۸ روش طبیعی درمان مشکلات گوارشی
اگر به روش طبیعی درمان مشکلات گوارشی علاقمند هستید با ما در این نوشتار همراه شوید.
۸ روش طبیعی درمان مشکلات گوارشی که باید بدانید
من آدمهای زیادی را میشناسم که به زندگی با اختلالات گوارشی، از قبیل درد شکمی و نفخ، سندروم رودهی تحریکپذیر و یبوست عادت کردهاند. مشکلات گوارشی در همه جوامع شایع است و بخشی از زندگی روزمرهی آدمها شدهاست، اما در شرایط عادی این مشکلات اصلا نباید بروز کند.
ممکن است اختلالات دستگاه گوارش نشانهای از بیماریهای جدیتر، از قبیل کمخونی (آنمی) باشد؛ که در اثر برخی اجزای مواد خوراکی در بدن ایجاد میشود. شایعترین مشکلات مرتبط با دستگاه گوارش شامل اسهال، ییوست، سندروم رودهی تحریکپذیر، بیماری التهابی روده، سوزش سر دل و زخم معده است.
این بیماریها معمولا در اثر دلایل مختلف، از جمله موارد زیر، در بدن ایجاد میشود:
تغذیهی بد: مقادیر زیاد قند و کربوهیدراتهای ساده، مصرف شیرینکنندههای مصنوعی، مصرف کافئین و الکل، عدم مصرف فیبر خوراکی و پرخوری.
سبک زندگی ناسالم: مصرف دخانیات، ورزش نکردن، خواب ناکافی، غذا خوردن قبل از خواب و استرس هیجانی.
آلرژی و حساسیت به خوراکیها: حساسیت به خوراکیها ممکن است در اثر کمبود لاکتاز باشد که مسئول شکستن قند شیر است، یا شاید به این علت باشد که دستگاه ایمنی خوراکی را اشتباها مادهای خطرناک شناسایی میکند و از این رو علیه آن شروع به فعالیت میکند.
عفونتهای ویروسی: عفونتهایی که به دستگاه گوارش آسیب میزند و به بسیاری از بیماریها از جمله کمکاری تیروئید، دیابت، و فتق هیاتال منجر شود.
داروها : داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی، آنتیبیوتیکهایی که باکتریهای مفید روده را از بین میبرند، هورمونهای مصنوعی، و مسهلها ممکن است روی عملکرد دستگاه گوارش تاثیر بگذارند.
توصیه میشود برای رسیدگی اساسی به بیماریهای مربوط به دستگاه گوارش تحت معاینات پزشکی قرار بگیرید و برنامهی درمان مناسب خودتان را در پیش بگیرید. در کنار آن، روشهای طبیعی زیادی نیز وجود دارد که شما را قادر میسازد علائم مشکلات دستگاه گوارش را تسکین دهید.
با ۸ روش طبیعی درمان مشکلات گوارشی آشنا شوید
۱. از داروهای گیاهی استفاده کنید
گیاهان دارویی خشک شده روش طبیعی درمان مشکلات گوارشی است و فواید زیادی دارد:
این داروهای گیاهی گاز معده را جذب میکند، کمک میکند خون به دستگاه گوارش جریان پیدا کند، و آلایندههای مختلف را از بین میبرد. به کسانی که از یبوست یا اسهال، عفونتهای روده، سندروم رودهی تحریکپذیر و زخم معده رنج میبرند، توصیه میشود از داروهای گیاهی استفاده کنند.
پوست لیمو، بابونه، نعنا، و دانهی رازیانهی خشکشده را تهیه کنید. آنها را مدت ۱۰ دقیقه در آب داغ بخیسانید، از صافی رد کنید، و بنوشید. توصیه شدهاست این کار را حداقل ۳ بار در روز انجام دهید. لطفا توجه داشتهباشید کسانی که از سوزش سر دل رنج میبرند باید از مصرف نعنا اجتناب کنند، چون پیاچ معده را بالا میبرد.
۲. باکتریهای مفید و آنزیمهای گوارشی مصرف کنید
باکتریهای پروبیوتیک آلایندههایی را که در روده نفوذ کردهاند، کنترل کرده و روده را تقویت میکنند؛ و آنزیمهای گوارشی از قبیل بروملین و پاپئین به بهبود فرآیند گوارش کمک میکند.
باکتریهای پروبیوتیک را میتوان در ماستهای غنیشده با این باکتریها یافت، یا میتوانید مکملهای آن را از فروشگاههای خوراکیهای سالم تهیه کنید. دریافت آنزیمهای گوارشی از طریق خوراکیها دشوارتر است، اما با این وجود میتوانید مقدار کمی از آن را در آناناس و پاپایا (نوعی میوهی استوایی) بیابید.
در بسیاری از موارد بین مشکلات پوستی یا عفونت در بدن و کمبود باکتریهای مفید و آنزیمهای گوارشی رابطه وجود دارد. برای همین این موارد به کسانی که از مشکلات گوارشی رنج میبرند، توصیه شدهاند. بهتر است دربارهی نوع آنزیم و باکتری و میزان مصرف آنها با پزشک مشورت کنید.
