تریتا نیوز

منو اصلی

  • صفحه اصلی
  • اقتصاد
  • واریته
  • سلامت
  • درباره ما

logo

  • صفحه اصلی
  • اقتصاد
  • واریته
  • سلامت
  • درباره ما
  • مسابقه ملی عکاسی و نقاشی «من و قله ۲۰۰۰ همتی بانک ملی ایران»

  • زمین رایگان و تسهیلات بانکی ارزان، کلید رونق ساخت‌وساز در کشور است

  • تحقق اهداف نیمه دوم سال نیازمند تلاش هماهنگ شبکه بانک است

  • غذای سالم و پایدار حق همه مردم است

  • لیست شعب کشیک برخی مناطق بانک سینا در روزپنجشنبه ۲۴ مهر ماه ۱۴۰۴ 

  • مدیر خزانه‌داری و انبارهای بورس کالای ایران خبر داد: پذیرش انبار ۸ شرکت برای آغاز معاملات گواهی سپرده محصولات جدید/ویترین بازار مالی بورس کالا متنوع می شود

  • دفاع بانک مرکزی از رویکرد بانک‌ها در اعطای تسهیلات/ نمره قابل قبول بانک پارسیان در پرداخت وام ازدواج

  • بازدید اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس از مجتمع مس سونگون

  • تأکید مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران بر رویکرد تسهیل‌گرانه برای شتاب‌بخشی به پروژه‌های ملی مس

  • آپارتاید علمی، مصداق آشکار نقض حق بشری ملت‌ها در دسترسی به علم است

سلامت
صفحه اصلی›سلامت›یکی از مهمترین مضرات فست فود ها

یکی از مهمترین مضرات فست فود ها

توسط اپراتور خبر
۱۳۹۶-۰۵-۲۳
کارشناس نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه همدان، کاهش سن ابتلا به سکته قلبی را از مهمترین مضرات مصرف فست‌فودها بیان کرد.

به گزارش بهداشت نیوز؛ آزاده آذرپیرا با بیان اینکه کاهش سن ابتلا به سکته  قلبی یکی از مهمترین مضرات مصرف فست‌فودهاست که کارشناسان تغذیه بارها نسبت به آن هشدار داده‌اند، تأکید کرد: مصرف فست‌فودها حتی هفته‌ای یک‌بار و مصرف نمک زیاد در رژیم غذایی، وجود سکته قلبی را در سنین پایین افزایش می‌دهد.

وی تصریح کرد: شایع‌ترین بیماری در جوامع در حال توسعه از جمله کشور ایران، بیماری‌های قلبی- عروقی است که مصرف فست‌فود حتی هفته‌ای یک‌بار هم باعث پایین آمدن سن سکته قلبی می‌شود.

وی اظهار کرد: عادات غذایی مناسب از جمله مصرف موادغذایی حاوی فیبر، مثل سبزیجات و میوه‌های فراوان و نیز مصرف لبنیات کم‌چرب، سکته قلبی را کاهش می‌دهد همچنین از سوی دیگر اجتناب از مصرف روغن‌های سرخ کردنی برای دفعات مکرر و نیز اجتناب از استفاده فراوان از فرآورده‌های گوشتی و فست‌فودها و نوشابه‌های گازدار توصیه می‌شود.

آذرپیرا عنوان کرد: فست‌فودها علاوه بر اینکه کالری مورد نیاز بدن را تأمین نمی‌کنند، موجب سوءتغذیه نیز می‌شوند، مصرف فست‌فودها سیری کاذب افراد را به دنبال داشته و سبب کمبود بسیاری از ریزمغذی‌ها خواهد شد همچنین مسبب بسیاری از اختلالات گوارشی از جمله مشکلاتی را برای کبد و سیستم گوارشی می‌شود.

وی بابیان اینکه چاقی از دیگر عوارض مصرف فست‌فود است، اظهار کرد: مصرف فست‌فود را می‌توان یکی از عوامل ابتلا به چاقی و اضافه وزن در جوامع دانست چرا که میزان روغن و چربی در فست‌فودها بسیار بالاست.

