چگونه از سکته مغزی دور شوید؟
در واقع از هر پنج زن یک نفر و از هر شش مرد یک نفر تا ۷۵ سالگی دچار سکته مغزی میشود. سکته مغزی یکی از چهار وضعیتی است که مردم از وقوع آنها ترس و وحشت دارند.
در مورد سکته مغزی آمارهای بسیار زیاد و مختلفی تا کنون ارائه شده است. اما یکی از مهمترین آمارها که به نوعی مهجور مانده و شاید هیچکس به آن توجه نمیکند این است که از ۸۰ درصد سکتههای مغزی میتوان جلوگیری کرد. البته براساس پژوهشهای منتشر شده در هفتهنامه مشهور پزشکی «لنست» این رقم در واقع ۹۰ درصد است .
این مطالعه بسیار جدید که روی ۲۶۹۱۵ نفر از مردم ۳۲ کشور انجام شده نشان میدهد حدود ۹۰ درصد از سکتههای مغزی با ده عامل مشخص مرتبط هستند. بدترین عوامل فشار خون بالا،کم تحرکی و ورزش نکردن، رژیم غذایی نا مناسب و سیگار کشیدن است. اما علاوه بر اینها استرس،مصرف بیش از حد الکل، مشکلات قلبی، چاقی، دیابت و کلسترول بالا از دیگر عوامل هستند.
در این مطالعه که دانشگاه مک مستر انجام داد افرادی که دچار سکته مغزی ناشی از لخته شدن خون یا خونریزی مغزی شده بودند هم وجود داشتند.تشخیص سکته در این مطالعه با استفاده از معیارهای بالینی و اسکن مغز انجام میشد.
محققان میگویند: البته هیچیک از این عوامل خطرساز سکته مغزی جدید نیستند. بیشک، سن و استعداد ژنتیک عواملی هستند که ما نمیتوانیم در برابر آنها برای جلوگیری از سکته مغزی مقاومت کنیم، اما دیگر عوامل خطرساز سکته مغزی به وسیله خود فرد قابل اصلاح است.
به بیان دیگر اگر شما ورزش کنید و خوب غذا بخورید، میتوانید از وزن متناسب برخوردار باشید و کمتر احتمال ابتلا به دیابت دارید. البته این کار به یک تغییر رفتار نیاز دارد، اما در بحث سکته مغزی این تغییر شدید نیست و شما با تغییرات ملایم در سبک زندگی میتوانید عوامل پرخطر را به میزان قابل ملاحظهای کم خطر کنید. توصیه محققان این است که کمتر از نمک، قند و غذاهای فرآوری شده استفاده کنید. به هرحال در حالت ایدهآل، رفتارهای صحیح باید از دوران نوجوانی شروع شود.اما برای ایجاد رفتارهای متعادل هرگز خیلی دیر نیست.