۶ موردی که باعث میشوند عادت ماهانه سختی داشته باشید
دوره عادت ماهانه برای بعضی از خانمها سختترین روزهای ماه است.
۶ موردی که باعث میشوند عادت ماهانه سختی داشته باشید
طبق تحقیقات جدید، انجام بعضی کارها و خوردن بعضی مواد غذایی میتواند تحمل این دوران را سختتر کند، از نوشیدنیهای دارای کافئین گرفته تا استرس و اضطراب. محققان طبق تحقیقی که روی ۲۰۰۰ خانم بین ۱۸ تا ۲۹ سال انجام دادند، توانستند تعدادی از این عادات بد را شناسایی کنند.
۱- استرس و اضطراب
محققان معتقدند که استرس و اضطراب ناشی از محیط کار، یکی از بزرگترین عوامل تجربهی یک قاعدگی سخت و دردناک بوده و در رتبه اول عواملی قرار میگیرد که عادت ماهانه شما را تبدیل به یک کابوس میکند. از میان ۲۰۰۰ خانمی که مورد مطالعه قرار گرفتند، حدود ۹۸ درصد آنها با این نظر موافق بودند.
همچنین، متخصصان سلامت روان هشدار دادهاند که استرس ناشی از کار، میتواند خطر ابتلا به افسردگی و خودکشی را نیز افزایش دهد.
۲- نوشیدنیهای کافئین دار
کافئین موجود در نوشیدنیهایی مانند نوشابه، میتواند باعث گرفتگی عضلات و دلدرد قبل از خواب شود، همین موضوع باعث میشود که شما نتوانید یک خواب خوب و کامل داشته باشید و در نتیجه موفق به کسب انرژی کافی برای آغاز یک روز جدید نشوید. حدود ۷۸ درصد خانمهایی که مورد تحقیق قرار گرفتهاند نیز با این نظر موافق هستند.
۳- سیگار
اگر میخواهید دچار دردهای قاعدگی نشوید، سیگار کشیدن را به طور کامل کنار بگذارید؛ زیرا روی سطح ترشح هورمونهای استروژن، تستوسترون و پروژسترون شما تاثیر میگذارد و همین موضوع باعث میشود تا اخلاق شما به شدت تغییر کرده و دچار سندروم پیش از قاعدگی یا پیاماس (PMS) شوید.
۴- نداشتن خواب کافی
نداشتن خواب کافی نیز یکی دیگر از دلایل به هم خوردن سطوح ترشح هورمونها بوده و میتواند باعث یک قاعدگی سخت و دردناک شود. درست است که دردهای ناشی از گرفتگی عضلات میتواند باعث بیخوابی شود، اما کارهای کوچکی مانند استفاده از ملاتونین میتوانند به شما کمک کنند تا راحتتر بخوابید. ملاتونین را میتوانید از داروخانهها تهیه کنید.
۵- مسکنها
شاید خبر بدی به نظر برسد، اما استفاده از داروهای مسکن مانند آسپرین، میتواند خونریزی شما را بدتر کنند. داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مانند ایبوپروفنها میتوانند ضرر کمتری برای بدن شما داشته باشند.
یکی از پزشکان متخصص در این رابطه گفته است: «تنها زمانی از قرصهای مسکن استفاده کنید که درد، فعالیتهای روزانه شما را تحت تاثیر قرار داده و مختل میکند و همیشه قبل از استفاده، با پزشک خود مشورت کنید.»
۶- غذاهای شور یا پرچرب
خوردن غذهای شور و پرچرب میتواند باعث ایجاد گرفتگی و دردهای شکمی شود؛ زیرا سطوح ترشح هورمونها را تحت تاثیر قرار می دهند.
از جمله غذاهایی که باید از خوردنشان اجتناب کنید میتوان به سوسیس، همبرگر، گوشت چرب و شیر و لبنیات کامل اشاره کرد. در عوض سعی کنید غذاهایی مانند ماهی، میوه، سبزیجات و غلات کامل بخورید تا سطوح هورمونهای بدنتان تحت تاثیر قرار نگیرد. همچنین کمتر خوردن غذاهای شور و شیرین میتواند ایمنی بدن شما را بهبود بخشیده و از خستگی شما در این دوران بکاهد.