یک دامپزشک حیاتوحش: ایران کشوری منحصر به فرد از نظر گونههای حیات وحش است/ دامپزشک حیاتوحش یکی از رشتههای مورد نیاز کشور است

یک دامپزشک حیاتوحش گفت: هم اکنون ایران کشوری قوی و منحصر از نظر گونه های حیات وحش است اما این گونه ها به علت گرمایش زمین و تغییرات اقلیمی به شدت در معرض خطر انقراض قرار گرفته اند.
دکتر ایمان معماریان، دامپزشک حیات وحش به اهمیت تخصص دامپزشکی حیات وحش پرداخت و در گفت و گو با تریتا نیوزگفت: زمانی کسانی که حفظ حیات وحش را انجام می دادند تصور میکردند بیماری ها جزیی از کنترل طبیعی جمعیت حیات وحش به حساب می آیند و برای کنترل جمعیت حیات وحش دیگر نیازی به انجام کاری نیست اما کم کم با روی کار آمدن علم حیات وحش دامپزشکی متوجه شدند که تداخل هایی که انسان ایجاد کرده و آسیب هایی که بشر به طبیعت رسانده، باعث کاهش گونه های مختلف جمعیت حیوانی شده است.
وی یادآور شد: همچنین پرورش دام و حیوان های اهلی و ارتباط شان به حیات وحش باعث شده تا بیماری های خاصی در حیات وحش ایجاد و ظهور پیدا کند که تاثیر بسیار گسترده ای روی جمعیت خود حیوان های حیات وحش داشته و این بیماری ها را به دام های اهلی یا انسان انتقال داده است. اهمیت این مساله باعث شد تا دامپزشکی حیات وحش در دنیا مطرح شود.
وی بیان کرد: هم اکنون بسیاری از بیماری های حیات وحش بومی و خاص کشور ما نیستند اما بسیاری از بیماری های دام در ایران مانند طاعون نشخوارکنندگان کوچک، هاری و ديستمپر شیوع بیشتری دارند اما تخصصی ورود پیدا کردن به این شاخه در ایران باعث می شود از ایجاد بیماری های مانند طاعون نشخورکنندگان کوچکی که تلفات بسیار زیادی هم اکنون در کل و بز وحشی دارد، پیشگیری شود.
معماریان به دستاوردهای اخیر تخصص دامپزشکی حیات وحش ایران اشاره کرد و افزود: هم اکنون در ایران کارهای مختلفی برای کنترل و پایش کردن وضعیت بیماری ها انجام شده است مثلا پایش های خاصی در مناطق مختلف برای کنترل بیماری ديستمپر انجام شده و کارهای تحقیقاتی گوناگونی نیز انجام و در مجله های معتبر و کنگره های بین المللی ارایه شده است.
وی به گرمایش زمین اشاره کرد و گفت: هم اکنون ایران، کشوری قوی و منحصر از نظر گونه های حیات وحش است اما این گونه ها به علت گرمایش زمین و تغییرات اقلیمی به شدت در معرض خطر انقراض قرار گرفته اند.
وی اظهار کرد: گرمایش زمین، خشکسالی، کم آبی موجب شده جمعیت حیوان های حیات وحش کمتر و نسبت به بیماریها حساس تر و منابع آبی مشترک شان با دام های اهلی بیشتر شود. این مساله به نوبه خود میتواند باعث انتقال بسیاری از بیماریها از دام های اهلی به حیات وحش( و برعکس) شود از اینرو دامپزشکی حیات وحش یکی از رشته های بسیار مورد نیاز کشور است که می تواند با توجه به شرایط اقلیمی کشورمان زمینه اشتغال بسیاری از دامپزشکان را فراهم کند.