۱۳ روش مطمئن برای پیشگیری از بارداری

سهولت استفاده و هزینه ی روش های پیشگیری از بارداری چقدر در تصمیم گیری شما دخیل است؟ آیا روشی را می پسندید که دوام طولانی تر داشته و میزان اطمینان آن بالا باشد؟
هر چند اجتناب و پرهیز از برقراری رابطه ی جنسی، تنها روش صد در صد قطعی در پیشگیری از بارداری است، اما متدهای دیگری هم وجود دارد که در صورت استفاده و اجرای درست می تواند تقریبا همین نتیجه را بدهد.
به گزارش نبض ما، دکتر ویدا یوسفیان،جراح و متخصص زنان، زایمان، نازایی، مناسب ترین روش های پیشگیری از بارداری را معرفی کرده است.
اسفنج ضدبارداری
اسفنج ضد بارداری یکی دیگر از پیشگیری از بارداری اشباع شده از اسپرم کش بوده و وارد واژن می شود و مقابل دهانه ی رحم قرار می گیرد.
یک حلقه ی نایلونی به انتهای اسفنج چسبیده است که خارج کردن آن را بسیار راحت می کند. اسفنج مانع ورود اسپرم به رحم می شود.
شیوه ی استفاده از اسفنج ضد بارداری
استفاده از این روش پیشگیری از بارداری بسیار ساده تر از دیافراگم و کلاهک رحم است. اسفنج را می توانید ۲۴ ساعت قبل از رابطه ی جنسی وارد واژن کنید. دست ها را با آب و صابون بشویید و اسفنج را هم با آب تمیز، مرطوب کنید. اسفنج را کمی فشار دهید تا اسپرم کش آن فعال شود، سپس طرفین آن را تا کنید جوری که باریک و بلند بشود. با استفاده از انگشت تان، اسفنج را تا آخرین جایی که ممکن است در واژن بلغزانید. اسفنج بعد از ورد، باز شده و دهانه ی رحم را می پوشاند.
حداقل شش ساعت بعد از رابطه ی جنسی اسفنج را خارج کنید و نگذارید بیشتر از ۳۰ ساعت باقی بماند. برای بیرون آوردن اسفنج، دست ها را با آب و صابون بشویید، یک انگشت را داخل واژن کرده و حلقه را بگیرید و اسفنج را بیرون بکشید. اسفنج یکبار مصرف است.
به گزارش نبض ما، درصد اطمینان این روش پیشگیری از بارداری برای زنانی که سابقه ی بارداری ندارند، ۸۸ درصد و برای زنانی که سابقه ی بارداری دارند، ۷۶ درصد است.
تاثیر فوری، عدم نیاز به پزشک جهت جاانداختن، حس نشدن توسط زن و مرد و امکان استفاده در دوران شیردهی از امتیازات این روش پیشگیری از بارداری است. عدم مراقبت در برابر بیماری های آمیزشی، سخت بودن جا انداختن آن، احتمال بروز حساسیت واژینال، لزوم استفاده از آب و احتمال خشک کردن واژن از معایب این شیوه است.
حلقه واژینال
یکی دیگر از روشهای پیشگیری از بارداری حلقه واژینال است که یک حلقه ی کوچک و قابل انعطاف است که حاوی هورمون های مشابه قرص و چسب ضدبارداری است؛ یعنی استروژن و پروژستین. هورمون های موجود در حلقه واژینال، مانع حرکت تخمک ها از تخمدان ها شده و ترشحات رحمی را غلیظ می کنند.
شیوه استفاده از حلقه واژینال
دست ها را با آب و صابون بشویید، حلقه را با فشار طرفین آن وارد واژن کنید. نگران جایگیری دقیق آن نباشید، حلقه واژینال به مدت سه هفته در جای خود می ماند. بعد از سه هفته، با قلاب کردن انگشت تان حلقه را بیرون بکشید. سپس یک هفته بدون حلقه باشید که این معمولا همزمان با شروع قاعدگی تان خواهد بود. بعد از دقیقا یک هفته، یک حلقه ی جدید وارد واژن کنید.
به گزارش نبض ما، درصد اطمینان این روش پیشگیری از بارداری ، ۹۱ درصد است.
عوارض جانبی استفاده از حلقه واژینال
برخی از زنان دچار این عوارض می شوند اما تدریجا بدن شان سازگاری پیدا خواهد کرد. از عوارض جانبی متداول این روش پیشگیری از بارداری می توان خونریزی بین دو قاعدگی، حساس شدن سینه ها، تهوع و استفراغ، تغییر میل جنسی و حساسیت واژن را نام برد.
