تریتا نیوز

منو اصلی

  • صفحه اصلی
  • اقتصاد
  • واریته
  • سلامت
  • درباره ما

logo

  • صفحه اصلی
  • اقتصاد
  • واریته
  • سلامت
  • درباره ما
  • ایمیدرو از ایده‌های نوآورانه جشنواره «ایما» در بخش معدن حمایت خواهد کرد

  • شور، شکوه و سرور؛ سه‌گانه درخشان جشنواره ورزشی بیمه ایران

  • سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس در غرفه ایمیدرو: شرکت‌های فولادی از دانش‌بنیان‌ها حمایت کنند

  • نخستین دستگاه بومی «سولارواش» با حضور رئیس هیأت عامل ایمیدرو رونمایی شد

  • با حضور دستیار مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس؛ مدیران عامل جدید شرکت‌های پتروشیمی کارون، پالایش گاز هویزه و بیدبلند خلیج‌فارس معارفه شدند

  • رونمایی از نخستین پوستر رسمی «های کپی»

  • سمیعی نژاد در غرفه ایمیدرو اعلام کرد:سیاست کاهش توقفات تولید در صنایع معدنی /مدل ایمیدرو برای واگذاری معادن به افراد صاحب صلاحیت  

  • تجلیل وزیر نیرو از فعالان صنعت برق

  • افتتاح ۴۹۷۲ واحد نهضت ملی مسکن در قزوین به صورت ویدئوکنفرانسی

  • راه‌اندازی دستگاه ثابت بسته‌بندی بیگ بگ در واحد پلی H پتروشیمی شهید تندگویان

سلامت
صفحه اصلی›سلامت›اصول و آداب روزه‌داری در یک نگاه

اصول و آداب روزه‌داری در یک نگاه

توسط مهناز خدادوست
۱۴۰۱-۰۱-۲۷

تریتا نیوز : چند سال است که ماه رمضان با فصل‌بهار مصادف شده اما متاسفانه همه‌گیری کووید-۱۹ طوری درگیرمان کرده که نتوانستیم آنطور که باید و شاید از همزمانی ماه روزه‌داری با فصل بهار، لذت کافی و استفاده لازم را ببریم. از دیدگاه طب‌سنتی در فصل بهار به علت گرم‌شدن هوا و حرکت مواد درون بدن امکان دارد برخی بیماری‌ها در افراد شدت بگیرد. از طرفی نیز چون مزاج روزه گرم است می‌تواند به افزایش حرارت بدن و تشدید این علائم منجر شود. در نتیجه رعایت تدابیر مربوط به هر مزاج متناسب با فصل بهار می‌تواند تا حد زیادی از ایجاد عوارض احتمالی برای روزه‌داران بکاهد. برای اینکه بدانیم بیماری‌های فصل بهار از چه نوع هستند و در ماه روزه‌داری هر کدام از چهار مزاج اصلی باید چه تدابیری را رعایت کنند با دکتر ملیحه شفیعی، پزشک متخصص طب سنتی گفت‌وگو کرده‌ایم.
امروزه اثرات مثبت روزه‌داری و به‌خصوص اثرات طبی آن در پیشگیری و درمان بیماری‌های مختلفی نظیر سرطان‌ها، دیابت، فشارخون، آلزایمر، بیماری‌های گوارشی و… به اثبات رسیده ولی گاهی همین روزه‌داری در صورت رعایت‌نکردن آداب صحیح روزه‌داری می‌تواند مشکلات و عوارض گوناگونی را برای افراد به‌وجود آورد. باید به این نکته توجه کنیم که بروز کمی ضعف، خستگی، احساس گرسنگی، تشنگی و کمی عصبی‌شدن به دنبال روزه‌داری کاملا طبیعی است که با رعایت نکات مربوط‌ می‌توان تا حد زیادی از آنها پیشگیری کرد.
بیماری‌های فصل‌بهار در موسم روزه‌داری
رعایت دستورات طبی برای جلوگیری از بروز عوارض جسمی در فصل بهار بسیار ضروری است. از دیدگاه طب‌سنتی در فصل‌بهار به علت گرم‌شدن هوا و حرکت و جریان‌یافتن مواد درون بدن، برخی بیماری‌ها در افراد تشدید می‌شود. بیماری‌های سوداوی نظیر هموروئید، شقاق، افسردگی، بیماری‌های پوستی مانند اگزما، جوش صورت، حساسیت‌های فصلی و آلرژی و نیز دردهای مفاصل ازجمله این بیماری‌ها هستند. هر عاملی که باعث افزایش حرارت بدن شود، می‌تواند باعث تشدید این علائم نیز شود. ورزش افراطی، استحمام زیاد با آب‌گرم، گرسنگی طولانی‌مدت و زیاده‌روی در روابط زناشویی از کارهایی است که حرارت بدن را بالا برده و باید در فصل‌بهار محدود شود. باتوجه به اینکه روزه‌داری با افزایش حرارت بدن، می‌تواند باعث تشدید این علائم شود در نتیجه رعایت تدابیر مربوط به هر مزاج تا حد زیادی می‌تواند از ایجاد عوارض احتمالی پیشگیری کند.در ادامه دستورات مخصوص غذایی بر حسب مزاج افراد را بررسی می‌کنیم.
