۱۰ کاری که نباید با گوشی هوشمند انجام داد
این روزها مهمترین و ارزشمندترین ابزار هر فرد حتی برای گذران زندگی، گوشی هوشمند اوست، در نتیجه هر گونه آسیب رسیدن به آن، میتواند خسارات مادی و معنوی زیادی به بار بیاورد.
توصیه های زیادی برای نگه داری از گوشی ای همراه وجود دارد، با اینکه برخی از این توصیه ها هنوز جای بحث و بررسی محققان را دارد و در خصوص برخی نکات نظرات متفاوتی ارائه می شود، اما آنچه در این مقاله می خوانید اجتماعی از توصیه های کارشناسان عمومی و عرفی پذیرفته شده در مورد نگهداری و حفاظت هر چه بیشتر از گوشی های همراه است. توصیه ها بر این است که برای مواظبت از گوشی خود، تا حد ممکن از انجام کارهای ذکر شده در این مقاله خودداری کنید.
این روزها مهمترین و ارزشمندترین ابزار هر فرد حتی برای گذران زندگی، گوشی هوشمند اوست، در نتیجه هر گونه آسیب رسیدن به آن، میتواند خسارات مادی و معنوی زیادی به بار بیاورد.
توصیه های زیادی برای نگه داری از گوشی ای همراه وجود دارد، با اینکه برخی از این توصیه ها هنوز جای بحث و بررسی محققان را دارد و در خصوص برخی نکات نظرات متفاوتی ارائه می شود، اما آنچه در این مقاله می خوانید اجتماعی از توصیه های کارشناسان عمومی و عرفی پذیرفته شده در مورد نگهداری و حفاظت هر چه بیشتر از گوشی های همراه است. توصیه ها بر این است که برای مواظبت از گوشی خود، تا حد ممکن از انجام کارهای ذکر شده در این مقاله خودداری کنید.
1. استفاده مداوم از گوشی بدون خاموشی
کارشناسان بر این باورند که استفاده مداوم از گوشی منجر به استهلاک شدید گوشی به ویژه در باتری آن خواهد شد، بنابراین توصیه می شود در طول یک هفته استفاده از گوشی حداقل یک بار آن را خاموش کنید. زیرا روشن بودن مداوم گوشی منجر به تحت فشار بودن شدید باتری گوشی خواهد شد. در نتیجه توصیه می شود که به جای استفاده از گوشی هوشمند برای کوک کردن ساعت از یک ساعت زنگ دار ساده استفاده کرده و گوشی هوشمند خود را در طی شب خاموش کنید و به او استراحت دهید تا طول عمر بیشتری داشته باشد.
2. روشن گذاشتن عملکرد وای فای یا بلوتوث به صورت مداوم
روشن بودن عملکرد هایی مثل وای فای و بلوتوث به صورت مداوم و بدون استفاده مفید منجر به هدر رفتن انرژی گوشی و استهلاک باتری خواهد شد. متاسفانه بیشتر کاربران حتی وقتی بیرون از منزل یا محل کار خود هستند و و عملا به دستگاه وای فای دسترسی ندارند ولی عملکرد وای فای گوشی آن ها فعال است، این مورد باعث می شود مصرف باتری به شدت افزایش یابد.عادت کردن به خاموش کردن وای فای و بلوتوث برای جلوگیری از هدر رفتن انرژی و استهلاک باتری گوشی هوشمند بهترین کار است.
3. آب و هوای نامناسب و استفاده کردن از گوشی های هوشمند
عملا گوشی شما برای استفاده در آب و هوا و دمای خاصی طراحی شده است و چنانچه در آب و هوای بیش از اندازه سرد یا گرم قرار بگیرد، منجر به خالی شدن باتری گوشی و خاموش شدن ناگهانی آن می شود. دمای مناسب برای گوشی های هوشمند بین ۰ تا ۳۲ درجه سانتی گراد است. در چنین شرایطی بهترین کار خاموش کردن گوشی و نگه داری آن در جیب لباس است. به طور مثلا از در تابستان و روزهای گرم سال، گذاشتن گوشی در ماشین جدا خودداری کنید.
