تریتا نیوز

منو اصلی

  • صفحه اصلی
  • اقتصاد
  • واریته
  • سلامت
  • درباره ما

logo

  • صفحه اصلی
  • اقتصاد
  • واریته
  • سلامت
  • درباره ما
  • آقاجانلو: زمینه صادرات محصولات صنایع معدنی به اوراسیا فراهم شود

  • بانک قرض‌الحسنه مهر ایران بیشترین وام را پرداخت و کمترین معوقات را ثبت کرد

  • کنسرت نمایش هنرجویان موسیقی کودک

  • هر وام، یک مهربانی؛ هر مشتری، یک لبخند / ۱.۵ میلیون نفر از ۱۴۰ همت مهربانی بهره‌مند شدند

  • معاملات طلا و نقره در بورس کالا مصداق تحقق شعار سال

  • حمایت بانک صادرات ایران از ۲۴۳ هزار خانواده ایرانی در دولت چهاردهم

  • با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و مدیرعامل؛ سه پروژه پست بانک ایران با اعتباری بالغ بر ۱۰۵۰ میلیارد ریال در استان یزد افتتاح شد

  • بانک پارسیان به دنبال تسهیل مسیر توسعه تولید؛ با ارایه جامع خدمات بانکی

  • پرداخت ۶هزار و ۵۲۷میلیاردریال تسهیلات تکلیفی در۵ماه

  • مدیرعامل بانک سپه فرارسیدن هفته دولت و روز کارمند را تبریک گفت

سلامت
صفحه اصلی›سلامت›پاستیل خورها بخوانند

پاستیل خورها بخوانند

توسط اپراتور خبر
۱۳۹۵-۱۲-۰۹

بسیاری از افراد نمی دانند که اصلا ترکیبات پاستیل چیست و چه ارزش غذایی دارد ، در رده چیپس و پفک قرار می گیرد یا نسبت به آنها سالم تر است اما اظهار نظرهای فراوانی درباره آن می کنند.

پاستیل خورها بخوانند

بطور مثال برخی می گویند پاستیل ها قد را بلند می کند، برخی دیگر می گویند غضروف ساز و برای دندان هم خوب است و برخی دیگر معتقد هستند که خوردن آن موجب بروز مشکلات گوارشی می شود.پاستیل نوعی شیرینی کوچک و لاستیکی مانند هستند.انواع اصلی و قدیمی پاستیل‌ها از شکر، شربت گلوکز، طعم دهنده‌ها، رنگ‌های خوراکی و ژلاتینساخته شده‌اند.

استفاده از ژلاتین در ساخت و تولید پاستیل باعث می‌شود که به پاستیل حالت ژله‌ای بدهد و هنگام خوردن در دهان آب شود و باعث چسبناک شدن آن شود. پاستیل‌ها در شکل‌های خرس، کرم، قورباغه، همبرگر کوچک، توت فرنگی، آلبالو، بطری نوشابه، سیب، پرتقال و شکل‌های جالب و دوست داشتنی دیگر به بازار عرضه می‌شود.

تاریخچه مختصری از پاستیل

هانس ریگل مدیر شرکت آلمانی آب نبات هاریبو با افزودن ژلاتین به آب نبات ها، اولین پاستیل ها را به شکل خرس در سال ۱۹۲۰ ابداع کرد هرچند که مصرف ژلاتین به عنوان اصلی ترین ماده غذایی تشکیل دهنده پاستیل از زمان فراعنه مصر، وجود داشته است.سال ها بعد پاستیل ها در هزاران شکل مختلف از خرس، کرم، قورباغه، همبرگر کوچک، توت فرنگی و آلبالو گرفته تا بطری نوشابه و دیگر شکل های دوست داشتنی به بازار عرضه شد.

این شکلات های ژلاتینی خوشمزه آنچنان محبوبیت یافت که بازار مالی آن تنها در سال ۱۹۹۶ در آمریکا، بالغ بر ۱۳۵ میلیارد دلار شد.در ایران نیز پاستیل های نوشابه ای جزو قدیمی ترین ها است و برای برخی افراد حکم یک نوستالژی دوست داشتنی را دارد.

