هرآنچه که در مورد بیماری های فصل گرم باید بدانیم
تریتا نیوز : با توجه به مواجه شدن با فصل گرما و لزوم رعایت نکات بهداشتی ویژه این فصل به سراغ دکتر مسعود رضوانی متخصص داروسازی گیاهی رفتیم تا پیرامون این موضوع با ایشان مصاحبه ای داشته باشیم.
سوال: جناب آقای دکتر به عنوان اولین سوال بفرمایید در فصل گرم احتمال ابتلا به کدام بیما ریها بیشتر است؟
– همیشه در فصل گرم با دو تیپ مختلف بیماری در کشور روبرو هستیم. بیماری هایی که زمینه میکروبی ویروسی دارند و خود را با علائمی مانند اسهال، استفراغ ، سرگیجه، حالت تهوع و …. نشان می دهند و دسته دوم گرمازدگی ها هستند که آنها نیز بسته به شدت گرمازدگی میتوانند علائمی مانند سرگیجه حالت تهوع، ضعف و بی حالی و سر درد را به همراه داشته باشند.
سوال: بیماری هایی که زمینه میکروبی ویروسی دارند چه عامل باعث ایجاد بیماری در این فصل می شود؟
– در این فصل همیشه توجه به بهداشت غذایی اهمیت بیشتر و پررنگ تری پیدا می کند. باید سعی شود در این فصل حتما از آب تصفیه شده نوشیده شود. میوه ها و سبزی ها حتما با استاندارد لازم شسته شوند. از خوردن غذا در مکان های غیر بهداشتی اجتناب شود و در کنار همه اینها شستشوی مرتب دست ها هم می تواند عامل پیشگیری کننده مهمی در جلوگیری از ابتلا به این قبیل بیماری ها باشد.
سوال: جهت درمان این سری اسهال و استفراغ های تابستانه چه اقدامی لازم است انجام دهیم.
– در گام اول که علائم بطور معمول بعد از حدود ۵ روز کاهش پیدا می کنند و در بیشتر موارد نیاز به اقدام درمانی خاصی وجود ندارد و تنها کافی است بیمار مایعات از دست رفته بدن خود را جبران نماید. اما اگر شدت بیماری به حدی بود که بیمار دچار ضعف ،بی حالی و در پاره ای مواقع دچار منگی شد و یا مدت زمان بیماری بیشتر از ۵ الی ۷ روز طول کشید بهتر است بیمار حتما توسط یک پزشک متخصص بررسی شود.
سوال: چه نکات تغذیه ای در زمان این اسهال و استفراغ های تابستانه لازم است رعایت کنیم.
– بهتر است در ایام ابتلا از مصرف میوه ها و سبزیجات به صورت خام اجتناب شود. همچنین مصرف نوشیدنی های گازدار و هرگونه آب میوه های شرکتی هم توصیه نمی گردد.
سوال: مهمترین راهکار در مواجهه با فرد گرمازده چیست؟
– پروسه گرمازدگی یک پروسه ای است که طی یک دوره زمانی اتفاق می افتد. یعنی فردی مدت زمانی را در معرض هوای گرم سپری می کند و دچار گرمازدگی می شود لذا درمان این جریان هم به مرور صورت می گیرد و یک فرد گرمازده ممکن است حتی یک الی دو روز علائم گرمازدگی را به همراه داشته باشد. در گام اول مایعات را به بدن می رسانیم. فرد حالت دراز کش قرار می گیرد و دمای بدن را سعی میکنیم به مرور با جبران مایعات تخفیف بدهیم.
سوال: به عنوان سوال آخر آیا شما مصرف نوشابه، دلستر و آب میوه خنک را برای جبران مایعات بدن توصیه میکنید؟
– واقعیت امر این هست که ما به همان اندازه که این قبیل نوشیدنی ها را مصرف میکنیم، به همان میزان هم دفع می کنیم. لذا توصیه موکد من استفاده از آب به عنوان سالم ترین نوشیدنی هست. همچنین سعی شود در فصل گرم نوشیدنی های کافئین دار نیز کمتر مصرف شود چون رطوبت بدن را به سمت خشک شدن می برند.