آسیبشناسی روانی زندگی روزمره

چه بسیار اتفاقات سادهای که هر روز برایمان رخ میدهد و سهلانگارانه (همانطوری که در طینتمان است!) از کنار آنها رد میشویم.
آسیبشناسی روانی زندگی روزمره
همین الان که قصد معرفی کتابی که تازه خریده بودم را داشتم، فایل جدیدی را باز کردم تا شروع به نوشتن کنم.
در همین حال یادم افتاد که امروز مطالب سایت را انتخاب نکردهام. به قصد انتخاب مطالب به صفحهی اصلی مجله رفتم تا ببینم چه خبر است. نوشتهای را دیدم که نیاز بود کمی ویرایش شود؛ پس به سراغش رفتم و مقصود اولم که نوشتن این متن بود به کلی از یادم رفت!
این اتفاقات برای ماها خیلی سادهاند و به سادگی گفتن “من احمق هستم!” (به منظور تنبّه!) از کنارشان رد میشویم. ولی دانشمندانی مثل زیگموند فروید چنین نیستند.
فروید به روانکاویهایش مشهور است؛ او پای کلام بیماران روانرنجور، دوستان، اعضای خانواده و خلاصه همه مینشست، به دقت به آنها گوش میداد و روابطی را از بین حرفهای آنها بیرون میکشید که برای ما پنهان اند.
در پاسخ به نظر منتقدان که میگفتند تجربیات فروید مربوط به بیماران روانرنجور است و قابل تعمیم نمیباشد، او با انسانهای سالمی هم که میدید به مصاحبه نشست. این کتاب محصول همین گفتگوهاست.
معرفی کتاب
بخشی از یادداشت مترجم، بنیامین مرادی را برایتان نقل میکنم:
کتاب “آسیبشناسی روانیِ زندگی روزمره” در سال ۱۹۰۱، یک سال بعد از انتشار “تفسیر رؤیا” به چاپ رسید و فروید به تدریج در طی سالهای آتی با افزودن مثالهای متنوع و متعدد، آن را بسیار غنیتر ساخت. برای خوانندگان مبتدی که میخواهند با روانکاوی و بویژه نظریات فروید آشنا شوند،
کتاب حاضر میتواند بهترین گزینه محسوب شود. زیرا کتاب کمتر به مسائل نظری محض میپردازد و بیشتر با ارائهی مثالهای بیشماری که کمابیش در زندگی هر کدام از ما اتفاق میافتند و بسیار عینی و همه فهم هستند، سعی در تبیین نظریات روانکاوی دارد.