معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی: برپایی نمایشگاه ایران وت باعث تقویت R&Dها میشود
معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی گفت: برپایی بیستمین کنگره دامپزشکان ایران به همراه نمایشگاه ایران وت نقش موثری در تقویت R&Dها خواهد داشت.
دکتر قاسم رضاییان زاده، معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی به ماهیت کنگره بیستمین کنگره دامپزشکان ایران اشاره کرد و گفت: هم اکنون پانل های تخصصی تعریف و موضوع های حوزه دامپزشکی مشخص شده است. همچنین این کنگره پیش از این فراخوانی به تمامی اعضای هیات علمی و دامپزشکان فعال این حوزه در مراکز تحقیقاتی ارایه داده است به همین دلیل هر کدام از دستگاه های اجرایی بر حسب موضوع در این کنگره حضور خواهند یافت و این حضور می تواند عامل اصلی برای تبادل اطلاعات حوزههای مختلف تحقیقاتی ،دانشگاهی، آموزشی و اجرایی و همچنین بخش خصوصی داشته باشد.
وی افزود: قطعا برپایی چنین کنگره و نمایشگاههایی می تواند باعث تقویت بخش تحقیق و توسعه یا R&D شود زیرا در پانلهای تخصصی پس از ارایه مطلب، بحث و تبادل نظر، انتقادهای سازنده و پاسخ دادن های لازم در خصوص آن موضوع اتفاق میافتد. همچنین بازدیدهای نمایشگاهی نیز می تواند بهره بری لازم را به همراه داشته باشند.
وی بیان کرد: طبیعتا هر دوره کنگره دامپزشکی با بررسی بیماری ها، بازنگری مجدد مسایل، بیان مشکل های روز و همچنین ارایه نقطه نظرهای مختلف، راه کارهای پیشنهادی و ارایه تحقیقات و نتایج تحقیقات جدید محققان این حوزه می تواند ما را به آن اهداف پیشگیری و درمان بیماری های مختلف نزدیک تر کند.
وی به وضعیت بیماریها دام و طیور و سایر حیوان ها اشاره کرد و گفت: خوشبختانه دامپزشکی ایران در بین کشورهای منطقه دامپزشکی پیشرو بوده و با بهره گیری از شبکه بخش خصوصی که اکنون در سطح کشور وجود دارد، فعالیتهای درمانی انجام می دهد و سازمان دامپزشکی هم عمدتا در بحث پیشگیری کار و فعالیت خود را پیش می برد. منتها با توجه به عوامی مختلفی که اکنون در همه جای دنیا وجود دارد مانند متغییرهای آب و هوایی، شرایط اقلیمی و سایر مسایل دیگر، نمیتوانیم به طور قطع اعلام کنیم که ایران عاری از هر نوع بیماری است.
وی ادامه داد: به هر حال ماهیت اقلیم، محیط و فصول مختلف این است که ویروس ها و باکتری های مختلف فعالیت خودشان را داشته باشند اما دامپزشکی با برنامه ریزی کامل و با ارایه پروتکل های لازم و داشتن شبکه ای گسترده که بخش خصوصی ما قسمتی از این فعالیت ها را برعهده دارد، در همه مناطق کشور و در سطح دامدری ها و مرغداری ها و مزارع آبزی پرور، صنایع و کارخانه ای مختلف، در حال انجام خدمات است.
وی اظهار کرد: هم اکنون تمام بیماری ها در کشورمان در حال کنترل است( نه اینکه مطلقا وجود ندارد) و در سیستم مراقبت ها مدام مانیتورینگ می شود. کاملا برخوردهای لازم نیز اعمال می شود. آنچه که در سال های اخیر به طور حاد کشور ما درگیر آن شده، بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان است . ما باید هشدار را به همه مرغداری ها بدهیم که توصیه های لازم بهداشتی را رعایت کنند و مراقبت های لازم را داشته باشند تا بتوانیم با اتخاذ تدابیر همه جانبه از سوی تمامی دستگاه ها، در جهت کنترل و پیشگیری از این بیماری گام برداریم.