افراد با مزاج گرم و تر
این افراد می‌توانند روزه خود را با کمی شربت سکنجبین گرم یا در صورت عادت با چای کمرنگ باز کنند. حتما در مصرف خرما و عسل احتیاط و در صورت تمایل به استفاده خرما از رطب‌های زرد رنگ تازه استفاده شود. مصرف توت‌خشک، کشمش و مویز به‌عنوان شیرینی برای این افراد مناسب‌تر است. همچنین مصرف زولبیا و بامیه برای افراد گرم‌مزاج بسیار مضر است. در طول فاصله افطار تا سحر از خوردن خوراکی‌های خیلی شیرین پرهیز شود. استفاده از کاهو همراه با سکنجبین، شربت خاکشی، تخم‌شربتی و شربت آبلیمو با عسل برای جلوگیری از تشنگی برای این مزاج بسیار مناسب است. استفاده از سوپ‌جو، آش‌ماش و انواع آش‌های آبکی با حبوبات و سبزیجات و بدون گوشت در وعده افطار توصیه می‌شود. خورش کدو، آلواسفناج، فسنجان بادام، قورمه سبزی، ماش پلو و نخودپلو از غذاهای مناسب برای وعده سحر افراد با مزاج گرم است.
افراد با مزاج گرم و خشک
برای این افراد افطارکردن با شربت سکنجبین، شربت جلاب‌(گلاب) یا شربت ماءعسل‌(آب و عسل) با کمی لیمو یا شیربادام مناسب است. استفاده از فرنی، شیربرنج، حریره بادام کم‌شیرین، سوپ جو، انواع آش‌ها و شورباهای ساده گزینه مناسبی برای وعده افطار است. افراد با مزاج گرم و خشک باید توجه ویژه‌ای برای حفظ رطوبت بدن داشته باشند. مصرف کاهو همراه با سکنجبین، ماءالشعیر طبی، کدو حلوایی و آبمیوه‌ها مثل آب‌هویج و آب‌سیب از خوراکی‌هایی هستند که می‌توانند رطوبت کافی و مناسبی را برای این افراد تامین کنند. شربت خاکشیر و تخم‌شربتی نیز به حفظ مایعات و رطوبت بدن کمک می‌کنند. برای وعده سحر بهترین توصیه، مصرف خورش‌های سبزی، خورش کدو و سایر غذاهای مورد توصیه برای مزاج گرم و تر است. استفاده از خرما و سبزی‌های تند و تیز و زولبیا و بامیه برای این افراد بسیار مضر است.
افراد با مزاج سرد و تر
نوشیدنی مناسب برای افطار‌کردن در این افراد، ماءعسل، شربت شیره‌انگور و چای کمرنگ است. سمنو، کاچی، شله‌زرد و انواع مرباها انرژی کافی را برای این افراد تامین می‌کند. مصرف نخودآب با گوشت کبک و بلدرچین، خورش کرفس و فسنجان گردو می‌تواند به کاهش عوارض گوارشی در این افراد کمک کند. مصرف زیتون‌پرورده همراه غذا از توصیه‌های مناسب است. به این افراد پیشنهاد می‌شود بیش از حد نیاز آب و مایعات استفاده نکنند. از میان میوه‌های خشک، انجیر، توت‌خشک و مویز و از غذاها، نخودپلو، ماش‌پلو و سایر غذاهای ترکیبی برای این افراد بسیار سودمند است.
افراد با مزاج سرد و خشک
افراد با این مزاج می‌توانند روزه خود را با شیرگرم همراه با عسل، ماءعسل یا شیربادام افطار کنند. این افراد هم شدیدا در معرض خشکی مزاج هستند و باید حتما به حفظ رطوبت‌بدن و مصرف غذاهای رطوبت‌بخش دقت کنند. استفاده از حریره بادام، فرنی و شیربرنج از خوراکی‌های رطوبت‌بخش مناسب هستند. مصرف آبمیوه‌های طبیعی، سوپ‌جو با سبزیجات و آش‌های آبکی، خورش‌های حاوی سبزیجات و کدو در این افراد بسیار کمک‌کننده است. این افراد باید از مصرف گرمی زیاد، خرما، سبزی‌های تند و تیز و ادویه‌های گرم پرهیز کنند‌ چون این مواد باعث کاهش رطوبت و خشک‌شدن بدن می‌شود.

