کاهش کلسترول و ارتباط آن با افسردگی
کلسترول همیشه بد نیست و کاهش بیش از اندازه آن ممکن است باعث ابتلا به افسردگی و حتی خودکشی شود.
کاهش کلسترول و ارتباط آن با افسردگی و خودکشی
تاکنون توصیه های گوناگونی در مورد پرهیز از خوردن غذاهای با کلسترول بالا شنیده ایم و اینکه اینگونه غذاها باعث بروز بیماری قلبی و حتی سکته قلبی خواهد شد.
آخرین تحقیقات انجام شده ممکن است کمی شما را شگفت زده کند. این تحقیقات نشان می دهد که کاهش سطح کلسترول خون ارتباط مستقیم با افسردگی و حتی خودکشی خواهد داشت. درواقع افرادی که سطح کلسترول آنها پایین است احتمال خودکشی در آنها ۱۱۲ درصد نسبت به سایر افراد افزایش می یابد.
اما چرا کاهش کلسترول با خودکشی ارتباط دارد؟
مغز انسان شامل ۶۰ درصد چربی و ۲۵ درصد کلسترول می باشد. کاهش بیش از اندازه چربی و کلسترول باعث اختلال در کارایی آن خواهد شد. در واقع کاهش بیش از اندازه کلسترول خون باعث کاهش عملکرد و کاهش میزان سروتونین در مغز خواهد شد که ارتباط مستقیم با شادی و جلوگیری از افسردگی دارد.
اما اشتباه نکنید. این خبر به معنای آن نیست که خوردن غذاهای چرب مثل همبرگر و پیتزا بلا مانع می باشد. در واقع خوردن این نوع خوراکیها سبب به وجود آمدن مشکلات دیگر خواهد شد. به جای تمرکز بر روی خوراکیهای مضر می بایست بر روی خوراکیهایی که برای مغز مفید است توجه شود.
به طور متوسط چربی حدود ۲۵ الی ۳۵ درصد از کالری روزانه شما را تشکیل می دهد. این مقدار حدود ۵۵ الی ۷۸ گرم در روز میباشد. میزان متوسط کالری روزانه حدود ۲۰۰۰ کالری می باشد.
کدام چربی ها مفید هستند؟
دکتر لارگمان استاد دانشگاه می گوید: مناسبترین چربی برای مغز امگا ۳ می باشد. امگا ۳ باعث افزایش کلسترول خوب خواهد شد. در ضمن امگا ۳ ارتباط مستقیم با کاهش افسردگی و اضطراب خواهد داشت. یکی از منابع بسیار خوب امگا ۳ برخی ماهی ها از جمله ماهی سالمون, ماهی ساردین و الکور می باشند. از دیگر منابع امگا ۳۳ می توان به سبزیجات, دانه های کتان و گوشت می باشد.
مواد خوراکی که حاوی چربی غیر اشباع می باشند مانند اوکادو, بادام و روغن زیتون باعث افزایش میزان کلسترول خوب خواهد شد. این در حالی است که چربی ترانس و چربی های اشباع باعث افزایش کلسترول بد خواهد شد.
تنها خوردن بیش از اندازه کلسترول برای درمان اضطراب و افسردگی مناسب نمی باشد. برای درمان آن می بایست علت ابتلا به آن که ممکن است بیماری خاص, کمبود ویتامین و مشکلات ژنتیکی باشد بررسی شود.