نگاهی به عکسهای جدید چرنوبیل ۳۳ سال پس از فاجعه
۳۳ سال بعد از مرگبارترین ۹۰ ثانیه تاریخ، یک مینی سریال تلویزیونی با نام «چرنوبیل» با تمرکز بر دلائل وقوع این حادثه، توانسته مخاطبان بسیاری را به خود جلب کند.
۲۶ آوریل سال ۱۹۸۶ ساعت ۱:۲۴ صبح، شعلهای رنگین كمانی به ارتفاع یکهزار متری آسمان اوكراین زبانه كشید. راكتور چهارم نیروگاه اتمی چرنوبیل منفجر شده بود.
۸ ماه، ۸۰۰ هزار سرباز جوان، معدنكاران و حتی شهروندان عادی از گوشه و كنار اتحاد جماهیر شوروی تلاش میكردند تشعشعات را كنترل كنند، دیوارهای سنگی دورتادور راكتور ویران شده بسازند و مهم تر از همه اینكه دنیا را از انفجاری دیگر نجات دهند.
انفجار اتمی ثانویه، ناشی از واكنشهای زنجیرهای مهیب، ۱۰ برابر قوی تر از هیروشیما، هر لحظه تهدید میكرد كه نه تنها كل اوكراین بلكه نیمی از اروپا را از چهره زمین محو كند! رقابتی علیه زمان كه اولین شركت كنندگان نبرد چرنوبیل هرگز فراموش نخواهند كرد. اروپا در آستانه فاجعه بود. این حادثه با هزینهای بالغ بر ۲۰۰ میلیارد دلار پرخرجترین حادثه تاریخ به شمار میرود.
در زمان وقوع فاجعه، همه ساكنان شهر پریپیات با جمعیت بیش از ۴۹ هزار نفر كه در فاصله سه كیلومتری نیروگاه قرار داشتند در ظرف ۳۶ ساعت تخلیه شدند. در هفتهها و ماههای بعد ۶۷ هزار نفر از ساكنین منطقه جابجا شدند و به جاهایی كه دولت برایشان در نظر گرفته بود رفتند. بهطور كلی، تخمینزده شد كه نزدیك به ۲۰۰ هزار نفر در اثر حادثه چرنوبیل مجبور به تغییر مكان شدند.
حالا به بهانه محبوبیت بسیار زیاد مینی سریال مهیج و دیدنی «چرنوبیل» از شما دعوت میکنیم تا عکسهای جدید از این منطقه ممنوعه را به تماشا بنشینید.
تمامی عکسهای زیر بادوربینهای Hasselblad 500C و کانن ۴۰D به ثبت رسیدهاند.