اعتبار مجری فقط به خوب حرف زدن نیست/ غلطهای فاحش در اجرا
یک مجری پیشکسوت با اشاره به ویژگی های اجرا برای تلویزیون بیان کرد که عده ای فکر می کنند مجری فقط باید خوب حرف بزند درحالیکه اینطور نیست.
علی اکبر عبدالرشیدی مجری پیشکسوت درباره ویژگی های اجرای یک برنامه تلویزیونی بیان کرد: اجرای یک برنامه چند مولفه دارد که مولفه اول به شناخت رسانه توسط مجری مربوط می شود و اینکه فرد به مسایل روانشناختی و فنی تلویزیون آگاه باشد.
وی ادامه داد: مجری همچنین باید نسبت به جامعه و امورش آگاهی داشته باشد مثلا لازم است نسبت به ۳۰ تا ۴۰ رشته دانشگاهی نه در حد استاد دانشگاه اما در سطح عمومی شناخت داشته باشد.
عبدالرشیدی اظهار کرد: گاهی در صداوسیما کاملا مشخص است که مجری تکنیک، نور، رنگ و… را نمی شناسد و همه اینها از همان رنگ لباس و انتخابی که دارند آشکار می شود در این صورت رسانه به سادگی اعتبار خود را در بخشی از جامعه از دست می دهد و اگر نوع بیان و ورود و خروج مجری به مباحث را در ایران و جهان مقایسه کنید می توانید به این تفاوت ها پی ببرید.
وی اضافه کرد: از آنجایی که اجرا نیاز به سخن گفتن دارد عده زیادی فکر می کنند همین قدر که بتوانند خوب صحبت کنند یعنی مجری خوبی خواهند شد درصورتیکه اعتبار یک مجری به تدریج کسب می شود و تنها به خوب حرف زدن نیست.
این مجری پیشکسوت به بعضی از غلط های فاحش مجریان صداوسیما اشاره و یادآور شد: چندی پیش جوانی در حال شعر خواندن بود درحالیکه حتی نمی توانست کلمات و واژه ها را به درستی بیان کند و همان مجری ۱۸ بار از کلمه «مثلا» در سخنان کوتاه خود استفاده کرد.
عبدالرشیدی در پایان درباره اخلاق بعضی از مجریان تلویزیون که دوست دارند با ضایع کردن طرف مقابل مورد توجه باشند، نیز بیان کرد: مدل صحبت کردن و برخورد چالشی با مهمان به حوزه های مختلف مباحثه مربوط می شود. در هر جایی مجری نمی تواند چالشی صحبت کند و در حوزه هایی اصلا نمی تواند این ترتیب از اجرا را محقق کند.