نشانه های والدین حسود

تریتا نیوز : سمیرا سرایلو-چرا حسادت به فرزندتان شایعتر از چیزی است که فکر میکنید؟آیا فرزندتان زندگی رویایی را دارد که شما هرگز به آن نرسیدید؟
عوامل ایجاد حسادت به فرزند
۱. نیازهای برآوردهنشده والدین
آلیسا کمپبل، متخصص رشد عاطفی، توضیح میدهد که حسادت والدین اغلب ریشه در نیازهای برآوردهنشده، زخمهای عاطفی گذشته یا غم ناشی از دیدن فرصتهایی که فرزندشان در اختیار دارد اما خودشان هرگز نداشتند است.
۲. مقایسه دوران کودکی
الی هاروود، مشاور حرفهای، میگوید:حتی اگر والدین تمام تلاش خود را برای تأمین امنیت عاطفی فرزندشان کنند، ممکن است دیدن شادیهای او، کودک درونِ خودشان را که محروم مانده، بیدار کند. مثالهای واقعی: – والدینی که در کودکی ارزش دهی هیجانی نگرفتهاند، ممکن است با دیدن بیان آزادانه احساسات فرزندشان حسادت کنند.- والدینی که در دوستیابی مشکل داشتند، از روابط اجتماعی آسان فرزندشان احساس رنجش کنند.
۳. رقابت ناسالم
بعضی والدین از نظر عاطفی نابالغ هستند و با فرزندشان رقابت میکنند، مثلاً در جذابیت، استعداد یا محبوبیت.آیا حسادت به فرزند اشتباه است؟
طبیعی است: احساس حسادت به خودی خود مشکلی ندارد، به شرطی که مدیریت شود.- هشدار است: این احساس نشاندهنده نیازهای درماننشده خودتان است، نه کمبود محبت به فرزند.- خطرناک میشود اگر: به رنجش یا فاصله عاطفی بین شما و فرزندتان تبدیل شود.سوالات کلیدی برای بازتاب: – چه چیزهایی را در کودکی از دست دادهام؟- چگونه میتوانم آن نیازها را اکنون برای خودم برآورده کنم؟راهکارهای مدیریت حسادت۱. شناسایی و نامگذاری احساس:- دارم حسادت میکنم چون فرزندم فرصتی دارد که من نداشتم. ۲. ریشهیابی:- این احساس چه نیازی از دوران کودکیم را نشان میدهد؟۳. والدگری خود:- با درمان، روابط حمایتی یا تمرین خوددلسوزی، نیازهای قدیمی خود را درمان کنید.۴. پذیرش دوگانگی:- همزمان میتوانید غم گذشته خود را بپذیرید و برای فرزندتان شرایط بهتری ایجاد کنید.آیا باید این احساس را به فرزندم بگویم؟-خیر: توضیح حسادت به کودک میتواند او را سردرگم یا مضطرب کند.-بله: این احساسات را با یک دوست، همسر یا درمانگر در میان بگذارید.
نکات کلیدی :
بهترین هدیه به فرزندتان این است که بدون بارگزاری احساسات خود روی او، به او عشق بورزید. و بدانید که افراد بسیاری هستند که به فرزندان شان حسادت می کنند و شما تنها نیستید و صرف حسادت کردن به فرزندتان شما را به آدم بدی بودن سوق نمی دهد فقط بید این احساس را به شیوه ای درست مدیریت کنید.
چه زمانی کمک بگیریم؟
اگر این احساسات بر رابطه شما با فرزندتان تأثیر منفی گذاشته، از یک متخصص سلامت روان کمک بگیرید تا:- الگوهای قدیمی را تشخیص دهید.- نیازهای عاطفی خود را بشناسید.- چرخه جدیدی از ارتباط سالم با فرزندتان ایجاد کنید.