نگاهی به نمایشگاه هفته فرهنگی کره جنوبی در تهران
روابط دیپلماتیک ایران و کره جنوبی از سال ۱۳۴۰ آغاز شد و با وجود فراز و نشیبها در روابط سیاسی – اقتصادی هر دو کشور برای حفظ روابط دو طرفه تلاش کردند و در اردیبهشت سال ۱۳۹۵ با حضور ریاست جمهوری این کشور و انعقاد تفاهمنامههای همکاری در زمینههای مختلف سعی در بهبود و توسعهی روابط خود نمودند.
نمایشگاه هفته فرهنگی کره جنوبی به مناسبت جشن سالگرد تبادلات فرهنگی بین دو کشور و هم چنین ۵۵ سال روابط دیپلماتیک ایران و کره جنوبی و تجلیل از قدمت روابط ۱۳۰۰ ساله راه ابریشم در دو گالری غربی و شرقی برج میلاد از تاریخ ۱۲ تا ۱۶ تیر برگزار شد.
کره جنوبی هدف از برگزاری این نمایشگاه را افزایش آگاهی مردم ایران نسبت به فرهنگ و سنتهای کره جنوبی و افزایش ارتباطات بیان کرده و اذعان داشته که هر دو کشور امسال را به پاس ۵۵ سال روابط سیاسی و دیپلماتیک، سال فرهنگی ایران و کره جنوبی نامیدهاند.
در این نمایشگاه صنایع دستی کره جنوبی و آثار برجسته خوشنویسی هر دو کشور برای بازدید عموم آماده شده بودند. همچنین در کنار نمایشگاه، کارگاههای آموزشی صنایع دستی کره جنوبی نیز تدارک داده شده بودند تا علاقهمندان در کنار معلمان کرهای به یادگیری و ساخت این صنایع دستی و سنتی بپردازند.
خوشنویسی
نمایشگاه آثار خوشنویسی ایرانی و کرهای در گالری شرقی این برج برگزار شد. آثار هنرمندانی کرهای چون کیم جونگ هو، جو سو هیون، چوی کیوم گون و … در کنار آثار هنرمندان ایرانی به نمایش گذاشته شدند. برخی از این آثار به بیان داستان عاشقانهی بین شاهزاده ایرانی و کرهای پرداخته بودند. در مجموع ۵۱ اثر از هر دو کشور به نمایش گذاشته شده بود.
در کنار این نمایشگاه کارگاه خوشنویسی به زبان کرهای برای علاقهمندان به یادگیری حروف الفبای کرهای و آشنایی نسبت به لوازم مخصوص خوشنویسی کرهای برگزار شد. این لوازم شامل قلمهایی با موی حیوان، جوهرهای مخصوص با رنگ ثابت و کاغذهای خاصی به نام هاسونجی هستند که دو روی نرم و زبر دارند و محل نوشتن روی نرم آنها است.
لوازم تزیینی زنان کره جنوبی
در دوران چوسان در سالهای ۷۷۰ تا ۱۲۸۸ به دلیل محدودیت نقش زنان در جامعه، اغلب آنها به ساخت صنایع دستی و لوازم تزیینی کوچک روی میآوردند. بوجاگی یکی از مشهورترین این کارهای دست است که از آنها برای تزیین لباسهای سنتی خود هانبوک استفاده میکردند. این زیورآلات را هم برای تزیین و زیباییشناختی آن به لباسهایشان آویزان میکردند و هم برای نگهداری اشیا به عنوان کیسه.
در این نمایشگاه ۹۰ صنایع دستی به نمایش گذاشته شد همچنین کارگاههای ساخت دستبندهای سنتی، سنجاق سینههای سنتی و ساخت بوکمارکهای چوبی کتاب نیز برای علاقهمندان برگزار شد.
پانسوری
دو هنرمند کرهای در این نمایشگاه به اجرای پانسوری میپرداختند و همراه با آواز آنها، خانم سان اوم هیانگ از هنرمندان کرهای به طراحی و خوشنویسی سنتی کرهای در ابعاد بزرگ و روی بوم مشغول میشدند.
پانسوری نوعی موسیقی سنتی کرهای است که یک نفر داستان را با آواز تعریف میکند و فرد دیگری طبل مینوازد که به شدت مورد توجه بازدیدکنندگان ایرانی قرار گرفته بود.
این نمایشگاه در روز جمعه ۱۶ تیرماه در برج میلاد تهران به کار خود پایان داد.