رعایت تدابیر غذایی در روزه‌داری
رعایت تدابیر غذایی در روزه‌داری به دو دسته اصلی تقسیم می‌شود؛ دسته اول، آداب تغذیه که همگانی است و همه افراد با هر مزاجی باید این نکات را رعایت کنند و دسته دیگر آداب اختصاصی است که هر فرد با توجه به مزاج فردی خود باید موردتوجه قرار دهد. آداب کلی تغذیه در روزه‌داری از این قرار است که از درهم‌خوری و روی‌هم‌خوری در وعده افطار و سحر باید پرهیز شود. رعایت فاصله منظم بین خوردن غذاها و به‌خصوص حداقل یک‌ربع فاصله بین مصرف مایعات با غذا و خودداری از مصرف میوه‌ها بلافاصله پس از خوردن غذا از اختلال در هضم و تولید مواد زائد در بدن پیشگیری می‌کند. با یک نوشیدنی گرم و شیرین بر حسب مزاج فرد آغاز و با فاصله کمی وعده‌غذایی سبکی میل شود. میوه و تنقلات با فاصله از وعده‌غذایی بین زمان افطار تا سحر میل شود. از توصیه‌های عمومی در وعده سحر این است که از خوراکی‌هایی که باعث افزایش حجم ادرار می‌شود مثل کاهو، هندوانه و… استفاده نشود. مصرف مایعات زیاد و میوه‌ها در وعده سحر به رفع تشنگی در طول روز کمک نمی‌کند. بهتر است مصرف فیبرها و مایعات بین وعده افطار تا سحر تقسیم شود. غذاهای خورشی با سبزی گزینه‌های مناسبی برای وعده سحر هستند. استفاده از غذاهای غلیظ مثل ماکارونی، قارچ، حلیم و الویه در وعده سحر می‌تواند باعث افزایش تشنگی در طی روز شود.

