نکاتی از طب سنتی جهت حفظ سلامت قلب
قلب یکی از مهمترین وتاثیرگذارترین اعضای بدناست، که سلامتی این عضو نقش به سزایی در سلامت تمام بدن دارد، به همین علت طب سنتی توصیه های برای حفظ بیشتر سلامتی این عضو حیاتی ارائه می دهد.
۱. خوشحالی و شادی به اعتدال موجب تقویت قلب میشود و در مقابل غم، ترس، خشم و خجالت موجب تحلیل و ضعف قلب میشوند.
۲. برای حفظ سلامتی قلب لازم است که از بوییدن اشیای بدبو پرهیز شود و با توجه به مزاج بدن از بوهای خوش لذت برد.
۳. مصرف ماءاللحم (چیزی مشابه عصاره گوشت)، زرده تخم مرغ عسلی و آب انار تازه به سلامت قلب کمک میکند.
۴. شکم باید لینت داشته باشد (یعنی دفع روزانه به ازای هر وعده غذا بدون سختی و با احساس نشاط بعد از آن) و قبض نباشد چرا که بخارات حاصل از مدفوع حبس شده به قلب آزار میرساند.
۵. مصرف دخانیات از جمله سیگار، قلیان و مشروبات الکلی به قلب ضرر بسیار میرساند. مصرف مواد غذایی بخارانگیز مانند سیر، پیاز و خردل نیز به قلب آزار میرساند.
۶. استفاده از عطرهای خوشبو، پوشیدن لباسهای معطر، مصرف موادغذایی مفرح مانند زعفران و مصرف ادویه مفید، پرهیز از زیادهروی در ورزشهای سنگین و سخت، پرهیز از مقاربت مفرط و بیداری زیاد، برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی و حفظ سلامت قلب توصیه میشود.
۷. خوردن گلاب، عرق بیدمشک، عرق صندل در امراض قلبی بسیار مفید است همچنین مصرف میوه هایی چون سیب، بِه، گلابی، انار، لیمو، بالنگ، آناناس تازه.
۸. از سبزیهای مفید برای قلب میتوان به نعناع، ریحان، بادرنجبویه، بادروج، ریحان کوهی، ریواس، کاسنی، کاهو، خرفه، گشنیز، کدو اشاره کرد که باید به تناسب مزاج افراد مورد مصرف قرار گیرند.