آیا دارچین برای دیابت مفید است؟
به گزارش تریتا نیوز ، فرزانه کمالی ،مقداری دارچین عطر و طعم پای سیب را بسیار متفاوت می کند، اما کارایی این ادویه چیزی فراتر از طعم دهندگی و تحریک پرزهای چشایی است. تحقیقات نشان داده است که دارچین ممکن است در کاهش قند خون نقش مهمی داشته باشد- بله این خبر برای افراد مبتلا به دیابت خبر بسیار خوبی می تواند باشد.
هنوز اثبات نشده که آیا دارچین واقعا بر هیپوگلیسمیک تاثیر مثبت دارد یا خیر(کاهش دهنده قند خون)اما تحقیقات امیدوار کننده است. اگر به هر دلیلی نگران قند خونتان هستید(برای مثال تشخیص پیش دیابت یا احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ برای تان داده شده است) اضافه کردن مقداری دارچین به رژیم غذایی تان خالی از لطف نیست.
دارچین در یک نگاه
دارچین از پوسته درونی درخت دارچین گرفته می شود. زمانی که از تنه درخت جدا و خشک می شود، تکه های چوب دارچین به شکلی که ما می شناسیم لوله و جمع می شوند. دارچین هم به شکل چوب و هم پودر قابل تهیه است. هر دو نوع آن به آسانی در مغازه های خواربارفروشی، ادویه فروشی، عطاری و محصولات غذایی قابل تهیه است. دارچین دارای مقدار بسیار بالایی آنتی اکسیدان است تقریبا بیش از ۲۵ برابر سایر ادویه ها.
دارچین و قند خون
تحقق بر روی تاثیرات احتمالی دارچین بر کاهش قند خون عنوان می کند که این ادویه به دو شکل می تواند مفید باشد. نخست با داشتن تاثیری مانند انسولین در بدن به عبارت دیگر سلولها را وادارد تا گلوکز را از خون پاک کنند. دوم با افزایش فعالیت پروتئین های انتقال دهنده که گلوکز را از جریان خون خارج و وارد سلولها می کند. مطالعات انجام شده بر استفاده دارچین در مدیریت دیابت بسیار محدود است. مطالعاتی که انجام شده متناقض است برخی تاثیر مثبت و بالای دارچین را نشان می دهند در حالیکه برخی تاثیر آن را بسیار کم یا هیچ در نظر می گیرند.
به هر حال، یافته های مثبت کم نیست. تحقیقی در سال ۲۰۱۳ نشان داده که دارچین تاثیر بسزایی در کاهش قند خون دارد. در این تحلیل یافت شده که دارچین تاثیر مثبتی بر کلسترول، تری گلیسیرید و کلسترول بد دارد.
دارچین را به رژیم غذایی تان اضافه کنید
علاوه بر این که می توانید ادویه دارچین را به غذای تان اضافه کنید، شما می توانید مکمل ها و اسانس های آن را هم به راحتی تهیه کنید. دستور مصرفی برای این محصول ارائه نشده اما معمولا میزان ۲۰۰۰ میلی گرم در هر روز را پیشنهاد می دهند. در برخی مصرف دارچین می تواند عوارضی مانند ایجاد آلرژی و علایم معده و روده را نشان دهد.
گفته می شود که اضافه کردن میزان معقولی دارچین به غذا اصلا مضر نیست. در مطالعاتی که حاکی از تاثیر مثبت دارچین بر کاهش قند خون بوده ، میزان مورد استفاده آن روزانه یک قاشق چای خوری عنوان شده است- این میزان را می توانید به صبحانه، چای ، شیر و یا غذای تان اضافه کنید. سعی کنید از مصرف روزانه دارچین به هر شکلی که می توانید غافل نشوید.