نکاتی در مورد انتخاب پوشش بهداشتی
به طور کلی پوشش بهداشتی( کاندوم)، یک محافظ مکانیکی است که به صورت یک غلاف یا پوشش نازک پلاستیک مانندی روی آلت مذکر کشیده می شود.
نکاتی در مورد انتخاب پوشش بهداشتی
این پوشش های بهداشتی( کاندوم ها) از چهار مادة متفاوت لاتکس، پلی اورتان، لمب اسکین (روده گوسفند) و ترکیب جدید پلی ایزوپرن ساخته می شوند.
با اینکه کاندوم های لاتکس پرمصرف ترین و شایع ترین انواع هستند، برای کسانی که به لاتکس حساسیت دارند، پلی اورتان و پلی ایزوپرن توصیه می شود که پلی اورتان نازک تر و محکم تر از لاتکس است،
اما از آنجا که انعطاف پذیری کمتری دارد، شانس پاره شدنش بیشتر است. کاندوم های پلی اورتان در مقابل استفاده از روغن و مواد لغزاننده مقاوم تر هستند در حالی که لاتکس در تماس با این مواد به سرعت پاره می شود.
کلاً فرض بر این است که تمام پوشش های بهداشتی( کاندوم های) غیرلاتکس کمتر از کاندوم های لاتکس در مقابل بارداری و بیماری های مقاربتی از جمله HIV محافظت می کنند؛ اما نتایج این تحقیقات با توجه به اینکه اثر کاندوم کاملاً به نحوة استفاده از آن بستگی دارد،
بیشتر به این نسبت داده شده که استفاده کننده روش صحیح مصرف کاندوم های غیرلاتکس را به خوبی لاتکس بلد نبوده است. هنوز هیچ دادة علمی قطعی ای که ثابت کند پلی اورتان حتی در صورت استفادة صحیح و مراقبت در پاره شدن، کمتر موثر است، وجود ندارد.
مزاياي پلي اورتان نسبت به لاتكس
گرما را بهتر از لاتكس هدايت ميكند.
سازگار با لغزنده كننده هاي پايه روغن (نامحلول در آب) است؛ اما لاتكس تنها با لغزنده كننده هاي پايه آب (محلول در آب) سازگاري دارد.
براي افرادي كه به لاتكس حساسيت (آلرژي) دارند، مناسب است.
برخلاف لاتكس بي بو است.
نرم تر و نازك تر از لاتكس است.
شرايط نگهداري آن آسان تر از لاتكس است و زمان ماندگاری بیشتری دارد. پلي اورتان را مي توان در حرارت کمی بالاتر نيز نگهداري كرد.
معايب پلي اورتان
احتمال پارگي آن بيشتر از لاتكس است.
گران قيمت تر از لاتكس است.
ممكن است در محافظت در برابر بيماري هاي آميزشي به اندازه لاتکس موثر نباشد که احتمالاً به دلیل ناکافی بودن آزمایشات است.
کاندوم های پلی ایزوپرن از سایر انواع گران قیمت تر هستند و شانس کمتری برای پاره شدن نسبت به پلی اورتان دارند و در حساسیت به لاتکس استفاده می شوند. به طور کل هرچهار نوع کاندومی که ذکر شد در پیشگیری از بارداری موثرند؛ اما لمب اسکین که از رودة گوسفند درست می شود به دلیل منافذی که دارد،
در مقابل انتقال بیماری مقاربتی از جمله HIV محافظتی ندارد؛ اما سه نوع دیگر تقریباً با کمی اختلاف اثربخشی مشابهی در پیشگیری از بیماری های منتقله از راه جنسی دارند که هنوز اینکه اثربخشی آنها در آزمایش های یکسان نسبت به یکدیگر چگونه است،
تحقیقاتی در حال انجام است. به طور کلی کاندوم ها در مقابل تبخال تناسلی و زگیل تناسلی محافظت صددرصدی ندارند؛ زیرا بیماری های پوستی از پوست بیضه ها و قاعدة آلت نیز قابل انتقال هستند.
تمام افرادی که بیماری های قابل انتقال از راه جنسی دارند (از جمله ایدز و هپاتیت و سفلیس یا سوزاک و…) باید در تمام روابط خود حتی در صورت وجود یک روش جلوگیری از بارداری دیگر، از کاندوم نیز استفاده کنند تا شانس انتقال به شریک جنسی کاهش یابد.