۳. استرس هیجانی را کنترل کنید
بسیاری از مشکلات سلامتی نتیجهی سبک زندگی پراسترس است. بهویژه زنان از این عارضه رنج میبرند، و شایعترین اختلال که در اثر آن ایجاد میشود، سندروم رودهی تحریکپذیر است. یافتن علتهای استرس و برطرف کردن آنها فرآیند گوارش را در بدن تنظیم میکند.
شما میتوانید با کمک روشهایی مانند طب سوزنی و بازتاب درمانی استرس را تسکین دهید، و در کنار آن از داروهای گیاهی مانند پوست لیمو و رازک، و عصارههای تسکیندهنده مانند اسطوخودوس یا بابونه استفاده کنید.
به یاد داشتهباشید که استرس نه تنها عامل اصلی مشکلات گوارشی است، بلکه در ابتلا به بیماریهای دیگر مانند دیابت، پرکاری تیروئید، و مشکلات قلبی نیز نقش دارد.
۴. تغییر عادات غذایی هم بهترین روش طبیعی درمان مشکلات گوارشی است
خوراکیهای ناسالم میتواند دستگاه گوارش را بیش از حد پر کند و سبب مشکلات مختلف شود، بنابراین نحوهی مصرف خوراکیها میتواند روی گوارش آنها در بدنمان موثر باشد. تغییر عادات غذایی میتواند هرگونه مشکل گوارشی را که از آن رنج میبرید، تسکین دهد:
در محیطی آرام و بدون هرگونه فشار غذا بخورید.
روی خوردن تمرکز کنید و از تماشای تلویزیون یا روزنامه خواندن هنگام شام اجتناب کنید.
غذا را قبل از بلعیدن به خوبی بجوید.
۵. علت آلرژی یا حساسیت غذایی را پیدا کنید
در بسیاری از موارد مشکلات گوارشی نتیجهی آلرژی یا حساسیت غذایی است. توصیه شدهاست برای مدتی مصرف برخی خوراکیها را قطع کنید و تاثیر آن را مشاهده کنید. این خوراکیها شامل محصولات لبنی، مرکبات، صدف، بادام زمینی، مغزها، شکلات، تخممرغ، کافئین، و ماهی است.
شما با این “رژیم حذفی” که خوراکیهای روزمره را حذف میکند و بهتدریج دوباره آنها را به برنامه غذایی برمیگرداند، میتوانید علت حساسیت غذایی را پیدا کنید. با این حال آلرژی به خوراکیها از طریق آزمایشهای پزشکی نیز امکانپذیر است.
۶. ابرخوراکیها را به منوی غذا اضافه کنید
خوراکیهایی را مصرف کنید که انواع مواد مغذی ضروری برای سلامت و عملکرد دستگاه گوارش را دارند، مثل:
ماهی شمال. این نوع ماهی حاوی امگا ۳ است، که خواص ضد التهابی دارد. برای همین به کسانی که از التهاب روده رنج میبرند، توصیه شدهاست این نوع ماهی را مصرف کنند.
کلم و آب کلم. این خوراکی حاوی یک آمینو اسید به نام گلوتامین است که التهاب دستگاه گوارش را تسکین میدهد.
دانهی کتان و تخمه کدو. این خوراکیها به کسانی که از یبوست رنج میبرند کمک میکند، اما برای کسانی که اسهال دارند مفید نیست.
۷. سمزدایی کنید
در بسیاری از موارد، وجود سموم زیاد در بدن سبب مشکلات گوارشی مختلف میشود. سموم زمینه را برای رشد قارچ کاندیدا فراهم میکند.
کاندیدا قارچ سفید رنگی است که معمولا در ناحیهی تناسلی یا مجرای گوارشی ظاهر میشود و در فعالیتهای این اندامها اختلال ایجاد میکند. کاهش مصرف خوراکیهای شیرین، خوراکیهایی با منبع حیوانی، و خوراکیهای فرآوریشده میتواند این اوضاع را بهبود ببخشد.
خوراکیهایی که به از بین بردن سموم میکنند شامل جلبک، سیر، پیاز، جوانه گندم، سبزیجات برگی سبز، بروکلی، میوهها، و آب است. سمزدایی به همهی آدمها توصیه میشود، بهویژه کسانی که از مشکلات گوارشی رنج میبرند.
۸. مرتب ورزش کنید و این هم یک روش طبیعی درمان مشکلات گوارشی است
ورزش به تسکین استرس کمک میکند و تحرک بدن برای تنظیم فرآیند گوارش مفید است. تمرینات قلبی عروقی، ایروبیک و انعطافپذیری را به برنامه ورزشیتان اضافه کنید تا تفاوت را احساس کنید. گنجاندن فعالیتهای فیزیکی در زندگی روزمرهتان یکی از ۷۰ عادتی است که باید در زندگیتان ایجاد کنید.