میخوام جوون بمونم!

تریتا نیوز / دکتر مسعود رضوانی- متخصص فارماکگنوزی-چین و چروکهای پوستی از مهمترین علائمی هستند که با افزایش سن ظاهر میشوند و میتوان گفت هیچ کس نمیتواند مانع پیری شود. اما میتوان بروز آن را به تعویق انداخت. عوامل مختلفی می توانند موجب بروز این عارضه گردند. اما سبک زندگی غلط به عنوان یکی از دلایل غیر ژنتیکی این عارضه، از مهمترین دلایل ابتلا به پیری زودرس پوست می باشند. در ادامه دکتر مسعود رضوانی متخصص فارماکگنوزی، پژوهشگر و محقق حوزه داروسازی ،به سوالات شما پیرامون رازهای افزایش دوران جوانی پرداخته است. آنچه در ادامه می خوانید چکیده این پرسش و پاسخ بسیار کاربردی می باشد.
– به عنوان سوال اول آقای دکتر بفرمایید سن پیری از چه زمانی شروع می شود.
سن پیری مطلق نیست و از فردی به فرد دیگه متفاوت هست. در حقیقت ما در اواخر دهه سی زندگی وارد فاز گذر از مرحله جوانی میشیم.طول دوران جوانی در همه افراد یکسان است اما طول مرحله گذر که از آن در ادبیات عامه تعبیر به میانسالی می شود در افراد مختلف کاملا متفاوت است. در یک فرد میانسالی یک الی دو سال است اما در فردی دیگر تا ۲۰ سال هم به طول می انجامد. اینکه ما بعضی افراد را می بینیم که سریعا در آستانه چهل سالگی پیر می شوند و یا بعضی افراد به سن بالای ۵۰ سال می رسند اما جوان رو، می مانند در حقیقت تفاوت همین طول دوران گذر است. نتیجه اینکه ما ممکنه با یک فرد ۴۰ ساله پیر مواجه بشیم در عین حالی که محتمل است یک فرد ۵۵ ساله میانسال هم در جامعه ببینیم.
– بفرمایید چه زمانی می توانیم بگوییم یک فرد وارد مرحله پیری شده است؟
دوران پیری تابع سه فاکتور اساسی است. پیری ظاهری، پیری روانی و یا فکری و پیری فیزیولوژیکی که شامل همان شروع بیماری های دوران پیری می باشد.
اگر فردی هر کدام از این سه فاکتور را پیدا کند وارد فاز پیری شده است و الزاماً لازم نیست هر سه فاکتور را با هم داشته باشد. اما نکته حائز اهمیت این است که پیری روانی و فکری بسیار حالت تهاجمی دارد و خیلی سریع باعث میشه شما دو فاکتور دیگر را هم در خود داشته باشید و به همین دلیل کسانی که ذهن آرامتری دارند به نسبت سن پیری بالاتری نیز دارند.
مراقبت های دوران پیری از چه زمانی شروع می شود؟
در هر سنی انسان به خودمراقبتی نیاز دارد. هر چه شما در این خود مراقبتی سختگیر تر باشید سن دوران پیری بالاتر می رود. این خود مراقبتی ها در اواخر دوران جوان و مرحله میانسالی اهمیت بسیار بیشتری پیدا می کنند و می بایست با حساسیت بیشتری نیز انجام شود.
– آیا مراقبت ها فقط شامل رژیم غذایی سالم و مناسب می باشد؟
رژیم غذایی یکی از چندین مراقبت این دوران است. مراقبت ذهنی و فیزیکی در کنار سبک زندگی سالم بسیار موثر است. خیلی مختصر و آیتم وار بخوام خدممتون عرض کنم شامل : ورزش کردن، مصرف مایعات غیر الکلی به میزان کافی طی روز، اجتناب از شرب مشروبات الکلی، اجتناب از استعمال دخانیات، مصرف غذای سالم، استفاده منظم از ضد آفتاب ها ، استفاده با برنامه از مکمل ها و ویتامین های مجاز، در معرض هوای متعادل بودن و….. از سری موارد خود مراقبتی فیزیکی است. در حوزه روانشناسی چون در تخصص من نیست ورود نمی کنم.
– آقای دکتر یکی از سوالات پر تکرار در مورد تزریق ژل و بوتاکس است، آیا شما موارد این چنینی را توصیه می کنید و آیا سبب بالا بردن سن پیری می شوند؟
ببینید این موارد سلیقه ای می باشند و هر نظری هم که من در اینجا بدم اون نظر سلیقه من است چون روش های زیباسازی سال ها در مورد اون ها تحقیق میشه و بعدا از اثبات بی خطر بودن مجوز عمل میگیرن. پس من نظر خاصی در این حوزه ندارم. اما ما داریم در مورد جوانی واقعی صحبت می کنیم، منظورم اینه که شما اگر پوست گندمگونی داشته باشید و لباس سفید بپوشید، شاید از لحاظ ظاهری سفید بنظر بیایید اما پوست شما همچنین گندمگون است.
– به عنوان سوال آخر آقای دکتر استفاده از مکمل های کلروفیل واقعا به بالا بردن سن پیری کمک می کنند.
پاسخ به این سوال به زمان نیاز داره، داستان مکمل های کلروفیل یا مثل داستان صابون های خرچنگ و هشت پا مثل یک موجی که وارد شده ، بی سر و صدا خارج می شود و تا چند سال آینده اثری نمی بینید و یا تحقیقات خیلی موثر با شواهد خیلی عینی در جامعه گسترش پیدا می کند و مصرف آن فراگیرتر می شود.