اینترنت اشیاء چگونه به کسب و کار رونق میبخشد؟
اصطلاح اینترنت اشیاء کمی مبهم به نظر میرسد اما این ابهام به دلیل ویژه بودن آن است. به تمام دستگاههای تکنولوژیکی که از طریق اینترنت به هم متصل میشوند، اینترنت اشیاء گفته میشود.
“اینترنت اشیاء” مفهومی جدید در دنیای فناوری و ارتباطات به شمار میآید ،اما عبارت اینترنت اشیاء، برای نخستین بار در سال ۱۹۹۹ توسط کوین اشتون مورد استفاده قرار گرفت و جهانی را توصیف کرد که در آن هر چیزی، از جمله اشیای بیجان، برای خود هویت دیجیتال داشته باشند و به کامپیوترها اجازه دهند آنها را سازماندهی و مدیریت کنند.
در حال حاضر “اینترنت” همه مردم را به هم متصل میکند، ولی با “اینترنت اشیاء” تمام چیزها به هم متصل میشوند.
یکی از سادهترین و قابل درکترین مثالهایی که میتوان برای اینترنت اشیاء مطرح کرد، ترموستات نست است. شما با استفاده از این ترموستات میتوانید با موبایل خود دمای منزلتان را کنترل کنید و یکی از جالبترین نکات این است که ترموستات مذکور میتواند زمان خواب شما را یاد بگیرد و زمانی که شما خواب هستید، دما را با توجه به دمایی که شما دوست دارید تنظیم کند، پس دیگر نیازی به نگرانی نیست که نیمه شب هوای خانه شما گرمتر یا سردتر از حد لازم شود.
در همین زمینه، برنارد مار، مؤسس و مدیرعامل موسسه عملکرد پیشرفته، شش مورد از گرایشهای فناوری که میتواند کسب و کارهای کوچک را مختل کند را نام برده است. یکی از آنها اینترنت اشیاء است.
وی بر این باور است که اینترنت اشیاء فقط در سه زمینه خاص میتواند به کسب و کارهای کوچک کمک کند که آن سه زمینه شامل بهبود در تصمیمگیری، ارائه درک بهتر به مشتریان و بهبود عملیات از طریق کاهش هزینههای مربوط به عملیات میباشد.
مطابق این نظریه، یکی از موارد مثبت اینترنت اشیاء، کاهش هزینههای انرژی از طریق استفاده از ترموستاتهای هوشمند مانند نست است.
همچنین یکی از کاربردهای استراتژیک اینترنت اشیاء، سنسورهای نصب شده در مغازه قصابی است. این سنسورها را میتوان در پنجره فروشگاه و درون مغازه نصب کرد و از این طریق از انتشار سیگنالهای بلوتوث گوشیهای هوشمند و اتصالات وایفای جلوگیری کرد.