4. شارژ کردن گوشی در طول شب
بسیاری از ما بنا به عادت، گوشی خود را در طول شب و در هنگام خواب به شارژ وصل کرده تا فردا صبح با شروع روز شارژ ۱۰۰ درصد داشته باشیم. با وجود اینکه این موضوع هنوز در میان محققان جای بحث و بررسی دارد، ولی برخی بر این باورند که این کار منجر به آسیب به باتری در دراز مدت خواهد شد. برخی کارشناسان معتقدند گه بهترین زمان برای قطع جریان شارژ باتری، قبل از رسیدن به ۱۰۰ درصد است ، زیرا باقی ماندن در شارژ بعد از پر شدن باتری به مرور زمان منجر به کاهش ظرفیت آن می شود
5. خالی شدن کامل باتری و پر شدن بیش از حد آن
مشاور ارشد یکی از شرکت های( Technik Farbe ) سازنده تجهیزات شارژ به نام شان بروسکی بر این باور است که، باتری های از نوع لیتیومی که در گوشی های همراه نیز استفاده شده است، بهترین کارایی خود را در بازه ۵۰ تا ۸۰ درصد شارژ نشان می دهند. خالی شدن کامل باتری منجر ایجاد حالت دشارژ عمیق می شود که این خود باعث می شود که یون های باتری توانایی ذخیره شارژ را از دست بدهند. در واقع شرکت اپل معتقد است که با گوشی های خود مثل روند تغذیه انسان برخورد کنید . همان طور که یک انسان نباید بیش از اندازه غذا مصرف کند و نباید بیش از اندازه گرسنه بماند و در این صورت به سلامتی وی صدمه خواهد رسید، این موضوع راجع به باتری های لیتیومی نیز صدق می کند.
6. استفاده های شارژر های متفرقه و مربوط به گوشی های دیگر
شارژرها با هم متفاوت هستند و هر باتری شارژر مخصوص خود را دارد به طوری که ولتاژ مورد نیاز هر گوشی متفاوت است و بر اساس ظرفیت باتری و نوع آن شارژرها تقسیم بندی می شوند. در ظاهر گوشی شما با هر نوع شارژری شارژ خواهد شد اما در عین حال می توانند آسیب جدی به گوشی یا باتری آن وارد کنند.بهتر است در صورت استفاده از شارژهای متفرقه از همخوان بودن اطلاعات آن با باتری گوشی هوشمند خود اطمینان کسب کنید.
7. رعایت نکردن بهداشت در استفاده از گوشی هوشمند
شاید باور نکنید اما در سال گذشته وب سایت Mashable طی گزارشی اعلام کرد که ظرف غذای حیوانات و دستشوی های، جرم و آلودگی کمتری در هر اینچ مربع نسبت به گوشی های همرا دارند! گوشی های هوشمند به دلیل اینکه دائما و ۲۴ ساعته در حال ارائه خدمات به کاربر خود هستند منبع بزرگی از ویروس ها و آلودگی ها هستند. در نتیجه بهتر از هر از چند گاهی در صدد تمیز کردن و ضد عفونی کردن گوشی های خود باشید و برای این کار از اسپری های مخصوص ضد عفونی استفاده کنید. استفاده از یک جسم نوک تیز مثل خلال دندان و سوزن برای پاک کردن منافذ و حاشیه های گوشی نیز می تواند مفید باشد.
8. عدم استفاده از پسورد برای گوشی های هوشمند
البته این موضوعی است که بارها در مورد آن هشدار داده شده و اکنون نیز بسیاری از کاربران از الگو یا گذرواژه برای حفاظت ابتدایی از گوشی هوشمند خود استفاده می کنند. همچنین باید توجه داشت که استفاده از کلمه عبور و گذرواژه از لحاظ امنیتی مناسب تر از الگوی امنیتی است و ظریب امنیتی بالاتری دارد.لذا توصیه می شود که تا حد امکان به جای استفاده از الگو از گذرواژه بر روی هوشمند خود استفاده کنید.
9. فعال بودن اجازه دسترسی به اطلاعات موقعیت جغرافیایی
نرم افزارها و اپلیکیشن های زیادی وجود دارند که برای اینکه به درسای کار کنند، نیازمند داشتن اطلاعات مکان جغرافیایی شما یا همان لوکیشن هستند. این برنامه ها موظف هستند در صورت استفاده از اطلاعات موقعیتی شما این مورد را به شما اطلاع بدهند.اما سایر برنامه ها نباید به موقعیت شما دسترسی داشته باشند و اگر این طور بود باید با آن برنامه شک کرد . بنابراین بهتر است برای جلوگیری از سواستفاده، لوکیشن را در بقیه برنامه ها همیشه غیر فعال کنید.
10. فعال نگه داشتن اعلان ها و نوتیفیکیشن های همه برنامه ها
اعلان ها علاوه بر اینکه گوشی شما را مداوم به صدا در می آوردند، دائما به برقراری ارتباط با سرور ها و اینترنت نیاز دارند. بهترین مورد برای رفع این مزاحم های دایمی و جلوگیری از کاهش سریع باتری این است که اعلان های غیر ضروری را در گوشی های خود غیر فعال کنید.