۹ كارساز نشد! حالا كارشناسان بر این باورند كه احتمال انتقال این ویروس با آغاز فصل سرما افزایش خواهد یافت. بسیاری از ویروس‌های تنفسی مانند آنفلوآنزا، سایر انواع ویروس كرونا و ویروس سین‌سیشیال تنفسی (RSV) معمولا در زمستان شیوع بیشتری پیدا می‌كنند، ازاین‌رو درمورد كووید-‌۱۹ هم احتمال می‌رود كه باید منتظر شیوع دیگری در زمستان امسال باشیم. یك ایمونوبیولوژیست به نشریه نیچر گفته است: شواهد نشان می‌دهد سرمای خشك زمستان موجب افزایش ثبات و انتقال ویروس‌های تنفسی می‌شود. از طرفی، در هوای سرد، اجتماعات مردم در فضاهای سربسته افزایش می‌یابد، یعنی دقیقا وضعیتی كه برای انتقال ویروس از طریق ذرات دهان و بینی بسیار مساعد خواهد بود. شبیه‌سازی‌ها هم از این قرارند كه كنترل شیوع با فرارسیدن زمستان احتمالا سخت‌تر خواهد شد.
در آینده، چه‌بسا در هر زمستان شاهد موج جدید ابتلا به كرونا باشیم. خطر كووید-‌۱۹ در افراد دارای سابقه ابتلا به این ویروس می‌تواند تا حدودی كمتر باشد، اما چنین فرضی هم باز به مدت‌زمان ماندگاری ایمنی ایجادشده پس از ابتلا برمی‌گردد. وجود همزمان كووید-‌۱۹، آنفلوآنزا و ویروس سین‌سیشیال تنفسی در پاییز و زمستان هم خود تركیب چالش‌برانگیزی است. به‌اضافه این‌كه هنوز نمی‌دانیم ابتلا به سایر انواع ویروس كرونا چقدر به ایجاد ایمنی در برابر كووید-‌۱۹ می‌انجامد.
برای پایان‌ گرفتن عالمگیری فعلی كووید-‌۱۹ این ویروس فراگیر یا باید در سطح جهانی به مرز نابودی برسد یا مردم به‌واسطه ابتلا یا دریافت واكسن به ایمنی كافی مجهز شوند. نابودی جهانی كه به‌دلیل وسعت فراگیری، حداقل تا آینده نزدیك محتمل به نظر نمی‌رسد. در مورد ایمنی جمعی هم تخمین زده شده كه بسته به هر كشوری، تنها در صورتی شدنی است كه ۵۵ تا ۸۰ درصد جمعیت، از مسیر مبتلا شدن یا با دریافت واكسن به ایمنی برسند.

لینک کوتاه مطلب: https://tritanews.ir/?p=99051
تگ ها اما و اگرهای آینده كرونابهداشتسلامتکروناماسك

مطالب مرتبط درباره نویسنده

  • سلامت

    چگونه استرس می تواند باعث افزایش وزن شود؟

    ۱۴۰۳-۰۳-۲۲
    توسط مهناز خدادوست
  • اقتصاد

    تعهد بیمه ایران به انجام مسئولیت های اجتماعی در دوران سخت شیوع کرونا

    ۱۴۰۰-۰۶-۱۳
    توسط مهناز خدادوست
  • اقتصاد

    اطلاعیه اتاق اصناف ایران در راستای حمایت های بیمه ای، صدور مجوز ها وحاملهای انرژی در بسته حمایت از کسب ...

    ۱۴۰۰-۰۳-۱۹
    توسط مهناز خدادوست
  • سلامت

    هر آنچه که باید در مورد اختلال طیف اوتیسم (ASD) بدانید

    ۱۴۰۰-۰۹-۰۹
    توسط مهناز خدادوست
  • سلامت

    آلودگی هوا: چه چیزی بخوریم ، چه چیزی نخوریم!

    ۱۳۹۹-۱۰-۱۴
    توسط مهناز خدادوست
  • واریته

    تلاش های سازمان مردم نهاد”یکی هستیم ” برای توسعه پایدار جوامع محلی و اجرای پروژه‌های بشردوستانه در جنوب شرق کشور

    ۱۴۰۳-۰۲-۲۷
    توسط مهناز خدادوست

پاسخ دادن لغو پاسخ

تبلیغات

  • آخرین

  • محبوب

  • دیدگاه ها

  • امکان صدور اجراییه در ضمانت‌نامه‌های بانکی؛ دستاوردی از شرکت وابسته به بانک آینده

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۳-۰۱
  • بانک آینده با هوش مصنوعی به استقبال آینده می‌رود

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۳-۰۱
  • نحوه فعالیت شعب كشیك بانك صنعت و معدن در روزهای پنجشنبه تا پایان تابستان

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۳-۰۱
  • آمار شكایات بیمه‌ای در فروردین‌ماه ۱۴۰۴ منتشر شد

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۳-۰۱
  • رفع سو اثر چک با واریز مابه‌التفاوت مبلغ چک به حساب جاری

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۳-۰۱
  • عفونت بند ناف نوزادان را جدی بگیرید

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۳-۲۰
  • کوالکام می گوید در صورت پیوستن به برادکام، دو مشتری مهم خود را از دست ...

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۱۱-۲۳
  • خون دماغ یعنی ….

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۲-۲۳
  • تبلیغات محیطی جذاب و بی‌نقص با نمایشگرهای حرفه ای Outdoor سامسونگ

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۷-۲۹
  • بهترین زمان برای خرید لپ‌تاپ چه زمانی است؟

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۳-۱۶
  • مریم نجفی رحیمیان
    در
    ۱۴۰۱-۰۳-۱۸

    مهدی احمدی رییس اداره کل روابط عمومی خبرداد: اعلام اسامی برندگان جوایز قرعه کشی در ...

    سلام خسته نباشید سوال ...
  • قیمت آهن انبار مشهد
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۱۷

    بیماری‌هایی که کلیه را عفونی می‌کنند

    با سلام ممنون از ...
  • آهن مشهد
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۱۷

    با کفش Futurecraft 4D آدیداس آشنا شوید؛ کتانی ساخته شده با فناوری چاپ سه بعدی

    خیلی مقاله عالیی بود ...
  • مهناز خدادوست
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۰۶

    ۱۳۸۸ فقره وام ازدواج توسط بانک قرض‌الحسنه مهر ایران پرداخت شد

    با سلام و ارادت ...
  • مهناز خدادوست
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۰۶

    ۱۳۸۸ فقره وام ازدواج توسط بانک قرض‌الحسنه مهر ایران پرداخت شد

    با سلام و ارادت ...
  • خانه
  • واریته
  • سلامت
  • اقتصاد
  • درباره تریتا
  • تبلیغات در تریتا
  • درباره ما
تمامی حقوق این وبسایت برای تریتانیوز محفوظ است