کشف بقایای یک شهاب سنگ متعلق به زمان پیدایش منظومه شمسی در کویر لوت
در سال ۲۰۱۳ شهاب سنگی با روسیه برخورد کرد و حالا دانشمندی که در آن زمان توانست بقایای آن شهاب سنگ را بیابد مجدداً موفقیت دیگری در دستیابی به بقایای یکی از شهاب سنگ هایی که با زمین برخورد کرده کسب کرده است.
ویکتور گروخوفسکی که همراه با تیم خود در کویر لوت ایران مشغول انجام پروژه ای تحقیقاتی بود به مقادیر قابل توجهی از بقایای اجرام آسمانی در این کویر دست یافته است.
به نظر می رسد شرایط آب و هوایی خاص این کویر به حفظ بقایای این شهاب سنگ که گفته می شود در زمان شکل گیری منظومه شمسی و حدود ۴.۵ میلیارد سال پیش تشکیل شده کمک کرده است.
چندی پیش یک تیم چهار نفره از محققان روسی برای بررسی و کشف بقایای احتمالی از شهاب سنگ های مشابه که در سال ۲۰۱۳ به روسیه برخورد کرد راهی کویر لوت یا دشت لوت در ایران شدند. این تیم موفق شدند معادل ۱۳ کیلوگرم نمونه از موادی که به شهاب سنگ شباهت داشتند را بیابند که گفته می شود ۸۰ درصد آن منشا فرازمینی دارد.
با توجه به اینکه ۱۰ تکه از ۷۰ نمونه به دست آمده حاوی یک نوع مشابه ماده شهاب سنگی هستند،تصور می شود این نمونه ها مربوط به بخشی از یک باران شهابی باشند.
دانشمندان باور دارند که این مواد شهاب سنگی از فرایند تولد منظومه شمسی حدود ۴.۵ میلیارد سال پیش منشا می گیرند. البته برای تایید این نظر نیاز به آزمایشات بیشتری است.
پروفسور گروخوفسکی با همکاری دانشمندان دانشگاه کرمان روی این پروژه کار خواهند کرد. نیمی از مواد کشف شده در ایران باقی می ماند و نیم دیگر برای انجام آزمایشات به رسیه منتقل خواهد شد.
گروخوفسکی توضیح داد: