ویژگیهای چندین روغن پرمصرف در دنیا
بهترین نوع روغن زیتون برای مصرف ، روغن زیتون بکر یا فرابکر است. Extra virgin یا virgin olive oil در اثر تصفیه یقینا مقداری زیادی از ویژگی های حسی و مقداری از ویژگی های تغذیه ای خود را از دست می دهند.
ویژگیهای چندین روغن پرمصرف در دنیا
یکی از اشتباهات رایج این می باشد که روغن زیتون بکر virgin olive oil برای سرخ کردن مناسب نیست که دلیل این امر را هم دود کردن روغن زیتون می دانند، در حالی که دود روغن زیتون مربوط به بخش کلروفیلی و ترکیبات غیر اسید چربی آن می باشد، در حالی که روغن زیتون بکر برای سرخ کردن بسیار مناسب است.
نوعی از روغن زیتون که مطلوب نیست و طبق استاندارد فروش آن ممنوع است روغن تفاله زیتون یا pomace olive oil است که متاسفانه به قیمت روغن زیتون بکر در ایران فروخته می شود.
روغن کنجد:
یکی از بهترین روغن های سرخ کردنی و خوراکی است که مقاومت اکسایش بالا و طعم خوبی دارد و برای هر پخت و پز و سرخ کردنی مناسب می باشد. به علاوه روغن کنجد جذب کمتری در غذاها دارد و برای مصارف رژیمی بهتر از سایر روغن ها می باشد.
روغن پالم:
این روغن از بخش گوشتی میوه درخت پالم با استفاده از برس های حلزونی به دست می اید. اسید چرب غالب این روغن ،پالمیتیک اسید می باشد که ۳۴ درصد ترکیب آن را تشکیل می دهد، همچنین حدود ۷۳ درصد آن اولئیک اسید است. از هسته این میوه نیز روغن دیگری به نام روغن هسته پالم به دست می اید.
که این دو روغن هردو فاقد اسیدهای چرب ترانس هستند.روغن پالم امروزه پر مصرف ترین روغن خوراکی جهان است و هیچ منع خوراکی برای این روغن وجود ندارد.افزودن روغن پالم به شیر قطعا نوعی تقلب است اما این کار باعث بروز مشکلات تغذیه ای برای هیچکس نمی شود.