گوگل، واتساپ و اپل به درخواست استراق سمع GCHQ اعتراض کردند
یک سازمان اطلاعاتی بریتانیای درخواست استراق سمع پیامهای رمزنگاری شده را به شرکتهای فناوری داده بود که با اعتراض آنها روبهرو شد.
گروهی متشکل از ۴۷ شرکت ازجمله اپل، گوگل، مایکروسافت و واتساپ بهصورت رسمی اعتراض خود را نسبت به درخواست استراق سمع از سوی یک آژانس اطلاعاتی بریتانیایی بهنام GCHQ بیان کردند. آنها نامهای سرگشاده در Lawfare منتشر کردند که در آن به اثرات درخواست آژانس بریتانیایی پرداخته شد. از نگاه شرکتهای مذکور، برنامهریزی برای استراق سمع منجر به از بین رفتن امنیت میشود و اعتماد به سرویسهای پیامرسانی رمزنگاری شده را از بین میبرد. درنتیجهی چنین اقدامانی، حقوق شهروندی در حریم خصوصی و گردش آزادانهی اطلاعات مخدوش خواهد شد.
تقاضای آژانس GCHQ ماه نوامبر گذشته منتشر شد. البته این درخواست در قالب چند مقاله بود و هیچ الزام قانونی در پی آن ارائه نمیشد. در مقالههای مذکور، دو افسر سابق آژانس اطلاعاتی بریتانیا پیشنهاد داده بودند که قانون باید باید شرکتها را مجبور به اضافه کردن کاربری مخفی (روح) به پیامهای رمزنگاری شده بکند.
در تشریح درخواست مقالهی بالا به این نتیجه میرسیم که آنها میخواستهاند آژانسهای اطلاعاتی هم نسخهای از پیامهای کاربران دریافت کنند. این ارسال پیام نیز بدون اطلاع طرفین اصلی مکالمهها انجام میشود. مولفان مقاله اعتقاد داشتند استراق سمع پیامهای رمزنگاریشده تفاوت زیادی با روشهای کنونی استراق سمع در پیامهای عادی ندارد.
روش پیشنهادی افسران امنیتی، نیاز به در پشتی را برای مطالعهی پروتکلهای رمزنگاری از بین میبرد. شرکتهای امضاکنندهی نامه اعتقاد دارند با این روش اعتماد و امنیت کاربران بهصورت جدی خدشهدار خواهد شد. آنها اعتقاد دارند برای پیادهسازی پیشنهاد مذکور، باید روش رمزنگاری اپلیکیشنهای پیامرسان تغییر کند. بهعلاوه با مخفی کردن افراد حاضر در گفتوگو، اطلاعات غلط به کاربران اصلی داده میشود.
یان لوی یکی از نویسندههای مقالهی اصلی در پاسخ به نامهی سرگشادهی شرکتها میگوید درخواست مطرحشده در مقاله، بیشتر حالتی فرضیهای داشت و بهعنوان نقطهای برای شروع بحث و تبادل نظر مطرح شد. لوی در مصاحبهای با CNBC گفت:
ما به همکاری خود با شرکتهای علاقهمند ادامه میدهیم تا با بحث و تبادل نظری مفید، برای رسیدن به بهترین راهکار تلاش کنیم.