نقش استرس روانی در شروع سرطان

تریتا نیوز -بر کسی پوشیده نیست که سلامت روان می تواند بر سلامت جسمی تأثیر بگذارد و بالعکس. افراد مبتلا به یک بیماری جدی، مانند سرطان ، ممکن است به ویژه از این موضوع آگاه باشند. کارشناسان می گویند که ۷۵ درصد از بازماندگان سرطان نوعی ناراحتی روانی را تجربه می کنند. اما آیا این استرس روی سرطان تاثیر می گذارد؟
اینکه آیا استرس واقعاً می تواند باعث سرطان شود یا نه هنوز مشخص نیست. اما داده های آزمایشگاهی نشان می دهد که بین هورمون های استرس و متاستاز تومور ارتباط وجود دارد. این بدان معناست که استرس ممکن است به رشد و گسترش سرطان کمک کند. بنابراین افراد سالم و بیماران سرطانی به طور یکسان ممکن است به روش هایی برای مدیریت استرس علاقه مند باشند.
کارشناسان روش های مختلفی را پیشنهاد کرده اند که ممکن است به افراد مبتلا به سرطان کمک کند تا با استرس کنار بیایند. اینها شامل درمان شناختی رفتاری، فعالیت بدنی و تمرینات ذهن آگاهی است. تحقیقات جدید همچنین نشان می دهد که درمان با کمک دارو ممکن است در درمان استرس و اضطراب مرتبط با سرطان نویدبخش باشد.
بدن و ذهن: استرس به طور کلی چگونه بر سلامت جسمانی تأثیر می گذارد؟
هنگامی که فردی استرس را تجربه می کند، پاسخ “جنگ یا گریز” اغلب شروع می شود. این پاسخ باعث می شود بدن هورمون های استرس ترشح کند که ضربان قلب و فشار خون را افزایش می دهد. این تغییرات می تواند به بدن در مقابله با خطر کمک کند.
هورمون های استرس
اپی نفرین
همچنین به عنوان آدرنالین شناخته می شود، این هورمون و انتقال دهنده عصبی از غدد فوق کلیوی می آید. در تنظیم متابولیسم، تمرکز، هیجان و ضربان قلب نقش دارد.
گلوکوکورتیکوئیدها
این نوع کورتیکواستروئید در غدد فوق کلیوی تولید می شود. گلوکوکورتیکوئیدها بر متابولیسم و سیستم ایمنی تأثیر می گذارند. آنها می توانند ضد التهاب یا سرکوب کننده سیستم ایمنی باشند.
نوراپی نفرین
این هورمون و انتقال دهنده عصبی که به نام نورآدرنالین نیز شناخته می شود، از غدد فوق کلیوی می آید. بر ضربان قلب، فشار خون، تنفس و متابولیسم تأثیر می گذارد.
این اثرات ممکن است در برخی شرایط مفید باشد، اما در طول زمان می تواند مضر باشد. در واقع، استرس طولانی مدت بیشتر از اینکه فایده داشته باشد، ضرر دارد. مطالعات آزمایشگاهی ارتباط بین هورمون های استرس مزمن و رشد تومور را یافته اند، از جمله:
گلوکوکورتیکوئیدها ممکن است متاستاز تومور را افزایش دهند (گسترش به مناطق جدید).
گلوکوکورتیکوئیدها ممکن است سلول های تومور را نسبت به شیمی درمانی مقاوم تر کنند.
نوراپی نفرین می تواند رشد رگ های خونی و تومور را تحریک کند.
نوراپی نفرین ممکن است به محافظت از تومورها در برابر سیستم ایمنی کمک کند.
استرس مزمن می تواند تغییرات منفی دیگری در بدن ایجاد کند. اینها شامل فشار خون بالا، بیماری قلبی و بی خوابی است. استرس همچنین می تواند سیستم ایمنی بدن را ضعیف کرده و باعث مشکلات گوارشی شود.
علت و معلول: آیا استرس می تواند باعث سرطان شود؟
شواهدی از اثرات استرس بر سرطان وجود دارد، اما محققان هنوز نمی دانند که آیا استرس می تواند باعث سرطان شود یا خیر. مطالعات مختلفی در سراسر جهان انجام شده است. دانشمندان انواع مختلفی از سرطان را در بیماران با جنسیت، سن و مراحل مختلف سرطان بررسی کرده اند.
نتایج همچنان بی نتیجه است. برخی از داده ها از این ایده حمایت می کنند که استرس می تواند باعث سرطان شود،اما برخی نمی کنند.
یک مطالعه روی بیش از ۱۰۰۰۰۰ زن هیچ ارتباطی بین استرس و ایجاد سرطان سینه پیدا نکرد. تحلیل دیگری از ۱۴۲ مطالعه از سراسر جهان به نتیجه متفاوتی رسید. بین استرس ناشی از کار و خطر ابتلا به سرطان ارتباط وجود دارد.
صرف نظر از اینکه استرس یکی از دلایل سرطان است یا خیر، مراقبت از سلامت روان برای بیماران سرطانی و افراد سالم بسیار مهم است. استرس میتواند باعث ایجاد انبوهی از سایر مشکلات سلامتی و تشدید مشکلات موجود شود. مدیریت استرس برای سلامت کلی جسمی و روانی مهم است، خواه مستقیماً منجر به سرطان شود یا خیر.
استرس زدایی: نکاتی برای مدیریت استرس و سرطان
موسسه ملی سرطان روش های مبتنی بر داده ها را برای استرس پیشنهاد می کند. این شامل انواع درمان ها، فعالیت ها و روش های درمانی است که ممکن است به مدیریت استرس مزمن کمک کند.
روان درمانی: گفتار درمانی، مانند درمان شناختی رفتاری، می تواند به بیماران کمک کند تا انواع بسیاری از استرس ها را کنترل کنند. مطالعات نشان می دهد که درمان حضوری و مجازی به بهبود سلامت روان و کاهش اضطراب های خاص سرطان کمک می کند. برخی از کارشناسان توصیه می کنند که هر کسی که تشخیص سرطان را دریافت می کند، از نظر استرس و افسردگی مورد ارزیابی قرار گیرد.
فعالیت بدنی: یک مطالعه اخیر نشان می دهد که ورزش می تواند به بازماندگان سرطان کمک کند تا استرس را مدیریت کنند. فعالیت بدنی متوسط – در طول و بعد از درمان – باعث کاهش اضطراب و افسردگی در بیماران مورد مطالعه شد. حرکت و فعالیت بدنی حتی ممکن است به پیشگیری از افسردگی در بازماندگان سرطان دوران کودکی کمک کند.
استرس، افسردگی، اضطراب و سایر چالش های سلامت روان جدی هستند. بیماران سرطانی که با سلامت روان دست و پنجه نرم می کنند باید با تیم مراقبت خود تماس بگیرند. پزشکان آنها ممکن است بتوانند آنها را به یک متخصص سلامت روان ارجاع دهند، به آنها کمک کنند گروه های حمایتی را پیدا کنند یا پیشنهادهای مراقبتی دیگری ارائه دهند. ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی همچنین می توانند به سنجش مزایا و خطرات ابزارهای مختلف مدیریت استرس کمک کنند.