گوجه سبز چه ویتامینهایی دارد؟
پیشگیری از بیماریها
گوجهسبز دارای خواص و فواید درمانی بیشماری است که برای سلامتی افراد در هر گونه اختلال و بیماری مفید است. مصرف گوجهسبز سبب تنظیم اسید معده میشود و برای پیشگیری از بیماریهای خطرناکی مانند سرطان، اثرات پیشگیریکننده ای دارد و باعث کاهش و تنظیم چربی خون و مبارزه با انواع عفونتها میشود.همچنین یکی از خواص گوجهسبز بازسازی سلولی و تاخیر در روند پیری است. گوجهسبز حاوی فیبر مناسبی است که سبب تنظیم و بهبود عملکرد دستگاه گوارش و حرکت روده میشود. ویتامین C موجود در گوجهسبز همان آنتی اکسیدان موثر در برابر بیماریها است.
ارزش غذایی
بهطور کلی ارزش غذایی سبب خواص گوجهسبز شده است و در ۱۰۰ گرم از آن حدودا چهل کیلو کالری انرژی موجود است و با مصرف هر ۱۰۰گرم گوجهسبز، حدودا ۵درصد ویتامین A، ۵درصد کلسیم، ۲.۱درصد ویتامین B، ۵درصد آهن، ۱.۹درصد ویتامین B2 (ریبوفلاوین)، ۲.۸درصد نیاسین، ۱۳درصد ویتامین C، ۲درصد فسفر و ۳.۶درصد پتاسیم برای هر فرد تامین میشود.
فواید
طعم گوجهسبز ترش است و در مصرف آن باید کمیاحتیاط کرد. این میوه، برای اولین بار در کشور فرانسه کاشت شد و ارزش غذایی بالایی برای مردم آن منطقه داشت، سپس بهتدریج در سراسرجهان کشت شد.گوجهسبز، یک گونه آلوی وحشی با میوههای سبز و بومیآسیای صغیر است. گوجهسبز حاوی مقدار زیادی پروتئین، چربی (روغن)، انواع کربوهیدراتها و نمکهای معدنی، اسیدهای ارگانیک سبز شامل اسید سیتریک، اسید مالیک، تانیک اسید، اسید بنزوئیک، اسید تارتاریک و غیره است و این مواد خواص گوجهسبز را برای رفع تشنگی، تحریک اشتها و از بین بردن خستگی دو چندان میکند.میزان مصرف گوجهسبز بستگی به شرایط سیستم گوارشی افراد دارد و در هر حال مصرف بالای آن میتواند سبب دل درد و یا نفخ شدید شود. به همین دلیل توصیه میشود گوجهسبز را همراه با آب مصرف کنید.
تفاوت گوجهسبز و آلوچه
اصطلاح گوجهسبز در میان افراد رایج شده و در حقیقت اسم صحیح آن آلو سبز است. گوجهسبز و آلو سبز از نظر ظاهری هم کاملا با هم فرق میکنند. گوجهسبز، همان گوجه کال و نارس است که دارای دانههای ریز زیاداست و آلو سبز بهصورت تک دانه و آلوی نارس و خام است.
منبع: روزنامه آرمان