۷ مشکل ناخن که ریشه در افزایش سن دارد
یکی از علل مهم تغییر در بافت ناخن علاوه بر بیماری ، سن است . در سنین بالا تغییر در همه ی اعضای بدن از جمله ناخن دیده می شود . این تغییرات وابسته به جنس نیستند و ارتباطی هم با یائسگی خانم ها ندارند و در مردان نیز مشاهده می شوند
اولین مشکل ناخن : رشد ناخن در سن بالا کم می شود ، مثلا ناخن دست باید هر دو ماه یکبار یک سانتی متر رشد کند . این اندازه در حالت طبیعی باید در ناخن های پا یک سوم باشد ، درحالی که ممکن است ناخن دست یک سالمند تا مدت های طولانی اصلا نیاز به کوتاه کردن هم نداشته باشد . هر چه سن بالاتر می رود ، رشد ناخن بسیار کند تر می شود .
دومین مشکل ناخن :شکنندگی انواع مختلفی دارد ، طولی ، عرضی ، ورقه ورقه جدا شدن و …، ÷دلیل شکننده بودن ناخن سالمندان ، کمبود آب میان بافتی بدن سالمندان است ، درنتیجه آب کافی در بستر ناخن وجود ندارد و همین مساله ناخن را شکننده می کند .
سومین مشکل ناخن : از مواد شیمیایی و مواد شوینده نباید غافل شد . همه افراد به خصوص خانم ها تماس زیادی با آنها دارند .این مواد در هر سنی به ناخن آسیب می رسانند .
چهارمین مشکل ناخن :کم خونی فقر آهن هم روی رشد ناخن و استحکام آن تاثیر می گذارد .
پنجمین مشکل ناخن : بیمارانی که از شکنندگی ناخن شکایت می کنند حتما باید معاینه شوند . بعضی از بیماری ها و مشکل پوستی ممکن است باعث شکنندگی ناخن و تغییر رنگ و حتی افتادن آنها شود .
ششمین مشکل ناخن : بیماران باید از نظر مشکلات تیروئیدی و هورمونی هم بررسی شوند . اختلال عملکرد تیروئید در رشد ناخن ها تاثیر می گذارد .
هفتمین مشکل ناخن : مورد بعدی که در سالمندان دیده می شود ، ضخامت ناخن های پاهاست . گاهی ناخن آنقدر ضخیم می شود که فرد در کفش پوشیدن ، راه رفتن و کوتاه کردن آن با ناخن گیر مشکل پیدا می کند . در این افراد عفونت های قارچی هم شایع و مقاوم به درمان است . گاهی لازم است فرد چند ماه برای از بین بردن عفونت دارو مصرف کند . تغییر رنگ به صورت زرد کمرنگ ، کدر شدن ناخن و … نیز در سالمندان شایع است . علت اصلی همه ی مشکلات به باریک شدن عروق و کاهش خونرسانی بستگی دارد . این مشکل را نمی توان حل کرد . زمانی که سالمند از این مشکلات رنج می برد باید به متخصص پوست مراجعه کند و درمان آغاز شود . درمان در مرحله اول مراقبتی است . چنین افرادی باید میزان شستشوی دست ها را به حداقل برسانند . برای شستن ظروف ، لباس و غیره از دستکش استفاده کنند . در مورد رشد ناخن نمی توان کار زیادی انجام داد ، ولی برای جلوگیری از شکنندگی ناخن ها می توان از کرم های مرطوب کننده روی ناخن استفاده کرد . این کرم ها باید روی بند آخر انگشت ، بافت نرم اطراف ناخن و روی سطح ناخن ، سه تا چهار بار در روز زده شود . کرم ها بسیار موثر هستند ، مشروط بر اینکه درمان تداوم داشته باشد. وقتی ناخن به شکل اول بر می گردد ، قطعا زیبایی و استحکام خود را هم تا حد زیادی باز خواهد یافت .
سالمندانی که داروهای خود را نمی خورند و در هوای سرد و خشک زندگی می کنند باید از دستکش استفاده کنند زیرا هوای سرد و خشک ، شکنندگی ناخن را تشدید می کند .
وب سایت عالی و جامعی دارید ممنون