تریتا نیوز

منو اصلی

  • صفحه اصلی
  • اقتصاد
  • واریته
  • سلامت
  • درباره ما

logo

  • صفحه اصلی
  • اقتصاد
  • واریته
  • سلامت
  • درباره ما
  • ساخت پمپ‌های نیکلی با خلوص ۹۹ درصد در پتروشیمی اروند/پایان انحصار خارجی در تجهیزات استراتژیک کاستیک

  • دکتر حسین ملک‌افضلی: بهورز نماد عدالت در سلامت و الگوی جهانی مراقبت‌های اولیه است

  • برگزاری مراسم تودیع و معارفه مدیران سابق و جدید استان های قم و مرکزی/ محسن بابایی به مرکزی رفت؛ سکان مدیریت قم به حسین رهنما رسید

  • بانک مسکن با تمام توان در کنار مردم و دولت/ پرداخت ۹۴ هزار و ۵۲۱ میلیارد ریال تسهیلات در دولت چهاردهم

  • افتتاح پروژه ۹۵۴ واحدی طرح نهضت ملی مسکن شهر جدید فولادشهر

  • دیدار سازنده مدیرعامل بانک سپه با رؤسای شعب منطقه خوزستان

  • عبدالکریم پهلوانی در آیین معارفه: توسعه و تولید پایدار، به‌صورت هم‌زمان در دستور کار پتروشیمی پارس است / لزوم تطبیق نظام مدیریتی با شرایط تحریم  

  • هاشم نجفی در مراسم معارفه: برای منافع مبین انرژی خلیج‌فارس خواهم جنگید/ تعیین تکلیف قیمت‌گذاری یوتیلیتی با حفظ منافع همه ذی‌نفعان در دستور کار است

  • قدرت‌نمایی همراه اول در بازار ۵G؛ گزارش بهار رگولاتوری منتشر شد

  • سازمان مدیریت صنعتی برگزار می‌کند/ دهمین همایش جایزه ملی مدیریت انرژی

سلامت
صفحه اصلی›سلامت›سبزی هایی که باید پخته شوند

سبزی هایی که باید پخته شوند

توسط اپراتور خبر
۱۳۹۶-۰۲-۰۷

همیشه گفته می شود سبزیجات را خام بخورید تا مواد مغذی بیشتری به بدنتان برسانید. شاید در مورد بیشتر سبزیجات این درست باشد اما در برخی از سبزیجات، پختن باعث تقویت ارزش غذایی آن‌ها می گردد.

سبزی جاتی که پختن ارزش غذایی آنها را افزایش می دهد
خوردن سبزیجات بخش مهمی از یک رژیم غذایی سالم است. ورزشکاران و طرفداران فیتنس، سبزیجات را به عنوان منبع ارزشمندی از فیتوکمیکال ها می دانند. این ترکیبات شیمیایی دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند.

آنتی اکسیدان ها عناصری قدرتمند هستند که رادیکال های آزاد در بدن را از بین برده و در پیشگیری از بیماری ها مفیدند. به همین دلیل، مصرف سبزیجات باعث کاهش ریسک سرطان، بیماری قلبی و بیماری های نابودکننده می شود.

پختن می تواند ارزش غذایی را بیشتر کند
همیشه گفته می شود سبزیجات را خام بخورید تا مواد مغذی بیشتری به بدنتان برسانید. شاید در مورد بیشتر سبزیجات این درست باشد اما در برخی از سبزیجات، پختن باعث تقویت ارزش غذایی آن‌ها می گردد.

گوجه فرنگی، کلم بروکلی و هویج، سه نوع سبزی هستند که معلوم شده ارزش غذایی شان با پخته شدن بیشتر می شود؛ یعنی در این سبزی ها، ترکیبات فیتوکمیکال اگر گرما نبینند، در دیواره سلولی حبس می مانند. حالا باید ببینیم پختن چگونه مواد مغذی را در این سبزیجات تقویت می کند.

گوجه فرنگی
گوجه فرنگی از نظر علمی در رده‌ی میوه ها قرار دارد، اما اگر پخته شود، سبزی محسوب می گردد. گوجه فرنگی بسیار مغذی و منبع غنی ویتامین ث و لیکوپن می باشد. لیکوپن، فیتوکمیکالی است که باعث قرمزی رنگ آن شده و البته خواص آنتی اکسیدانی قابل توجهی نیز دارد.

بخارپز یا آب پز کردن گوجه فرنگی، بهترین شیوه برای فعال کردن لیکوپن به منظور ماکسیمم استفاده از مواد مغذی آن است. لیکوپن، ریسک سرطان را کاهش داده، سلامت قلب را ارتقاء داده و واکنش های نورولوژیکی را تقویت می نماید.

بروکلی
بروکلی جزو خانواده‌ی کلم هاست و خواص آنتی اکسیدانی آن بسیار معروف است. همچنین بروکلی منبع غنی لوتئین و توکوفرول می باشد. این ترکیبات شیمیایی، با کاهش التهاب در رگ های خونی بدن، ریسک سرطان را کاهش می دهند.

بروکلی، مشهور است به سبزی سم زدا (دتوکس) و سوپرفود بودن. تحقیقات نشان داده پختن بروکلی، موجب رها شدن کاروتنوئیدها می شود.

بهترین شیوه برای پخت بروکلی، آب پز و بخارپز کردن آن است که با این شیوه ها خواص کاروتنوئید، لوتئین و فیتوئن ها تقویت می شود. فیتوئن می تواند احتمال ابتلا به سرطان پروستات را کاهش داده و سلامت قلب را بهبود دهد و همچنین التهاب در رگ های خونی را کم کند.

