گامی دیگر در جهت سالم تر کردن مواد غذایی
دکتر جنت: جزو معدود مراکزی در دنیا هستیم که حتی می تواند ژلاتین پوست را از ژلاتین استخوان در فرآورده های غذایی تشخیص دهد.
گامی دیگر در جهت سالم تر کردن مواد غذایی
دکتر بهروز جنت، رییس مرکز تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو گفت: تا دو سه سال قبل تشخیص نوع ژلاتین و اینکه ژلاتین بکار رفته در فرآورده های غذایی مربوط به چه نوع حیوانی می باشد.
یکی از دغدغه های ما بود ولی امروز به جرأت میتوانیم بگوییم جزو معدود مراکزی در دنیا هستیم که حتی می تواند ژلاتین پوست را از ژلاتین استخوان در فرآورده های غذایی تشخیص دهد.
مدیرکل نظارت و ارزیابی فراورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو که به همراه تعدادی از کارشناسان مرکز تحقیقات حلال ایران برای برگزاری دوره آموزشی تخصصی حلیت به شهر زاهدان سفر کرده بود،
در جریان برگزاری این دوره آموزشی در معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و درجمع مسئولین فنی کارخانجات و واحدهای تولیدی استان سیستان و بلوچستان گفت: بحث حلیت در دنیا در حال گسترش است و روز به روز وارد عرصه های جدیدتری می شود.
وی ادامه داد: در رابطه با حلیت، امروز در دنیا بر روی افزودنی های مختلف و منابع آنها کار می شود مثل امولسیفایرها، عوامل سوسپانسیون کننده وعوامل نگهدارنده رطوبت که در فرآورده های غذایی و دارویی کاربرد گسترده ای دارند.
هم اکنون بزرگترین چالش کشورها، پیدا کردن منابع اسیدهای چرب خالص شده موجود در این فرآورده ها و بحث حلیت و حرمت آنهاست، که خوشبختانه همکاران ما در مرکز ملی تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو با استفاده از فناوری های پیشرفته و علم روز دنیا به راه حل علمی آن دست یافته اند .
رییس مرکز تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو در بخش دیگری از سخنان خود گفت: یکی از دلایل قوت گرفتن بحث حلیت فرآورده های غذایی در دنیا اینست که امروزه غذاها از حالت سنتی و ساده خود در گذشته خارج شده و مواد غذایی به راحتی در سراسر دنیا و در بین کشورهای مختلف جابجا می شوند.
از سوی دیگر تعریف سازمان جهانی بهداشت ازسلامتی با تعاریف ارائه شده این سازمان در سالیان گذشته تفاوت هایی کرده است و هنوز هم در حال تغییر و تکمیل است.
وی خاطرنشان ساخت: دین مبین اسلام جزو معدود ادیانی است که به بحث حلیت و حرمت توجه ویژه نشان داده است و شاید بتوان گفت تنها دینی است که تمام مصداقهای حلیت و حرمت را آورده است.
وی در ادامه افزود :برای ما به عنوان وزارت بهداشت و ناظران سلامت و امنیت غذایی مردم دراین نگاه دینی یک نکته کلیدی وجود دارد و آن اینست که اسلام هر چیزی را که برای سلامتی انسان مضر است، حرام شمرده و این نشان از نگاه ویژه دین اسلام به سلامت انسان درکنار بحث حلیت و حرمت دارد.