«اوکجا» سلیقه غذایی کارگردانش را تغییر داد!

سایت هنر و تجربه نوشت: در واقع «اوکجا» همان فیلمی است که به دلیل طرح اکران محدودش در چند کشور و در عوض نمایش مجازی همزمانش از طریق شبکهی نتفلیکس، در جشنواره کن جنجالآفرین شد و همین موضوع باعث شد که در کره جنوبی هم اغلب سینماها فیلم را تحریم کنند. با این وجود استقبال تماشاگران کرهای هم از «اوکجا» چشمگیر بوده است و در گیشهی اکران محدود، رتبهی چهارم را برای آن به همراه آورده است.
به هر حال اخبار این فیلم بهتدریج از استراتژی اکرانش به سمت پیام نهفته در آن تغییر میکند و حالا بحثهایی درباره چگونگی برخورد ما انسانها با حیوانات و رژیم غذاییمان به میان آمده است؛ مسألهای که ظاهراً از زمان تولید فیلم و خود کارگردان، بونگ جونهو، آغاز شده است. کارگردان «اوکجا» در جریان نشست پرسشوپاسخی در موزهی هنر و طراحی افشا کرد که بخشی از تحقیقات فیلم شامل بازدید از یک کشتارگاه در ایالت کلرادو و تماشای مستند «خوراک روزانهی ما» (۲۰۰۵) میشد؛ تجربهای که باعث شد کارگردان فیلم تا دو ماه و زمان بازگشت به خانهاش، گیاهخوار شود؛ آن هم از نوع وگان.
جونهو میگوید: «وقتی وارد کشتارگاه شدیم با بوی آزاردهندهای برخورد کردیم که متأسفانه نمیشد آن را به فیلم منتقل کرد… وقتی کار تمام شد به کره جنوبی برگشتم؛ سرزمینی که بهشت کباب است و در هر خیابانش بوی گوشت کبابشده میآید. از این رو من بهتدریج گوشتخوار شدم. البته این بار روی خودم کار میکنم تا پسکاتاریئن/ Pescatarian شوم (کسانی که بیشتر از خوردن گوشت قرمز پرهیز دارند و غذاهای دریایی را مصرف میکنند).»