آنفلونزا، تاریکی در فصل رنگ ها
تریتا نیوز -فصول پاییز و زمستان سرشار از زیبایی و رنگ می باشند ،اما شاید در این میان تنها نقطه تاریکی این فصل ها بیماری های خاص فصول سرد باشد که با درگیر کردن افراد می توانند آنها را شاید برای هفته ها درگیر کنند.با توجه به مواجه فصل پاییز و زمستان ،دکتر مسعود رضوانی متخصص گیاهان دارویی پاسخگوی سوالات شما مخاطبان عزیز در این خصوص می باشند.
آقای دکتر رضوانی به عنوان سوال اول بفرمایید مرز تشخیصی بین سرماخوردگی و آنفلونزا چیست؟
درتشخیص اولیه مرز مشخصی بین سرماخوردگی و آنفلونزا وجود ندارد. آنفلونزا طیف وسیع تری از علائم را شامل می شود در حالیکه در سرماخوردگی تنوع و دامنه این علائم کمتر می باشد.از طرف دیگر سیر شروع بیماری در آنفلونزا بسیار شدید می باشد و گاهاً بیمار ظرف چند ساعت وارد فاز علائم شدید می شود اما در سرماخوردگی سیر شروع بیماری بسیار کندتر است.
آیا استفاده از دمنوش ها تاثیری در بهبود حال بیمار دارند؟
بزارید یک فرمول کلی خدمتتون عرض کنم. هر نوشیدنی گرم فاقد میزان بالای کربوهیدرات به بهبود روند بیماری و تخفیف علائم کمک می کند. علاوه بر این در نظر بگیرید که برخی دمنوش ها حاوی مواد موثره ای هستند که خود کمک به بیمار می کنند.
آقای دکتر پیرامون استفاده از آنتی بیوتیک ها در دوران ابتلا به آنفلونزا هم کمی توضیح دهید.
به صورت کلی آنتی بیوتیک ها تاثیری روی بیماری هایی با منشا ویروس ندارند. ویروس ها یک طول عمری دارد که پس از طی شدن این طول عمر از بین می رود و بیمار از فاز بیماری خارج می شود.استفاده از آنتی بیوتیک ها به غیر موارد خاص، در درمان آنفلونزا توجیه علمی ندارد.
آقای دکتر چرا هرساله علائم بیماری آنفلونزا هم در کمیت و هم در کیفیت تغییر می کنند؟
البته پاسخ به این سوال در حیطه تخصص بنده نیست اما به صورت کلی ما با دریفت ها و شیفت های ویروس آنفلونزا مواجه هستیم. به زبان ساده اینگونه باید عرض کنم که همه ویروس های آنفلوانزا از نظر ژنتیکی ناپایدار می باشند و همین مسئله احتمال تغییررا مطرح نموده و تغییرات موتاسیون یا همون جهش ژنتیکی در طول زمان رخ می دهد.تغییرا ت کوچک ژنتیکی در ترکیب ویروس آنفلوانزا تحت عنوان تغییرات دریفت رخ می دهند.از سوی دیگر ویروس نوع A آنفلوانزا از جمله زیر گونه های سوش های مختلف می توانند جابجا شده یا بازآرایی مواد ژنتیکی و بازترکیبی را در طی روند بازآرایی و یا موتاسیون داشته باشند.این تغییرات را اصطلاحاً شیفت می گوییم.