کودکان ایران بلندقدتر شده اند
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: کوتاه قدی کودکان از ۲۰ درصد در دو دهه گذشته به چهار درصد کاهش یافته است و کودکان ایرانی بلندقدتر شده اند.
زهرا عبداللهی افزود: از دو دهه پیش به بعد آمار کوتاه قدی در کشور کاهش یافته و بچه های ایرانی بلندقدتر شده اند.
وی اظهار داشت: در حال حاضر ارتقای معنی دار و قابل توجهی در تغذیه کودکان کشور اتفاق افتاده و مشکل کوتاه قدی نداریم.
عبداللهی، مشکل اصلی کودکان امروز را اضافه وزن و چاقی دانست و ادامه داد: اضافه وزن و چاقی به شدت در حال افزایش است و می تواند سلامت کودکان را به خطر بیاندازد.
وی گفت: ۲۰درصد دانش آموزان چاق هستند یا اضافه وزن دارند. مصرف غذاهای آماده و نوشابه های گازدار افزایش یافته است و مهمترین عامل چاقی و اضافه وزن است.
به گفته مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، چاقی و اضافه وزن در کودکان و نوجوانان خطرناکتر است زیرا اگر تعداد سلول های چربی بیشتر از حد مورد نیاز ساخته شود در بزرگسالی به محض دریافت کالری و چربی بیش از اندازه به صورت چربی در بدن فرد ذخیره می شود.
عبداللهی افزود: چاقی و اضافه وزن زمینه ساز بروز بیماری های غیر واگیر است، تمام بیماری های غیر واگیر مثل دیابت و سرطان در بین افراد چاق شیوع بیشتری دارد.
وی اضافه کرد: در دسترس بودن غذاهای پرکالری در محیط کودک مانند خانه، مهدکودک، مدرسه و محلهای بازی و تفریح، سبب تشویق کودک به مصرف این مواد و در نتیجه اضافه وزن و چاقی میشود.
عبداللهی تاکید کرد: کاهش فعالیت بدنی (استفاده بیش از حد از کامپیوتر، تماشای تلویزیون به مدت طولانی و غیره) و کاهش فرصتهای بازی در خارج از منزل موجب میشود تا بخشی از انرژی دریافتی از مواد غذایی در بدن بهصورت چربی تجمع پیدا کرده و سبب اضافه وزن و چاقی شود.
به گفته وی، کودکان و نوجوانان باید در روز ۶۰دقیقه فعالیت بدنی مناسب داشته باشند.