آیا قهوهخورها بیشتر عمر میکنند؟
بهاحتمالزیاد کافئین دخلی به اثرات مؤثر و مثبت قهوه بر بدن ندارد.
نوشیدن قهوه سبب کاهش میزان مرگومیر میشود و مطالعات جدید نشان داده کافئین مسئول این تأثیر مثبت نیست. محققان اطلاعات جمعیتی و بهداشتی ۴۹۸۱۳۴ فرد انگلیسی با میانگین سنی ۵۷ سال را بررسی کردند که شامل اطلاعات مربوط به مصرف قهوه و تأثیرات ژنتیکی بر متابولیسم قهوه نیز بود. بیش از سهچهارم جمعیت موردبررسی قهوه مصرف میکردند.
در طی ده سال، ۱۴۲۵۵ مورد مرگ ثبت شد. بررسیها نشان داد که خطر مرگ به هر دلیلی، بهخصوص از سرطان و بیماریهای قلبی عروقی، با افزایش مصرف قهوه کاهش یافت. خطر مرگ در افرادی که روزانه یک فنجان قهوه مصرف میکردند، نسبت به افرادی که کمتر از این میزان قهوه میخوردند، ۶ درصد کمتر بود. افرادی که روزانه هشت فنجان یا بیشتر قهوه مینوشیدند، ۱۴ درصد کمتر از دیگران درخطر مرگ و ابتلا به بیماریهای کشنده قرار داشتند.
مطالعهای در مرکز “جاما اینترنال مدیسن” تمام عوامل مانند سن، نژاد، سیگار کشیدن، جنسیت، شاخص توده بدنی، مصرف الکل و دیگر عوامل سلامتی و رفتار را در نظر گرفت.
نتایج برای قهوه معمولی و فوری و دارای کافئین و بدون کافئین یکسان بود. همچنین تفاوتهای ژنتیکی در متابولیسم سریعتر یا کندترِ کافئین تفاوتی درنتیجه ایجاد نمیکرد.
آیا نتایج این مطالعه بدین معناست که همه باید قهوه بخورند؟ “اریکا لوفتفیلد” سرپرست تیم تحقیقی در پاسخ به این سؤال میگوید: “خیر. نتایج تحقیق در این مرحله برای قهوهخورها نوعی اطمینان خاطر فراهم میکند، نه یک راهنما. نتایج نشان نداده که مردم باید برای بهره بردن از مزایای سلامتی شروع به نوشیدن قهوه کنند.”
منبع: فرادید