چطور با گامهای ساده کمتر دچار کمردرد شویم؟
از هر ۵ نفر، ۴ نفر با درجاتی از کمردرد به طور گذرا یا دائمی دست و پنجه نرم میکنند و در واقع کمردرد یکی از شایعترین دلایل مراجعه به پزشک است.
علاوه بر صدمات و آسیبها، برخی بیماریها یا وضعیتهای پزشکی نیز بی ارتباط با کمردرد نیستند؛ بیماریهایی مانند فیبرومیالژیا، تنگی کانال نخاعی، و یا شرایطی مانند چاقی و کم تحرکی.
خبر خوب این است که کمردرد معمولاً در عرض چند روز یا چند هفته سیر بهبود به خود میگیرد و به ندرت نیاز به عمل جراحی است. اما چند استراتژی ساده نیز میتواند برای جلوگیری از ابتلا به این درد و یا جلوگیری از بازگشت آن مؤثر باشد:
تمرینات سبک انجام دهید: ممکن است به این فکر کنید که فعالیت خود را با شروع کمردرد کمتر کنید و بیشتر استراحت کنید. یک یا دو روز استراحت ممکن است درد شما را کاهش دهد، اما مدت زمان بیشتر نمیتواند وضعیت را بهبود بخشد. متخصصان بر این باورند که تمرینهای سبک میتواند از میزان التهاب بکاهد و تنش عضلانی را کاهش دهد.
وزنتان را کنترل کنید: وزن اضافه در ناحیه میانی بدن میتواند فشار مضاعفی را به کمر شما وارد کند، سعی کنید تا از وزن ایده آل چهار کیلوگرم کمتر باشید، تا فشار بر روی کمر شما کمتر باشد.
سیگار نکشید: سیگار جریان مواد معدنی مورد نیاز را به دیسکهای بین مهرههای کمر کاهش میدهد و همین موضوع منجر به افزایش درد در ناحیه کمر میشود.
حالت خوابتان را تنظیم کنید: با پزشک خود راجع به بهترین حالت خوابیدن صحبت کنید. خوابیدن به بغل، در حالتی که زانوهایتان را به سمت سینه جمع کردهاید، گاهی از اوقات برای افراد مبتلا به کمردرد توصیه میشود. در صورتی که علاقه دارید به پشت بخوابید، بهتر است تا یک بالشت را به زیر زانوهای خود قرار دهید و بالش کوچکی را نیز در پایینترین قسمت کمر (گودی کمر) خود بگذارید.
درست بنشینید: بهترین صندلیها برای نشستن، صندلیهایی با پشتی صاف و بیرون زدگی برای گودی کمر هستند. سعی کنید زانوهایتان را از باسنتان بالاتر نگاه دارید. در مواقع نشستن سعی کنید از چهار پایه برای زیر پا استفاده کنید.
از شلوارهای تنگ اجتناب کنید: با این شلوارها شما به راحتی نمیتوانید خم و راست شوید و همین موضوع سبب میشود تا فشاری بیش از حد به کمر شما وارد آید.