۶ عادت صبحگاهی که چاقتان میکند
بر کسی پوشیده نیست که داشتن تغذیه متعادل و ورزش منظم جزو روش های موثر برای مقابله با اضافه وزن و چاقی است. اما در برخی مواقع حتی با رعایت این مسائل فرد نمی تواند به هدف خود برسد و وزن خود را کاهش دهد. در نتیجه ناامید می شود.
با این حال به این نکته توجه نمی کند که برخی عادت های روزمره ای که دارد عامل اصلی عدم کاهش وزن وی است، یعنی ابتدا باید برخی از این عادت ها اصلاح شود. البته باید گفت که این عادت ها به هیچ عنوان عادت های عجیبی نیستند و در عین بی خطر بودن مانع از کاهش وزن می شوند. چون در روند سوخت و ساز بدن اشکال ایجاد کرده و مانع از کالری سوزی در طول روز می شوند.
صبح ها زیاد می خوابید
باوجود اینکه گفته می شود خواب کمتر از ۷ ساعت باعث افزایش وزن می شود خوابیدن بیش از اندازه نیز همین تاثیر را دارد. محققان در سال ۲۰۱۴ به این نتیجه رسیدند افرادی که بیش از ۱۰ ساعت متوالی می خوابند نیز با مشکل افزایش توده بدنی مواجه می شوند. در ظاهر خوابیدن زیاد باعث افزایش هورمون کورتیزول می شود. این هورمون که باعث ایجاد استرس می شود می تواند باعث افزایش اشتهای فرد و تشویق وی به خوردن بیشتر شود. محققان توصیه می کنند که بین ۷ تا ۸ ساعت خواب متوالی و بی وقفه برای داشتن کیفیت خواب خوب لازم است و داشتن خواب خوب نیز به خودی خود روی وزن تاثیر دارد.
در معرض نور آفتاب قرار نمی گیرید
شاید در نگاه اول بی ربط به نظر بیاید اما نور خورشید برای فعال کردن سوخت و ساز بدن در ساعات اولیه صبح موثر است. محققان به این نتیجه رسیده اند که امواج خورشید در هنگام صبح برای دریافت انرژی در بدن و همچنین فعال شدن سوخت و ساز بدن در حین پیاده روی تاثیر فوق العاده ای دارد. بنابراین توصیه می شود صبح ها بیشن ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در معرض آفتاب قدم بزنید و مطمئن باشید که این کار ساده روی شاخص توده بدن تان تاثیر مثبت دارد.
صبحانه نمی خورید یا کم می خورید
یکی از عادت های نامناسب که روی افزایش وزن تاثیر می گذارد مصرف صبحانه ای است که از نظر مواد مغذی یا حجم آن فقیر است. بدین معنی که یا از مواد غذایی نامناسب برای صبحانه استفاده می کنید و یا اینکه میزان صبحانه ای که می خورید بسیار کم و ناکافی است. صبحانه یک وعده غذایی مهم است. اگرچه برخی افراد ترجیح می دهند صبحانه میل نکنند اما باید بدانید که صبحانه کامل برای رساندن انرژی لازم به بدن ضروری است. این وعده غذایی باید بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ کالری به بدن برساند و با مصرف کربوهیدرات ها، پروتئین، آنتی اکسیدان ها، چربی های سالم، ویتامین ها و مواد معدنی تامین خواهد شد.
قبل از صرف صبحانه وقت زیادی تلف می کنید
اگر بعد از بیدار شدن از خواب همچنان در رختخواب می مانید و زمان صرف صبحانه را به تعویق می اندازید بدانید که همین کار ساده نیز باعث افزایش وزن می شود. بدن ما برای فعال کردن عملکردهای سلول ها و دستگاه های حیاتی خود و همچنین برای پر کردن ذخیره خود که در طول شب خالی شده است نیاز به انرژی دارد. علاوه براین معده احساس خالی بودن دارد و در نتیجه شروع به ترشح مایع اسیدی می کند و این مسئله می تواند باعث ایجاد التهاب در معده و بروز علائم گاستریت ( ورم معده) شود. بنابراین توصیه می شود به محض بیدار شدن از خواب از جا بلند شوید و در اولین فرصت صبحانه میل کنید. بهتر است با یک نوشیدنی سالم مانند چای یا آب ولرم با اندکی لیموترش روزتان را شروع کنید.
همه کارهای صبحگاهی را با عجله و نگرانی انجام می دهید
اکثر کارهای صبحگاهی زمانبر هستند و محدود بودن زمان را به خوبی نشان می دهند به طوری که اکثر افراد این کارها را با عجله و شتاب بالا انجام می دهند. با وجود اینکه سرعت عمل بالا داشتن باعث می شود به تمام این کارها برسید اما واقعیت این است که عجله زیاد برای اتمام کارها استرس آور بوده و روی وزن تاثیر می گذارد. بنابراین می توانید ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زودتر از زمان معمول از خواب بیدار شوید و بدون عجله و اضطراب و نگرانی به کارهای صبحگاهی تان برسید.
طرفدار شیرینی و کیک هستید
کیک و شیرینی جات در میانه روز برای مقابله با احساس گرسنگی نیم روزی بعد از سوزاندن میزان قابل توجهی انرژی گزینه مناسبی است. اما اکثر افراد به سراغ انواع صنعتی و حاضری این مواد غذایی می روند. باید بدانید که این مواد غذایی حاوی میزان زیادی کالری و همچنین ترکیبات افزودنی هستند که به جای کنترل اشتها و برطرف کردن گرسنگی باعث می شوند که در مدت زمان کوتاهی دوباره احساس گرسنگی داشته باشید. بهترین گزینه هایی که می توانید به عنوان میان وعده میل کنید که از این مشکلات در امان بمانید موارد زیر هستند:
یک مشت میوه خشک
یک واحد میوه
چای یا اسموتی
ماست طبیعی
نتیجه گیری
همانطور که مشاهده کردید برخی عادت های به ظاهر ساده و پیش پا افتاده که اکثر ما در طول روز مرتکب می شویم می تواند روی وزن ما تاثیر بگذارد. بهترین کار این است که ابتدا چنین عادت هایی را شناسایی کنید و سپس به فکر ترک آنها باشید. سعی کنید عادت های سالمی که سبک زندگی تان را بهبود می دهد جایگزین این عادت های نادرست کنید.