پول کثیف!!!
به گزارش تریتا نیوز به نقل از روابط عمومی بانک ایران زمین ، همواره شنیدایم که پول کثیف است و پس از دست زدن به آن باید دستهایمان را بشوئیم. اما بعد از شیوع ویروس کرونا میبینیم افراد علاوه بر دستان خود، پولهای خود را هم میشویند! حال این سوال مطرح میشود که آیا نمیشود پول نقد را از زندگی و مراودات مالی حذف کنیم؟
تاکنون تلاشهای زیادی برای حذف پول فیزیکی و یا چاپ پول بدون باکتری توسط کشورهای مختلفی انجام شده و موفقیتهایی هم بدست آمده است.
واقعیت ایناست که پول نقد دیر یا زود از زندگی ما حذف خواهد شد و به خاطرهای برای ما تبدیل خواهد شد. اما فعلا مجبوریم با این پول کثیف کنار بیائیم.
اما آنچه پول را برای سلامت ما خطرناک میکند در واقع سرعت گردش پول نه با مفهوم اقتصادی بلکه سرعت دست به دست شدن فیزیکی آن در جامعه به خصوص در خریدهای کوچک است که باعث میشود، این ابزار خوشبختی بشر به یک عامل انتقال بیماری تبدیل شود، یعنی این ضرب المثل که پول چرک کف دست است، الان برای ما مصداق واقعی پیدا کرده است.
در عصر جدید ابزارهای بانکی و دیجیتال رشد زیادی، داشته است، اما هنوز با وجود ارائه راهکارهای گوناگون توسط بانکها و فین تکها بهعنوان بازیگران جدید عرصه پرداخت، همچنان پول نقد یقهی ما را رها نمیکند.
در این رابطه گفتگوی کوتاهی با فرهاد اینالوئی معاون فناوری اطلاعات بانک ایران زمین داشتیم و راهکار حذف پول فیزیکی از مراودات مالی خُرد را سوال کردیم و وی در پاسخ گفت: راهکار، کیف پول الکترونیک است؛ اما استاندارد نداریم
وی افزود: تکنولوژی کیف پول الکترونیک سالهاست در کشور وجود دارد، اما واقعیت اینست که هنوز استاندارد واحدی در این خصوص تدوین نشده است و این موضوع باعث شده تلاشهایی که تاکنون در این حوزه انجام شده موفق نباشد.
اینالوئی با بیان این نکته که کیف پول الکترونیک تنها راهکار پرداخت خرد در کشور است، گفت: برخی از کسب و کارها مانند تاکسیها، نانواییها، دست فروشها و … هنوز نیاز به پول نقد دارند و ابزارهایی مانند دستگاههای پوز به جهت هزینههای بانکی و شتابی آن به صرفه نیست و تنها راهکار توسعهی کیف پول الکترونیک در کشور است.
در حال حاضر تلاشهای توسط برخی شرکتهای استارتاپی برای حل این موضوع انجام گرفته است، مانند پرداخت از طریق نشان و یا کیو آر کد که در تاکسیها مشاهده میشود، اما به دلیل نبود یک اپلیکیشن واحد و یا استاندارد تنظیم شده استقبالی از سمت رانندگان و مسافرین صورت نمیگیرد، در حالیکه در سمتی دیگر برای اتوبوسها و مترو کیف پول الکترونیک کاملاً از سمت جامعه پذیرفته شده است.
مطالعهای در ژورنال پزشکی ساوترن در ۲۰۰۲ نشان میداد که روی ۹۴درصد از اسکناسهای آمریکا میکروبهای بیماریزا پیدا شده است.
اسکناسها مکان خوبی برای رشد و نمو میکروبها هستند. ویروسها و باکتریها روی اکثر سطوح بیش از ۴۸ ساعت عمر نمیکنند، اما عمر آنها روی سطح پولهای کاغذی حتی به ۱۷ روز هم میرسد (این مطالعات برای ویروس آنفلوآنزا بودهاند). همین شواهد که ارائه کردیم کافی است تا برویم و تلاش کنیم الزامات و راهکارهای لازم برای توسعهی کیف پول الکترونیک و حذف پول از خریدهای خرد را پیاده سازی کنیم.