از عوارض بسیار نادر استفاده از حلقه واژینال هم می توان لخته شدن خون، حمله قلبی، سکته مغزی، افزایش فشار خون، تومورهای کبدی، سنگ صفرا و زردشدن پوست یا چشم را نام برد.
کاهش گرفتگی های قاعدگی، کاهش درد و ناراحتی های قاعدگی و کم هزینه بودن آن از امتیازات این روش پیشگیری از بارداری هستند. عدم محافظت در برابر بیماری های آمیزشی و عوارض جانبی هم از معایب این شیوه هستند.
چسب ضدبارداری
چسب ضدبارداری نیز یک روش هورمونی برای پیشگیری از بارداری است. این چسب، نازک و بژرنگ است، مانند باند زخم و حاوی همان هورمون هایی است که در قرص های ضدبارداری وجود دارد.
شیوه ی استفاده از چسب ضد بارداری
این چسب روی پوست بکار رفته و یک هفته در جای خود می ماند و کاربرد بسیار راحتی هم دارد. می توانید این چسب را روی باسن، شکم، بالای بازو و یا کمرتان بچسبانید. در قسمتی که می خواهید این چسب را بکار ببرید و اطراف آن، از کرِم و لوسیون و … استفاده نکنید. این چسب تا سه هفته، هر هفته باید تعویض شود و یک هفته هم از چسب استفاده نکنید.
به گزارش نبض ما، چسب ضدبارداری حاوی استروژن و پروژستین است که با حبس تخمک ها در تخمدان ها و غلیظ کردن ترشحات رحم، مانع بارداری می شود.
عوارض جانبی استفاده از چسب ضدبارداری
برخی از خانم ها ممکن است بدن شان دچار عوارضی بشود اما معمولا به مرور زمان سازگاری پیدا می کنند. عوارض جانبی رایج ناشی از استفاده از این چسب ها شامل، خونریزی بین دو قاعدگی، حساس شدن سینه ها، تهوع و استفراغ، تغییر میل جنسی و حساسیت پوستی می شود.
این چسب ها ندرتا منجر به عوارض جدی می شوند اما برخی از این عوارض شامل لخته شدن خون، حمله ی قلبی، سکته ی مغزی، افزایش فشار خون، تومورهای کبدی، سنگ صفرا و زرد شدن پوست یا چشم است. فراموش نکنید که بروز این مشکلات بسیار نادر هستند.
به گزارش نبض ما، درصد اطمینان این شیوه پیشگیری از بارداری ، ۹۱ درصد است. کاهش گرفتگی های قاعدگی، کاهش درد و ناراحتی های قاعدگی، نیاز به استفاده تنها یک بار در هفته و کم هزینه بودن آن از امتیازات استفاده از چسب ضدبارداری است.
عدم حافظت در برابر بیماری های آمیزشی، عوارض جانبی و نیاز به ویزیت و تجویز پزشک هم از معایب این شیوه پیشگیری از بارداری است.
آمپول ضد بارداری
تزریق هورمونی به نام دپوپروورا می تواند تا سه ماه از بارداری جلوگیری کند. پزشک، هر ۱۲ هفته آمپول دپوپروورا را به کفل یا بازو تزریق می کند. هورمون موجود در واکسن ضدبارداری یعنی پروژستین در بدن فعال شده و مانع بارداری می شود. این دارو جلوی حرکت تخمک ها از تخمدان ها را گرفته و ترشحات رحمی را غلیظ تر می کند. به گزارش نبض ما، درصد اطمینان این شیوه پیشگیری از بارداری ، ۹۴ درصد است.
عوارض جانبی استفاده از واکسن ضدبارداری
بعضی از زنان دچار عوارض جانبی می شوند اما به مرور زمان بدن شان سازگاری پیدا خواهد کرد. از عوارض متداول این شیوه پیشگیری از بارداری می توان خونریزی نامنظم، حساس شدن سینه ها، تغییر اشتها یا افزایش وزن، افسردگی، ریزش مو یا افزایش موی صورت و بدن، سردرد، تهوع، تغییر میل جنسی و حساسیت واژن را نام برد.
از امتیازات این شیوه نیاز به تزریق فقط هر ۱۲ هفته، استروژن نداشتن و کم هزینه بودن و اثرگذاری است. به گزارش نبض ما، عدم مراقبت در برابر بیماری های آمیزشی و عوارض جانبی نیز از معایب این روش است.