نگرانی از شیوع کم خوابی و کار زیاد انسان ها در دنیای مدرن و پیامدهای ناگوار آن
شاید در روزهای گذشته خبری با عنوان خودکشی یک کارمند از کار زیاد و اتهام علیه شرکت ژاپنی را شنیده باشید. اخیرا یکی از آژانس های تبلیغاتی شناخته شده ژاپن موسوم به دنتسو به مسئولیت داشتن در خودکشی یکی از کارمندانش به دلیل حجم زیاد کار متهم شده است.
ماتسوری تاکاهاشی ۲۴ ساله در سال ۲۰۱۵ خودکشی کرد. دوستان خانم تاکاهاشی به نقل از او گفته اند که به دلیل حجم بالای کار تنها توانسته بود ۱۰ ساعت در هفته بخوابد.
همین مساله باعث شد تا خطرات شیوع کم خوابی در دنیای مدرن و پیامدهای ناگوار آن از دید دانشمندان را برایتان نقل کنیم.
در حدود ۷۰ سال پیش، عموم مردم به طور متوسط از خواب ۸ الی ۹ ساعته شبانه برخوردار بودند اما در عصر حاضر، در دنیای مدرن، این میزان به ۶٫۷ الی ۶٫۸ ساعت در شبانه روز کاهش یافته است.
دکتر «مت واکر»، استاد علوم عصب شناسی و روان شناسی در دانشگاه کالیفرنیا در این رابطه بیان داشته: «با توجه به کاهش زمان استراحت شبانه انسان ها در بازه زمانی کمتر از یکصد سال، باید گفت که بیشتر ساکنین کره خاکی حدود ۲۰ درصد از چرخه خواب خود را از دست داده اند که جای نگرانی دارد.»
در دنیای مدرن، دلایل گوناگونی برای کم خوابی بزرگسالان وجود دارد که از جمله ی آن ها می توان به مصرف کافئین یا الکل اشاره نمود.
با اینکه پیشرفت تکنولوژی و علم باعث شده تا شرایط و امکانات بسیار مناسبی برای بهبود هر چه بیشتر خواب در دسترس عموم قرار داشته باشد، اما جالب است که انسان امروزی با مشکلات خواب بیشتری نسبت به گذشته مواجه است. یکی از علل اصلی پیدایش این معضل را شاید بتوان کنترل بشر روی محیط پیرامونش ذکر نمود.
البته، دکتر واکر در این رابطه بیان داشته: «یک دلیل عجیب در رابطه با مشکل کم خوابی را باید سیستم گرمایش مرکزی و سیستم تهویه هوای مرکزی برشمرد. به این صورت که، وقتی خورشید غروب می کند، دما به طور چشمگیری کاهش می یابد و هنگامی که خورشید طلوع می کند، هوا شروع به گرم شدن می کند. بدن با توجه به این چرخه، آرام شده و به خواب می رود. اما ما با سیستم های گرمایشی این چرخه طبیعی که زمان خواب و بیداری را به بدن انسان اعلام می کنند، بر هم زده و روند استراحت خود را مختل می کنیم.»
همچنین باید گفت که فناوری های جدید همانند لامپ های ال ای دی با نورهای آبی که در بسیاری از دیوایس های الکترونیک وجود دارند نیز موجب بر هم خوردن چرخه طبیعی خواب انسان می شوند.
دکتر والکر در این رابطه گفته: «نورهای آبی باعث توقف ترشح هورمون ملاتونین در هنگام شب می شوند؛ هورمونی که مسئول انتشار سیگنال های خواب در بدن انسان است.»
تکنولوژی های مدرن همچنین موجب شده تا افراد زیادی سعی در دیر خوابیدن در شب و زود بیدار شدن در صبح داشته باشند. از جمله می توان به دونالد ترامپ اشاره کرد که گفته می شود در شبانه روز نهایتا ۵ ساعت می خوابد.
کم خوابیدن و بیشتر کار کردن به یک اپیدمی خطرناک در جهان امروز بدل گشته که پیامدهای ناگواری به دنبال خواهد داشت.
با استناد بر یکهزار آزمایش و تحقیقی که در طول سالیان گذشته صورت پذیرفته، شمار افرادی که خواب شبانه ۶ ساعت یا کمتر دارند و با مشکلات جسمانی یا روانی مواجه نشده اند، صفر است.
گفتنی است که تحقیقات علمی متعددی ثابت کرده اند که خواب کمتر از ۷ ساعت در شب پیامدهای ناگواری برای سلامتی انسان در پی خواهد داشت. از جمله بیماری هایی که به موجب کم بی خوابی و بی خوابی بروز می کنند می توان به آلزایمر، دیابت، چاقی مفرط، استرس، اضطراب، افسردگی و علاقه به خودکشی اشاره نمود.