منبع : روزنامه جام جم

لینک کوتاه مطلب: https://tritanews.ir/?p=144371
تگ ها تریتا نیوزرعایت تدابیر غذایی در روزه‌داریروزه داریسلامتمزاج سرد و خشکمزاج گرم و ترمزاج گرم و خشک

مطالب مرتبط درباره نویسنده

  • سلامت

    فواید قدرتمند این گیاه برای بهبود حافظه

    ۱۴۰۴-۰۷-۰۹
    توسط مهناز خدادوست
  • اقتصاد

    تأکید بر توسعه و تحکیم مناسبات اقتصادی با دیگر کشورها

    ۱۴۰۰-۰۷-۲۸
    توسط مهناز خدادوست
  • اقتصاد

    گروه مالی دی نزد سازمان بورس و اوراق بهادار ثبت شد

    ۱۴۰۱-۱۰-۰۴
    توسط مهناز خدادوست
  • واریته

    طراحی مدل کوچینگ استعداد بر پایه علوم اعصاب

    ۱۴۰۳-۱۰-۱۰
    توسط مهناز خدادوست
  • اقتصاد

    جشنواره حساب های قرض الحسنه بانک سینا ۲۴ مهرماه برگزار می شود

    ۱۴۰۰-۰۷-۱۰
    توسط مهناز خدادوست
  • اقتصاد

    بانک صادرات ایران برای رفع دغدغه‌های ارزی بازرگانان راه‌حل مناسب دارد

    ۱۴۰۲-۰۳-۲۲
    توسط مهناز خدادوست

پاسخ دادن لغو پاسخ

تبلیغات

  • آخرین

  • محبوب

  • دیدگاه ها

  • ایمیدرو از ایده‌های نوآورانه جشنواره «ایما» در بخش معدن حمایت خواهد کرد

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۸-۲۹
  • شور، شکوه و سرور؛ سه‌گانه درخشان جشنواره ورزشی بیمه ایران

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۸-۲۹
  • سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس در غرفه ایمیدرو: شرکت‌های فولادی از دانش‌بنیان‌ها حمایت کنند

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۸-۲۹
  • نخستین دستگاه بومی «سولارواش» با حضور رئیس هیأت عامل ایمیدرو رونمایی شد

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۸-۲۹
  • با حضور دستیار مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس؛ مدیران عامل جدید شرکت‌های پتروشیمی کارون، پالایش ...

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۸-۲۹
  • عفونت بند ناف نوزادان را جدی بگیرید

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۳-۲۰
  • کوالکام می گوید در صورت پیوستن به برادکام، دو مشتری مهم خود را از دست ...

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۱۱-۲۳
  • خون دماغ یعنی ….

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۲-۲۳
  • تبلیغات محیطی جذاب و بی‌نقص با نمایشگرهای حرفه ای Outdoor سامسونگ

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۷-۲۹
  • بهترین زمان برای خرید لپ‌تاپ چه زمانی است؟

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۳-۱۶
  • مریم نجفی رحیمیان
    در
    ۱۴۰۱-۰۳-۱۸

    مهدی احمدی رییس اداره کل روابط عمومی خبرداد: اعلام اسامی برندگان جوایز قرعه کشی در ...

    سلام خسته نباشید سوال ...
  • قیمت آهن انبار مشهد
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۱۷

    بیماری‌هایی که کلیه را عفونی می‌کنند

    با سلام ممنون از ...
  • آهن مشهد
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۱۷

    با کفش Futurecraft 4D آدیداس آشنا شوید؛ کتانی ساخته شده با فناوری چاپ سه بعدی

    خیلی مقاله عالیی بود ...
  • مهناز خدادوست
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۰۶

    ۱۳۸۸ فقره وام ازدواج توسط بانک قرض‌الحسنه مهر ایران پرداخت شد

    با سلام و ارادت ...
  • مهناز خدادوست
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۰۶

    ۱۳۸۸ فقره وام ازدواج توسط بانک قرض‌الحسنه مهر ایران پرداخت شد

    با سلام و ارادت ...
  • خانه
  • واریته
  • سلامت
  • اقتصاد
  • درباره تریتا
  • تبلیغات در تریتا
  • درباره ما
تمامی حقوق این وبسایت برای تریتانیوز محفوظ است