آذرپیرا افزود: برای نمونه پنیر پیتزا، گوشت‌های چرخ کرده آماده، سس سالاد، سس کچاب و انواع چیپس‌ها حاوی روغن و چربی بالایی هستند که اضافه دریافت آنها می‌تواند به اضافه وزن و چاقی منجر شود فرد را مستعد ابتلا به بیماری‌هایی مانند دیابت، فشارخون و … کند.

وی تصریح کرد: مواد غذایی فرآوری شده از جمله انواع فرآورده‌های گوشتی در افزایش استرس بدن نقش بسزایی دارند و عادات نامناسب غذایی مانند خوردن غذا هنگام انجام کار و در اماکن شلوغ و پرسروصدا نیز امکان هضم آن را دشوار کرده و فرآیند جذب غذا را با اختلال مواجه خواهد کرد. مواد غذایی که به صورت بسته‌بندی در فروشگاه‌های موادغذایی عرضه می‌شوند، ممکن است دارای افزودنی‌های غذایی باشد که در افزایش هیجانات روحی و جسمی انسان تأثیرگذار است.

کارشناس نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه همدان گفت: در فرآیند تولید فرآورده‌های گوشتی از نیترات و نیتریت به عنوان نگهدارنده ضدباکتری و رنگ‌دهنده استفاده می‌شود که در اثر یکسری واکنش‌ها در بدن این مواد تولید شده و باعث ایجاد سرطان سیستم گوارشی در بدن می‌شود بنابراین توصیه می‌شود در مصرف این فرآورده‌ها اعتدال رعایت شود.

وی افزود: ادویه‌های استفاده شده در این مواد غذایی ممکن است باعث ایجاد حساسیت شدید و مشکلات گوارشی در بعضی افراد به ویژه در کودکان که فست‌فودها را بسیار دوست دارند، شود.

وی سرخ شدن نشاسته در روغن را از دیگر مضرات فست‌فودها،‌ برشمرد و  عنوان کرد: هر هیدروکربنی که در هر روغنی سرخ شود، ایجاد پلی‌آکریل می‌کند که ماده‌ای بسیار سمی است و وقتی یک ماده غذایی نشاسته‌دار را در روغن سرخ می‌کنیم، زنجیره‌های نشاسته پشت سر هم قرار می‌گیرند که ایجاد این رشته‌ها ترکیبات تازه‌ای به وجود می‌آورد که باعث ایجاد یکسری بیماری در بدن می‌شود بنابراین استفاده از روغن مخصوص سرخ کردن حتمی و لازم است اما استفاده این روغن‌ها نیز مانع تولید پلی‌اکریل‌ها نخواهد شد.

وی افزود: بنابراین باید از غذاهای آب‌پز، بخارپز یا تفت داده شده استفاده شود همچنین لازم به ذکر است استفاده از روغن‌های مایع غیراشباع در سرخ کردن مواد غذایی ایجاد پرکسید می‌کند که سبب آسیب به بدن می‌شود.

آذرپیرا خاطرنشان کرد: استفاده زیاد غذاهای پرکالری و چرب مانند انواع فست‌فودها احتمال ابتلا افراد به چاقی و دیابت را افزایش می‌دهد به طوریکه مطالعات ۱۵ ساله دانشمندان آمریکایی بر روی ۳ هزار جوانی که بیش از ۲ بار در هفته از غذاهای فست‌فود استفاده می‌کنند نشان داد ارتباط معنی‌داری میان ابتلای آنها به چاقی و دیابت و مصرف زیاد این نوع غذاها وجود دارد.

وی اضافه کرد: به نحوی که در این مطالعه افرادی که بیش از ۲ بار در هفته به رستوران رفته‌اند نسبت به کسانی‌که کمتر از یک‌بار در هفته غذای آماده مصرف کرده‌اند، به طور میانگین ۵.۴ کیلوگرم اضافه وزن داشته و دو برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به دیابت قرار گرفته‌اند.

