مهمترین عوامل موثر در سلامتی انسان
آیتالله سیداحمد میرعمادی، نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه خرمآباد با بیان اینکه از نظر اسلام بزرگترین و برترین نعمت، نعمت سلامت است، گفت: هیچ دینی به اندازه اسلام در امر سلامت، چه سلامت روحی و چه جسمی تأکید نکرده است.
وی با بیان اینکه مسأله سلامت در اسلام آنقدر اهمیت دارد که در دعاها از خداوند میخواهیم که به ما سلامت جسم و روح عطا فرماید به فرمایش امام سجاد(ع) در رسالهای تحت عنوان رساله حقوق اشاره کرد و افزود: یکیاز حقوقی که در این رساله بر آن تاکید شده حقوق بدن بوده که همان سلامتبدن است.
نماینده ولیفقیه در لرستان با بیان اینکه برای رشد، تعالی و تقرب به سوی خدا نیازمند سلامت هستیم، تصریح کرد: عبادت، بندگی خدا، پیشرفت و تقرب به خدا در سایه سلامت است و جامعه بانشاط و امیدوار جامعه با سلامت ایجاد میشود.
وی با بیان اینکه سلامت منشأ پیشرفتهای مادی و معنوی انسان و از نشانههای شکوفایی و درخشش هر ملت و مردمی است، اظهارکرد: در امر تعلیم و تربیت اگر بخواهیم آموزش صحیح و مدرسهای بانشاط داشته باشیم باید دانشآموزانش در سلامت بهسر ببرند و باید بدانیم چه چیزی باعث سلامت و چه عواملی سبب میشود سلامت انسان به مخاطره بیافتد.
امام جمعه خرمآباد در ادامه با طرح این سؤال که چه عواملی باعث به خطر افتادن سلامت انسان میشود، اظهارکرد: سلامت روح اساس سلامت است و در قرآنکریم ایمان بهعنوان مهمترین عامل سلامت ذکر شده برای اینکه مؤمن هر چیزی که برایش ضرر داشته باشد انجام نمیدهد بنابراین ایمان نگهبان سلامت است.
وی نماز را دومین عامل سلامت برشمرد و بیان کرد: اهتمام ورزیدن به امر نماز انسان را از زشتیها و آلودگیها پاک میکند و مدرسه سلامت، مدرسهای است که همه دانشآموزانش اهل نماز و بندگی خدا باشند.
آیتالله میرعمادی اضافه کرد: روزه گرفتن سومین عامل سلامت است همانطور که پیامبر اکرم(ص) فرمودند: «روزه بگیرید تا سلامت باشید» و امروز در علوم پزشکی و روانشناسی دانشمندان روی این تکیه میکنند که اگر میخواهیم سلامت جسم و روحمان حفظ شود باید از پرخوری امساک کرد.
وی ادامه داد: عامل دیگر سلامت انسان مسئله صدقه دادن چه واجب و چه مستحب است که سبب سلامت انسان میشود چراکه اسلام دینی اجتماعی است و همه باید در سلامت باشیم.
نماینده ولیفقیه در لرستان مسئله صلهرحم را از دیگر عوامل سلامت برشمرد و گفت: در اسلام هرچه که برای سلامت روح و جسم ضرر داشته باشد حرام است و اینیک قاعده کلی است.
وی با تأکید بر لزوم بهوجود آوردن تعهد اجتماعی و حرکت جمعی در امر سلامت، عنوان کرد: انسانی که اشتغال نداشته باشد افسرده است و از مهمترین عوامل افسردگی بیکاری است پس اگر بهدنبال سلامت جامعه هستیم باید به فکر اشتغال باشیم.
نماینده ولیفقیه در لرستان در ادامه با بیان اینکه کار، تولید و اشتغال در سایه سلامت محقق میشود، افزود: اینکه رهبر معظم انقلاب امسال را سال ا«قتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال» نامگذاری کردهاند به این معناست که اشتغال برای انسان سالم است و انسانیکه اشتغال نداشته باشد افسرده است.
آیتالله میرعمادی با اشاره به اینکه از مهمترین عوامل افسردگی بیکاری است، چنانچه بهدنبال سلامت جامعه هستیم باید تدبیری برای ازدواج جوانان بیندیشیم، افزود: درد جامعه را اگر بخواهیم درمان کنیم باید به اشتغال و امر تولید روی بیاوریم چراکه در خانوادهای که بیکار وجود داشته باشد آن خانواده افسرده است و هرچه امکانات پزشکی را برای جامعه فراهم کنیم اما همچنان با بیکاری مواجه باشیم، جامعهای بانشاط نخواهیم داشت.