البته در مورد کلم بروکلی ضد و نقیض ها زیاد است اما آن چه از مجموع مطالعات و تحقیقات حاصل می شود این است که بهتر است این کلم به مدت زمان کوتاهی در آب در حال جوش قرار بگیرد و سپس از آن خارج شود و یا به مدت زمان کوتاهی بخارپز شود. در واقع با پختن بروکلی برخی خواص آن، افزایش و برخی دیگر کاهش می یابد.

هویج
هویج، سبزی ریشه ای معروفی است که سرشار از بتاکاروتن می باشد و ویتامین ها و مواد معدنی زیادی دارد. هویج خواص آنتی اکسیدانی دارد که بیشترشان ناشی از تجمع بسیار زیاد ویتامین آ و بتاکاروتن می باشد. آزمایشات نشان داده آب پز کردن هویج، کاروتنوئیدها را تا ۱۴ درصد افزایش می دهد.

سایر شیوه های پخت موجب کاهش ارزش آنتی اکسیدانی آن می شود، با سرخ کردن آن نیز بیشترین کاهش را در این خواص خواهید داشت. با آب پز کردن هویج، بیشتر ویتامین ث و کاروتنوئیدهای آن حفظ می شود. بهترین دما و زمان توصیه شده برای پخت هویج ۶۰ درجه سانتیگراد و به مدت ۲۰ دقیقه است.

لینک کوتاه مطلب: https://tritanews.ir/?p=9421

مطالب مرتبط درباره نویسنده

  • سلامت

    چرا سرماخوردگی واکسن ندارد؟

    ۱۳۹۷-۰۶-۳۱
    توسط مهناز خدادوست
  • سلامت

    دلیل درد مفاصل در سرما چیست؟

    ۱۳۹۷-۱۱-۰۲
    توسط اپراتور خبر
  • سلامت

    انگیزه های اقتصادی پزشکان نباید تضعیف شود

    ۱۳۹۷-۰۳-۲۴
    توسط اپراتور خبر
  • سلامت

    تأثیر آموزش و به‌کارگیری رویکرد عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت در بهبود ارائه خدمات سلامت

    ۱۴۰۴-۰۶-۰۸
    توسط مهناز خدادوست
  • سلامت

    ۱۰ خاصیت شگفت‌انگیز مصرف نمک پیش از غذا

    ۱۳۹۸-۰۲-۱۶
    توسط اپراتور خبر
  • سلامت

    کشف سلاح جدیدی در برابر سرطان

    ۱۳۹۷-۰۳-۰۳
    توسط اپراتور خبر

پاسخ دادن لغو پاسخ

تبلیغات

  • آخرین

  • محبوب

  • دیدگاه ها

  • ساخت پمپ‌های نیکلی با خلوص ۹۹ درصد در پتروشیمی اروند/پایان انحصار خارجی در تجهیزات استراتژیک ...

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۶-۱۲
  • دکتر حسین ملک‌افضلی: بهورز نماد عدالت در سلامت و الگوی جهانی مراقبت‌های اولیه است

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۶-۱۲
  • برگزاری مراسم تودیع و معارفه مدیران سابق و جدید استان های قم و مرکزی/ محسن ...

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۶-۱۲
  • بانک مسکن با تمام توان در کنار مردم و دولت/ پرداخت ۹۴ هزار و ۵۲۱ ...

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۶-۱۲
  • افتتاح پروژه ۹۵۴ واحدی طرح نهضت ملی مسکن شهر جدید فولادشهر

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۶-۱۲
  • عفونت بند ناف نوزادان را جدی بگیرید

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۳-۲۰
  • کوالکام می گوید در صورت پیوستن به برادکام، دو مشتری مهم خود را از دست ...

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۱۱-۲۳
  • خون دماغ یعنی ….

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۲-۲۳
  • تبلیغات محیطی جذاب و بی‌نقص با نمایشگرهای حرفه ای Outdoor سامسونگ

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۷-۲۹
  • بهترین زمان برای خرید لپ‌تاپ چه زمانی است؟

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۳-۱۶
  • مریم نجفی رحیمیان
    در
    ۱۴۰۱-۰۳-۱۸

    مهدی احمدی رییس اداره کل روابط عمومی خبرداد: اعلام اسامی برندگان جوایز قرعه کشی در ...

    سلام خسته نباشید سوال ...
  • قیمت آهن انبار مشهد
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۱۷

    بیماری‌هایی که کلیه را عفونی می‌کنند

    با سلام ممنون از ...
  • آهن مشهد
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۱۷

    با کفش Futurecraft 4D آدیداس آشنا شوید؛ کتانی ساخته شده با فناوری چاپ سه بعدی

    خیلی مقاله عالیی بود ...
  • مهناز خدادوست
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۰۶

    ۱۳۸۸ فقره وام ازدواج توسط بانک قرض‌الحسنه مهر ایران پرداخت شد

    با سلام و ارادت ...
  • مهناز خدادوست
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۰۶

    ۱۳۸۸ فقره وام ازدواج توسط بانک قرض‌الحسنه مهر ایران پرداخت شد

    با سلام و ارادت ...
  • خانه
  • واریته
  • سلامت
  • اقتصاد
  • درباره تریتا
  • تبلیغات در تریتا
  • درباره ما
تمامی حقوق این وبسایت برای تریتانیوز محفوظ است