راز سلامت مادر و کودک در تغذیه با شیر مادر

به گزارش تریتا نیوز به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل؛ دکتر مرضیه وحید دستجردی، متخصص زنان و زایمان و عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی در گفتگویی با روابط عمومی و امور بین الملل به مناسبت هفته جهانی ترویج تغذیه با شیر مادر به شعار آن که ” حمایت از شیر مادر؛ اولویت امروز، سلامت فردا” است، اشاره کرد و بر اهمیت حیاتی تغذیه با شیر مادر و نقش آن در تضمین سلامت پایدار نوزادان و مادران تأکید کرد.
این متخصص زنان و زایمان، با اشاره به اینکه شیر مادر ایدهآلترین و سالمترین روش تغذیه برای شیرخواران محسوب میشود، استفاده انحصاری از آن را در ۶ ماه اول زندگی و ادامه آن تا دو سالگی را از ارکان اصلی سلامت عمومی دانست.
دکتر دستجردی در بخشی از سخنان خود، به اهمیت فوقالعاده ” آغوز” یا همان شیر اولیه مادر پرداخت. وی افزود: “آغوز”، نخستین شیری است که پس از زایمان تولید میشود و به دلیل غنای بینظیر از آنتیبادیها، پروتئینها و مواد مغذی حیاتی، به مثابه اولین واکسن طبیعی عمل کرده و یک سپر دفاعی قدرتمند در برابر عفونتها و بیماریها برای نوزاد تازه متولد شده فراهم میآورد.
رئیس گروه سلامت زنان فرهنگستان؛ شیر مادر را یک تغذیه کامل و متعادل دانست که تمام نیازهای نوزاد برای رشد و تکامل را تأمین میکند. وی با برشمردن مزایای آن برای نوزاد، اظهار داشت که شیر مادر حاوی آنتیبادیها و فاکتورهای ایمنی است که نوزاد را در برابر طیف وسیعی از بیماریها از جمله عفونتهای تنفسی، اسهال و آلرژی محافظت میکند. همچنین، مواد مغذی، به ویژه اسیدهای چرب ضروری، نقش مهمی در رشد و تکامل مغز و افزایش هوش نوزاد دارند و به تکامل سیستم گوارش و جذب بهتر مواد غذایی کمک میکند. وی افزود که تغذیه با شیر مادر یک فرصت بینظیر برای ایجاد ارتباط عمیق عاطفی و فراهم آوردن حس امنیت و آرامش برای نوزاد است.
دکتر دستجردی تأکید کرد که فواید شیردهی تنها به نوزاد محدود نمیشود و برای سلامت مادر نیز بسیار حیاتی است و فرآیند شیردهی به تنظیم هورمونهای زنانه کمک کرده و خطر ابتلا به سرطانهای سینه و تخمدان را به طور چشمگیری کاهش میدهد و به حفظ تراکم استخوانی و جلوگیری از پوکی استخوان کمک میکند و از نظر اقتصادی نیز یک روش تغذیه رایگان و بدون هزینه است.