چه کسانی نباید از درمان ایمپلنت استفاده کنند؟
سعید نصوحیان دبیر علمی چهارمین همایش بین المللی ایمپلنتهای دندانی در آستانه برگزاری چهارمین همایش بین المللی ایمپلنتهای دندانیاظهارداشت: ایمپلنت ها ظاهری مشابه دندانهای طبیعی دارد و بیمار در هنگام صحبت کردن و غذا خوردن احساس آسایش میکند.
بهترین روش درمان بی دندانی چیست؟
دانشیار گروه پروتزهای دندانی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: تقریبا ایمپلنت دندانی یکی از بهترین روش های درمان بی دندانی است.ایمپلنت شامل ۳ بخش اصلی فیکسچر، اباتمنت و تاج دندان است. فیکسچر یکی از اجزای ایمپلنت است که درون استخوان فک کاشته می شود و با استخوان اتصال محکمی برقرار میکند.
نصوحیان گفت: جنس ایمپلنت معمولا از فلزات مختلف و یا سرامیکهایی با ساختار مشابه استخوان است که با بافتهای بدن سازگاز هستند و در حال حاضر اغلب فیکسچرها از فلز تایتانیوم خالص یا آلیاژ آن است و اباتمنت و قطعات پروتزی از آلیاژهای مختلف تیتانیوم ساخته میشود.
وی در پاسخ به اینکه آیا استفاده از ایمپلنتها برای هر فردی مناسب است؟ بیان داشت: پیش از کاربرد ایمپلنت با دندانپزشک خود در این رابطه مشورت کنید. برای استفاده از ایمپلنت سلامتی کامل بدن و همچنین دارا بودن استخوان فک و لثه های سالم از اهمیت زیادی برخوردار است. اگر شماسابقه بیماری مزمن داشته باشید و یا مبتال به براکسیسم ( دندان قروچه )و یا امراضی از جمله دیابت باشید، میزان موفقیت ایمپلنت کاهش می یابد.
دبیر علمی چهارمین همایش بین المللی ایمپلنتهای دندانی با اشاره به اینکه افرادی که از سیگار و مشروبات الکلی مصرف میکنند مورد مناسبی برای این عمل به شمار نمیروند، عنوان کرد: سن بیمار را می توان یکی از مهمترین فاکتور ها در نظر گرفت. کاشت ایمپلنت در پسران از ۱۸ و در دختران از ۱۶ سالگی به دلیل تکمیل فرآیند رشد استخوان فک می تواند انجام شود.
نصوحیان در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چه کسانی نمی توانند از درمان ایمپلنت استفاده کنند؟ خاطرنشان کرد: افراد در حال رشد، کسانی که سابقه سکته قلبی در شش ماه گذشته را دارند یا افرادی که عفونت حاد کنترل نشده دارند، همچنین معتادان به الکل و مخدرها از انجام ایمپلنت بر حذر میشوند البته بیماری متابولیک استخوان، نقص سیستم ایمنی و اختلالات روانی شدید نیز برای انجام کاشت دندان محدودیت به وجود میآورد.
وی افزود: کاشت ایمپلنت در استخوان فک در مدت زمان کوتاهی و با راحتی کامل انجام میگیرد و هیچگونه عوارضی ندارد البته در این مرحله باید به ایمپلنت اجازه داده شود تا به استخوان فک متصل شود.
منبع: باشگاه خبرنگاران