کلاهخود دو هزار ساله خلیجفارس بهنمایش درآمد
کلاهخود ۲ هزارسالهای که در شمال خلیجفارس کشف شده است، برای نخستین بار در نمایشگاه «آثار کمتردیدهشده موزه ملی ایران» بهنمایش درآمده است. این نمایشگاه در گالری موزه دوران اسلامی برقرار است و همهروزه بهصورت رایگان پذیرای بازدیدکنندگان است.
شهرام حیدرآبادیان – مسئول بخش تاریخی موزه ملی، اظهار داشت: در ایران باستان استفاده از جنگافزار و زره، بهویژه از دوران اشکانیان، بسیار مرسوم بوده و ساخت و کاربرد وسیعی در قلمرو امپراتوریهای ایران باستان داشته است.
وی افزود: بهعلت محدود بودن اینقبیل یافتههای باستانشناسی، فقط نمونههای اندکی از آنها در اختیار موزههای معتبر جهان است.
حیدرآبادیان درخصوص اثر مورد نظر گفت: در بهمن ۱۳۸۱، در بررسیهای باستانشناختی گروهی از غواصان پژوهشکده باستانشناسی در آبهای منطقه بندر ریگ، از توابع شهرستان گناوه، مجموعه مهمی از سفالها و جنگافزارهای متعلق به دوره اشکانی کشف شد که بخشی از آن هماکنون در اختیار موزه ملی ایران است.
مسئول بخش تاریخی موزه ملی اضافه کرد: در بین این مجموعه آثار ارزشمند، که قطعاتی از زره و آرنجبند یا زانوبند جنگاوران اشکانی هم مشمولشان میشوند، یک نمونه کلاهخود از جنس فولاد بسیار چشمگیر است.
وی در توصیف کلاهخود ۲ هزار ساله اظهار کرد: این اثر از جنبه هنر و فن فلزکاری اشکانیان اطلاعات خوبی در اختیار ما قرار میدهد. این کلاهخود بهنحوی ماهرانه با کمک فن ریختهگری و چکشکاری فرم گرفته و سپس با استفاده از تکنیک چکشکاری قطعات تزیینی ازقبلطراحیشده نقره را بهصورت نواریشکل بر لبه و بهشکل ستاره بر سطح آن نصب کردهاند. ۹ عدد از این ستارههای نقره امروزه باقی مانده که البته احتمالاً تعداد آنها در گذشته بیشتر بوده است. قطر این کلاهخود ۲۱.۱ سانتیمتر و ارتفاع آن ۱۶.۸ سانتیمتر است.
علاقهمندان به میراثفرهنگی و تاریخ ایرانزمین میتوانند تا ۲۷ خردادماه سال جاری در بازدید از نمایشگاه «آثار کمتردیدهشده موزه ملی ایران» از این اثر ارزشمند و دهها اثر باستانی دیگر بازدید کنند. این نمایشگاه در گالری موزه دوران اسلامی برقرار است و همهروزه از ساعت ۹ تا ۷ بهصورت رایگان پذیرای بازدیدکنندگان خواهد بود.