ترکیبات پاستیل از زبان متخصص تغذیه

مدیر گروه تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی تهران می گوید: ماده اولیه پاستیل ، ژلاتین است؛ ژلاتین یک ترکیب پروتئینی متشکل از سه اسیدآمینه است.

دکتر احمدرضا درستی می افزاید: هر کدام از این اسیدآمینه ها بطورجداگانه می توانند وارد بدن شوند اما چون هر سه اسیدآمینه بطور یکجا در پاستیل وجود دارد می تواند به فراهم کردن ژلاتین مورد نیاز استخوان، کمک کند.وی خاطرنشان می کند: ژلاتین به ویژه در افرادی که دچار شکستگی استخوان شده اند می تواند ، کمک کننده باشد.

پاستیل و استخوان گاو و گوسفند

مدیر گروه تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی تهران می گوید: ژلاتین از جوشاندن استخوان گاو گوسفنده فراهم می شود؛ افرادی که خوراک کله پاچه می خورند هنگام خنک شدن آن مشاهده می کنند که از آن ژله حاصل شده که این همان ژلاتین است.

درستی می افزاید: استخوان را از گوشت جدا کرده و آن را می جوشانند که نتیجه آن ژله ای بی رنگ است که با افزودن رنگ و مواد قندی ، تبدیل به پاستیل می شود؛ پس پاستیل در حقیقت ژله کم آب همراه با طعم دهنده، رنگ دهنده و دیگر افزودنی ها است تا قوام بهتری پیدا کند.

تبلیغات استخوان سازی پاستیل گمراه کننده است

مدیر گروه تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی تهران می گوید: ژلاتین ، ارزش غذایی بالایی ندارد و در حالیکه به افرادی که استخوان آنان شکسته ، کمک می کند، برای کودکان در حال رشد سودمند نیست.درستی اضافه می کند: کودکان در حال رشد به همه نوع مواد غذایی برای رشد نیاز دازند و ژلاتین کمک چندانی به استخوان سازی و ساخت مفاصل نمی کند.

وی تصریح می کند: گاهی با تبلیغات به این اشتباه عامه دامن می زنند که اگر غذای کافی نمی خوری ، پاستیل می تواند آن را جبران کند در حالیکه این امر اشتباه است.

پاستیل اشتها را کور می کند

مدیر گروه تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی تهران می گوید: مصرف بی رویه پاستیل به خاطر وجود رنگ و شکر و دیگر مواد افزودنی می تواند اشتها را کور کرده و موجب سوء تغذیه شود.درستی به مردم توصیه کرد هنگام خرید پاستیل ها به حلیت آن توجه داشته و از مصرف زیاد آن نیز پرهیز کنند.

پاستیل بهتر است یا چیپس و پفک یا گندم شادونه؟

مدیر گروه تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی تهران می گوید: اگر یک فرد چاق از من بپرسد که پاستیل بخورد یا بستنی یا پفک یا چیپس ، به او خواهم گفت که مصرف پاستیل بر دیگر تنقلات مصنوعی ، ارجحیت دارد.درستی می افزاید: اما بطور قطع مصرف تنقلات سنتی مانند گندم شادونه یا توت خشکه بر مصرف تنقلاتی مانند پاستیل ارجحیت داشته و برای سلامتی مفید است زیرا به هرحال پاستیل همراه مواد شیمیایی است.

آیا منع مصرف پاستیل برای بعضی افراد وجود دارد؟

همه می ‌توانند به مقدار محدود پاستیل بخورند. فقط به خاطر شکر موجود در آن، کسانی که اضافه وزن یا دیابت دارند باید در مصرف این خوراکی خوشمزه حداقل‌ ها را رعایت کرده و حتما در این مورد با پزشک خود مشورت کنند. البته آن هایی که دیابت نوع ۱ دارند و انسولین تزریق می‌ کنند مشکل چندانی در این زمینه‌ ندارند اما دیابتی‌ های نوع ۲ باید در خوردن انواع تنقلات شیرین مراقب باشند.

دانستنی هایی درباره پاستیل

تحقیقات نشان می دهد که احتمال خفگی در بین مواد غذایی نرم با خاصیت انعطاف پذیری، بیشتر از دیگر مواد غذایی است بنابراین مصرف پاستیل در کودکان کمتر از سه سال توصیه نمی شود.دانشمندان در مطالعات خود نشان داده اند که استفاده از زایلیتول (نوعی ماده جایگزین قند) در پاستیل، در پیشگیری از پوسیدگی دندان موثر است البته به هییچ وجه جایگزین مسواک نیست.

