چند کاربرد اساسی اینترنت اشیاء در جهان
تعداد و تنوع شرکتهای فعال در حوزه اینترنت اشیاء، به مرور در حال افزایش است اما گارتنر، اعلام کرد که اکثر کسب و کارها، هنوز دست به کار نشدهاند.
در شرایط کنونی، متداولترین پروژههای پیادهسازی اینترنت اشیاء، اتوماسیون و نظارت بر مرکز داده، مدیریت موجودی و زنجیره تأمین، مدیریت خدمات، تبلیغات شخصی، مدیریت دارایی، نظارت بر امنیت و نظارت بر بیمار هستند؛ با این وجود در ورای این پروژههای آی.اُ.تی (IoT)، اکثریت شرکتها، یا برای اجرا و پیادهسازی اینترنت اشیاء، برنامههای مستمر و تکوینی دارند و یا اینکه هیچ برنامهای در این زمینه در نظر ندارند.
به نقل از تک پروریسرچ، به نظر میرسد حرکت برخی از شرکتها به سوی بهرهبرداری از اینترنت اشیاء، کند است و علت آن هم این است که این شرکتها، نیاز چندانی به استفاده از اینترنت اشیاء در عملیات خود احساس نمیکنند.
از جمله یکی از این فعالیتهایی که از سرویس اینترنت اشیاء بهره گرفته است، زنجیره سرد مواد غذایی است. فردریک وو، رئیس و بنیانگذار دلتاتراک، گفت: «در طول این سالها، صنعت مواد غذایی دستخوش تغییر و تحولات مختلفی شده است اما مشکل صنعت مذکور، این بود که اطلاعات آن، لزوماً برای همه اشخاص قابل مشاهده نبود و بدون این قابلیت، نمیتوانستید از اتفاقاتی که میافتد، مطلع شوید و از وقوع آن، جلوگیری کنید و این موضوع در برخی از موارد، به ضرر شرکتها ختم میشد.»
وی افزود: «اگر یک مشتری به خاطر وجود عیب در برخی از مواد غذایی، آن را به خرده فروش پس میداد، ممکن بود که عمر مفید آن ماده، به خاطر اینکه در برخی از نقاط به درستی سرد نشده بود، کاهش یابد و همین مسئله باعث شد، که از اینترنت اشیاء در این حوزه استفاده کنیم و بر کالاهایی که امکان فاسد شدن آنها وجود داشت، نظارت داشته باشیم.»
صنعت کشاورزی از دیگر زمینههایی است که اینترنت اشیاء توانسته است که نقش خود را به خوبی در آن ایفا کند. صنعتگران با استفاده از سرویس مورد بحث در سیستم پخش و توزیع کود در زمینهای کشاورزی میتوان محصولی یک دست و با کیفیت بالا برداشت کرد.