آذرپیرا تصریح کرد: نمک زیاد موجود در غذاهای فست‌فود احتمال بروز سکته‌های قلبی و مغزی را نیز افزایش می‌دهد همچنین معمولا در فست‌فودها، روغن تهیه فست‌فود به دفعات متعدد مورد استفاده قرار می‌گیرد و صاحبان محل‌های فروش فست‌فودها تعویض آن را مقرون به صرفه نمی‌دانند

لینک کوتاه مطلب: https://tritanews.ir/?p=23939

مطالب مرتبط درباره نویسنده

  • سلامت

    عوارض طبخ غذا در زودپز

    ۱۳۹۷-۰۳-۲۳
    توسط اپراتور خبر
  • سلامت

    کدام قسمت‌های پوست در برابر آفتاب، بی حفاظ هستند؟

    ۱۳۹۶-۰۵-۲۸
    توسط اپراتور خبر
  • سلامت

    مردم باید مطالبه گر خدمات دندانپزشکی پیشگیرانه باشند

    ۱۳۹۷-۰۳-۲۳
    توسط اپراتور خبر
  • سلامت

    روش‌های سنتی و خانگی تشخیص زعفران تقلبی

    ۱۳۹۶-۰۵-۲۶
    توسط اپراتور خبر
  • سلامت

    جراحی چشم ۱۱ بیمار مناطق زلزله زده کرمانشاه توسط وزیر بهداشت

    ۱۳۹۷-۰۲-۲۳
    توسط اپراتور خبر
  • سلامت

    تصمیم برای منع کلیه فروشی سخت است

    ۱۳۹۶-۰۹-۱۲
    توسط اپراتور خبر

پاسخ دادن لغو پاسخ

تبلیغات

  • آخرین

  • محبوب

  • دیدگاه ها

  • مسابقه ملی عکاسی و نقاشی «من و قله ۲۰۰۰ همتی بانک ملی ایران»

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۷-۲۴
  • زمین رایگان و تسهیلات بانکی ارزان، کلید رونق ساخت‌وساز در کشور است

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۷-۲۴
  • تحقق اهداف نیمه دوم سال نیازمند تلاش هماهنگ شبکه بانک است

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۷-۲۴
  • غذای سالم و پایدار حق همه مردم است

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۷-۲۴
  • بانک سینا

    لیست شعب کشیک برخی مناطق بانک سینا در روزپنجشنبه ۲۴ مهر ماه ۱۴۰۴ 

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۷-۲۳
  • عفونت بند ناف نوزادان را جدی بگیرید

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۳-۲۰
  • کوالکام می گوید در صورت پیوستن به برادکام، دو مشتری مهم خود را از دست ...

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۱۱-۲۳
  • خون دماغ یعنی ….

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۲-۲۳
  • تبلیغات محیطی جذاب و بی‌نقص با نمایشگرهای حرفه ای Outdoor سامسونگ

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۷-۲۹
  • بهترین زمان برای خرید لپ‌تاپ چه زمانی است؟

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۳-۱۶
  • مریم نجفی رحیمیان
    در
    ۱۴۰۱-۰۳-۱۸

    مهدی احمدی رییس اداره کل روابط عمومی خبرداد: اعلام اسامی برندگان جوایز قرعه کشی در ...

    سلام خسته نباشید سوال ...
  • قیمت آهن انبار مشهد
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۱۷

    بیماری‌هایی که کلیه را عفونی می‌کنند

    با سلام ممنون از ...
  • آهن مشهد
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۱۷

    با کفش Futurecraft 4D آدیداس آشنا شوید؛ کتانی ساخته شده با فناوری چاپ سه بعدی

    خیلی مقاله عالیی بود ...
  • مهناز خدادوست
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۰۶

    ۱۳۸۸ فقره وام ازدواج توسط بانک قرض‌الحسنه مهر ایران پرداخت شد

    با سلام و ارادت ...
  • مهناز خدادوست
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۰۶

    ۱۳۸۸ فقره وام ازدواج توسط بانک قرض‌الحسنه مهر ایران پرداخت شد

    با سلام و ارادت ...
  • خانه
  • واریته
  • سلامت
  • اقتصاد
  • درباره تریتا
  • تبلیغات در تریتا
  • درباره ما
تمامی حقوق این وبسایت برای تریتانیوز محفوظ است