اثرات زیانبارآلودگی هوا برسلامت
مجاری بینی اولین خط دفاعی بدن در مقابل مواد موجود در هوای تنفسی است. بینی به عنوان اولین معبر عبور هوا، اولین عضوی است که در مواجهه با عوامل سمی در هوای تنفسی تحت تاثیر قرار می گیرد.
دکتر محسن نراقی ، رئيس انجمن تحقيقات راينولوژي در این باره گفت:در تمام مناطق دنیا، در سی سال اخیر شاهد افزایش بیماری های آلرژیک مجاری تنفسی هستیم. اصولا بیماری های بینی و سینوس ها در دنیا در حال افزایش است و این موضوع با افزایش آلودگی هوا در مناطق شهری متناسب است. مطالعات مختلف افزایش سینوزیت در کودکان در رابطه با افزایش سطح آلاینده های مختلف محیطی را نشان داده است.
وی افزود:با مواجهه مکرر و مداوم با این آلاینده ها ممکن است فرد به طور ظاهری به آن عادت کند و علائم در او کمتر شود ولی روند تغییرات بافتی نامطلوب همچنان رو به پیشرفت خواهد بود.روزانه ۹۰۰۰ لیتر هوا از بینی عبور می کند.در افرادی که بیشتر تنفس دهانی دارند فیلتر بینی که قسمت مهمی از آلودگی هوا را میگیرد نمیتواند بطور موثر عمل کند. این افراد بیش از سایر افراد در معرض خطرات ناشی از آلودگی هوا قرار دارند. مجرای بینی اولین سد دفاعی بدن در مقابله با آلودگی هوا است. بینی نه تنها نقش محافظت از راه تنفسی بلکه حفظ سلامت سایر ارگان ها را نیز بر عهده دارد.
رئيس انجمن تحقيقات راينولوژي افزود:سیستم پیچیده مخاطی بینی و سینوس ها یا سیستم ساینونازال، با تصفیه، پاکسازی و نابودکردن میلیون ها ذره معلق در هوا، مواد شیمیاییی و میکروارگانیسم های هوای تنفسی، این فرآیند مهم در سلامت انسان را هدایت می کند.
مواد آلايندهاي که در بيني تجمع پيدا ميکند ميتواند به بافت بيني، سينوسها و مخاط تنفسي آسيب برساند. بعضی از آلایندهها میتوانند حتی سبب بروز سرطان های بینی و سینوس ها شود.
وی خاطر نشان کرد:افرادی که در محیط کاریاغبار ناشی از مواد شیمیایی درارتباطند بیش ازدیگران در معرض آسیب هستندو باید بیشتر به این امر توجه داشته باشند.بعضی آلایندههای خاص درصنایع چوب و چرم میتواند سبب افزایش خطرسرطان بینی سینوس در کارگران این کارگاهها گردد.