۶ ماده معدنی مورد نیاز بدن
به گزارش تریتا، یک رژیم غذایی سالم باید تامین کننده ی تمام موادمعدنی مورد نیاز بدن باشد، همچنین در صورت کمبود موادمعدنی در بدن معمولا پزشک مصرف مکمل را توصیه می کند.
کلسیم
کلسیم فراوان ترین ماده معدنی در بدن بوده به طوریکه براساس مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، برای رشد استخوان و دندان و حفظ استحکام آنها ضروری است. کلسیم همچنین برای جذب کافی به حضور فسفر، منیزیم، ویتامین D و ویتامین K نیاز دارد. کمبود کلسیم ممکن است با بیماری هایی مانند پوکی استخوان، فشارخون بالا، افزایش کلسترول و بیماری ریکتز یا نرمی استخوان مرتبط باشد. منابع غذایی سرشار از کلسیم شامل پنیر، شیر، ماست، بادام، بروکلی، سبزیجات برگ سبز، صدف و ماهی ساردین است. بسیاری از موادغذایی از جمله غلات، آب میوه، شیربرنج و شیرسویا نیز غنی شده با کلسیم می باشد.
کلرید
کلرید الکترولیتی است که برای حفظ تعادل اسید- باز و حفظ تعادل مناسب مایعات در بدن با سدیم، پتاسیم و کربن دی اکسید کار می کند. افزایش سطوح کلرید ممکن است موجب دهیدراته شدن بدن (کم آبی) و آلکالوز تنفسی شود. همچنین سطح پایین کلرید بیماری آدیسون، نارسایی احتقانی قلب و استفراغ را به همراه دارد. منابع غذایی کلرید شامل نمک غذا یا نمک دریا، گوجه فرنگی، کرفس، زیتون و جلبک دریایی است.
منیزیم
منیزیم یک ماده معدنی مهم برای ساخت استخوان ها و دندان ها و همچنین عملکرد طبیعی ماهیچه ای و عصبی است. منیزیم برای عملکرد درست بسیاری از آنزیم ها در بدن نیز ضروری می باشد. میزان پایینی از منیزیم ممکن است منجر به بی خوابی، گرفتگی ماهیچه ای، تهوع و تشنج شود. همچنین مقدار زیاد منیزیم کاهش فشارخون، اشکال در تنفس و ایست قلبی را به دنبال دارد. براساس وزارت کشاورزی امریکا، منیزیم در برخی موادغذایی از جمله ماهی هالیبوت، لوبیا سفید، اسفناج، بادام هندی و آجیل برزیلی قابل دریافت است.
فسفر
فسفر دومین ماده معدنی فراوان در بدن بوده که براساس مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، به ساخت استخوان ها و دندان های قوی، پاکسازی کلیه از مواد زائد، ذخیره انرژی در بدن و مصرف آن کمک می کند. فسفر نقش فعالی در بافت ها، رشد سلولی و ترمیم آنها دارد. منابع غذایی اصلی فسفر شیر و گوشت است.
پتاسیم
پتاسیم در ارتباطات عصبی- ماهیچه ای فعال بوده و درحالیکه موادمغذی را به داخل سلول ها می برد، مواد زائد را از سلول ها خارج می کند. افزایش میزان پتاسیم در بدن باعث بیماری آدیسون و نارسایی کلیه می شود. همچنین سطح پایین پتاسیم در بدن موجب سندرم کوشینگ، اسهال مزمن، استفراغ و دیورتیک خواهد شد. موادغذایی حاوی پتاسیم شامل موز، گلابی، هلو، انگور، سس گوجه فرنگی، سیب زمینی شیرین با پوست، کدوتنبل، لوبیا سبز، هویج، گوشت بوقلمون، ماست و بستنی است.
سدیم
سدیم یک ماده معدنی ضروری در بدن برای حفظ تعادل مناسب مایعات، انتقال تکانه های عصبی و کمک در انقباض و آرامش عضلات است. افزایش مقدار سدیم در بدن منجر به مشکلاتی از جمله بیماری نارسایی کلیه، بیماری قلبی، فشارخون بالا و سکته می شود. براساس انجمن قلب امریکا، سدیم در موادغذایی فرآوری شده و آماده، ادویه، نمک و فلفل، سوپ ها و سس گوجه فرنگی وجود دارد.