کاهش آسیب های ناشی از آلودگی هوا به کمک میوه ها
رییس اداره بیماری های غیرواگیر معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز برای کاهش آسیب های ناشی از آلودگی هوا، راهکارهایی معرفی کرد.
دکتر “حمید زارع” با بیان اینکه در شرایط آلودگی هوا، همه گروه های سنی آسیب پذیر هستند، گفت: مردم و به ویژه گروه های حساس باید شیر و لبنات کم چرب را مصرف کنند و مصرف روزانه دو لیوان شیر کم چرب به کاهش آسیب های ناشی از آلودگی هوا کمک می کند، زیرا کلسیم موجود در شیر مانع از جذب آلاینده هایی مانند فلزات سنگین می شود.
او مصرف میوه های دارای ترکیبات آنتی اکسیدان را نیز در محافظت از سلول های بدن در مقابل آسیب های آلودگی هوا موثر دانست و ادامه داد: میوه های دارای ویتامینA،E و C خاصیت آنتی اکسیدانی دارند.
دکتر زارع همچنین به نقش آنتی اکسیدانی مرکبات و میوه های با رنگ نارنجی، زرد و قرمز، موز، خرمالو، انواع فلفل های سبز و نارنجی، هویج، چای سبز و سیاه، روغن های سویا، آفتابگردان، کلزا و زیتون اشاره کرد که در شرایط آلودگی هوا از بدن مراقبت می کنند.
مصرف ماهی، دیگر توصیه رییس اداره بیماری های غیرواگیر معاونت درمان دانشگاه در مواقع آلودگی هوا بود و در این خصوص توضیح داد: ماهی به دلیل وجود ویتامینEو امگا ۳ به کاهش آسیب های آلودگی هوا کمک می کند.
او همچنین مصرف آب و مایعات در شرایط آلودگی را موجب شستشوی دستگاه گوارش و رفع عطش و خشکی دهان ناشی از این شرایط هوایی دانست و اضافه کرد: با مصرف آب، بخشی از آلودگی هوا که وارد بدن شده، از راه ادرار، دفع می شود، اما باید بدانیم که مصرف نوشابه های گازدار به دلیل ایجاد اختلال در جذب عناصر مفید در بدن، می تواند آثار سوء آلودگی هوا را دو برابر افزایش دهد.
دکتر زارع توصیه کرد: خوب است روزانه دست کم ۴۰۰ گرم میوه و سبزی مصرف کنیم که این میزان معادل سه واحد میوه و دو واحد سبزی است، هر واحد میوه به اندازه یک عدد میوه با اندازه متوسط و هر واحد سبزی به اندازه یک خیار سبز، هویج یا گوجه فرنگی است و مصرف روزانه یک عدد سیر هم مفید است.