همچنین عرضه و فروش پاستیل در بوفه مدارس سراسر کشور بر اساس فهرست مواد غذایی غیرمجاز مدارس که از سوی وزارت بهداشت اعلام شده، ممنوع است.

لینک کوتاه مطلب: https://tritanews.ir/?p=3519

مطالب مرتبط درباره نویسنده

  • سلامت

    علت اصلی نازایی زنان و مردان چیست؟

    ۱۳۹۷-۰۵-۳۰
    توسط اپراتور خبر
  • سلامت

    میوه ای که افسردگی را درمان می‌کند

    ۱۳۹۸-۰۲-۱۹
    توسط اپراتور خبر
  • سلامت

    پیش از ازدواج مزاج خود را ارزیابی کنید

    ۱۳۹۶-۱۲-۰۳
    توسط اپراتور خبر
  • سلامت

    چرا وچگونه مصرف نمک را کم کنیم؟

    ۱۳۹۶-۱۰-۱۸
    توسط اپراتور خبر
  • سلامت

    ۵ نشانه ای که می گویند اکسیژن خون تان کاهش پیدا کرده

    ۱۳۹۷-۰۶-۰۵
    توسط اپراتور خبر
  • سلامت

    بدانید درباره اختلالی که هیچ گاه درمان نمی‌شود

    ۱۳۹۷-۰۶-۲۴
    توسط اپراتور خبر

پاسخ دادن لغو پاسخ

تبلیغات

  • آخرین

  • محبوب

  • دیدگاه ها

  • آقاجانلو: زمینه صادرات محصولات صنایع معدنی به اوراسیا فراهم شود

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۶-۰۳
  • بانک قرض‌الحسنه مهر ایران بیشترین وام را پرداخت و کمترین معوقات را ثبت کرد

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۶-۰۳
  • کنسرت نمایش هنرجویان موسیقی کودک

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۶-۰۳
  • هر وام، یک مهربانی؛ هر مشتری، یک لبخند / ۱.۵ میلیون نفر از ۱۴۰ همت ...

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۶-۰۳
  • معاملات طلا و نقره در بورس کالا مصداق تحقق شعار سال

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۶-۰۳
  • عفونت بند ناف نوزادان را جدی بگیرید

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۳-۲۰
  • کوالکام می گوید در صورت پیوستن به برادکام، دو مشتری مهم خود را از دست ...

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۱۱-۲۳
  • خون دماغ یعنی ….

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۲-۲۳
  • تبلیغات محیطی جذاب و بی‌نقص با نمایشگرهای حرفه ای Outdoor سامسونگ

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۷-۲۹
  • بهترین زمان برای خرید لپ‌تاپ چه زمانی است؟

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۳-۱۶
  • مریم نجفی رحیمیان
    در
    ۱۴۰۱-۰۳-۱۸

    مهدی احمدی رییس اداره کل روابط عمومی خبرداد: اعلام اسامی برندگان جوایز قرعه کشی در ...

    سلام خسته نباشید سوال ...
  • قیمت آهن انبار مشهد
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۱۷

    بیماری‌هایی که کلیه را عفونی می‌کنند

    با سلام ممنون از ...
  • آهن مشهد
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۱۷

    با کفش Futurecraft 4D آدیداس آشنا شوید؛ کتانی ساخته شده با فناوری چاپ سه بعدی

    خیلی مقاله عالیی بود ...
  • مهناز خدادوست
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۰۶

    ۱۳۸۸ فقره وام ازدواج توسط بانک قرض‌الحسنه مهر ایران پرداخت شد

    با سلام و ارادت ...
  • مهناز خدادوست
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۰۶

    ۱۳۸۸ فقره وام ازدواج توسط بانک قرض‌الحسنه مهر ایران پرداخت شد

    با سلام و ارادت ...
  • خانه
  • واریته
  • سلامت
  • اقتصاد
  • درباره تریتا
  • تبلیغات در تریتا
  • درباره ما
تمامی حقوق این وبسایت برای تریتانیوز محفوظ است